Lohipastrami
Tässähän on mennyt useampi päivä ja vasta nyt ennätin koneelle. Ollaan viiletetty tuolla ympäriä kyliä ja vietetty aikaa rannoilla.
Grilliruoka on omaan makuun usein vähän liian raskasta, mutta tällä kertaa keksin paistaa pikaisesti lohta ja annos oli juuri sopiva rannalla nautittavaksi. Ostin oman pienen grillin, jonka saa sopivasti kuljetettua pienessä FiFissäni paikasta toiseen ja ateria on nopeasti valmis. Lohipastramista tuli niin hyvää, joten haluan jakaa ohjeen teillekin.
Lohipastrami
600 g lohifileetä pääpuolesta. (Pyydä, että ottavat fileestä valmiiksi nahan pois ja leikkaavat sinulle valmiiksi neljä siistiä tankoa ruotoviivan mukaisesti – helpottaa omaa työtäsi huomattavasti)
1 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl ruokosokeria
2 tl mustapippuria
Pinnalle
1 dl hienonnettua tilliä
½ dl silputtua oreganoa
1 tl mustapippuria myllystä
Hiero suola, sokeri ja pippuri fileen molemmille puolille. Kääri filee tiiviisti tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin. Anna suolautua 6 tuntia tai yön yli.
Pyyhi suola ja mausteet pois lohipalan pinnasta. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin kuumaksi, ja paista paloihin nopeasti väriä tai ota kalat mukaan kylmäkassissa ja grillaa kuumassa grillissä nopeasti.
Levitä silputut yrtit lautaselle ja kierittele kalapalat siinä. Mikäli mahdollista, voit laittaa kalat hetkeksi kylmään – se helpottaa leikkaamista.
Leikkaa palat ennen tarjoilua terävällä veitsellä muutaman sentin viipaleiksi ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi tankoparsan kanssa – tai muun kevyen. Bon Appetit!