Lomalla pihalla kasvaa palmu

Coco Sweet Dreams

Tällä kertaa emme lähde ulkomaille, joten otin vähän huumaa kukkakaupassa ja ostin pihalle palmun! Lomatunnelman luoja taatelipalmu:

Palmun alle istutin sammalta - ajattelin, että sammal leviää kauniiksi matoksi ja peittää mullan. Mutta missä ne taatelit mahtaa piileä?

Mukavaa päivää, toivotaan aurinkoa! <3

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä löysit näin kauniin palmun?

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, plantagenista. Kestää kuulema jo hyvin ulkoilmaa, talveksi sit sisälle -sanoi myyjä. :)

Taina L.

Kaikkea sitä jo kaupoista löytyykin, palmu pihalle =D Jännittävää kuulla miten puu menestyy, toivotaan että hienosti!

Coco
Coco Sweet Dreams

Taina, sanos muuta! Mä olen pitkään kaivannut jotain eksoottista meidän pihalle, joka toisi sellaista "mid-century" tunnelmaa tänne. :) Katsotaan miten selvii mun hoidossa, vielä ainakin kukoistaa. :)

AnnaML (Ei varmistettu)

Palmu pärjää varmasti hienosti, meillä on ollut parin kesän ajan samanlainen pihalla terassilla. Sammalet kannattaa kuitenkin istuttaa muualle, palmu on aurinkoisen paikan kasvi ja sellaisessa taas sammalet kuivuvat. Lisäksi sammal pitää happamesta ja tuhdista maasta, palmu taas kevyemmästä.mullasta. Palmun alle voisi sammalen sijaan istuttaa esim matalaa timjamia, palleroisia tai tähtimäisiä mattona kasvavia mehikasveja tai jotain muuta auringossa viihtyvää. Ne peittävät ruukun pinnan sammalen tavoin ja tykkäävät enempi toisistaan.

Sammal voisi taas tykätä jostain havukasvista, jos sellaisia on. Ja onhan se kaunis itsekseenkin kunhan saa hyvät olosuhteet!

Coco
Coco Sweet Dreams

AnnaML, tietkö, mä funtsisin ihan samaa eilen. Täytyy istuttaa sammaleet varjon puolelle... Mulla aina vähän kestää hoksata näitä puutarhajuttuja. Mahtaisko sammal lähteä leviämään kauniiksi matoksi liuskekivien reunoilla... Se vois olla kaunis. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä olet löytänyt noin ison ja kauniin kukkaruukun? :)

Kommentoi