Mitä silmäni näkivät tänään

Coco Sweet Dreams

Olen tarkaillut Wäino Aaltosen museorakennusta ja sen kaunista arkkitehtuuria jo tovin. Hain sieltä vähän inspiraatiota omaankin kotiin, museo on rakennettu 1967 ja vastaa aikalailla sitä samaa aikakautta mitä meidän omakotitalokin. Meidän talo ei tietenkään ole lähellekkään noin mahtava, mutta kiva siellä on fiilistellä jos tuon aikakauden arkkitehtuurista pitää.

Tilaan virtaa valo uskomattoman upeasti suurista ikkunoista ja kattoikkunoista. Ihanan puhdaslinjaista ja valoisaa.

Asuukohan museon vieressä ylhäällä joku...

Café Wainössä ollaan käyty pari kertaa kerran kun asutaan aika lähellä. Sieltä saa hyvää kotiruokaa ja taivaallista mustikkajuustokakkua. Lapsille tehdään pienempiä lounasannoksia ja äiskät voivat lukea muutamia kivoja sisustuslehtiä.

I love this architecture...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihania kuvia - siellä on näyttänyt tuolta jo pitkän aikaa - muistan kun lapsena tuo akvaario oli parasta mitä tiesin. Ja mitä noihin asuntoihin tulee - ei siellä kukaan asu - siellä on Museokeskuksen tutkijoiden työhuoneita...

Vierailija (Ei varmistettu)

WAM on niin upea paikka, siellä pitäisi käydä useammin. Siellä tulee sellainen kevyt, hyvä olo kun kiertelee. Jonkinlainen aikamatka. Suosittelen!

Vierailija (Ei varmistettu)

I have been there! ja oli mukin mielestä ihan super ihana, varsinki noi nahkatuolit!<3

lisbet e.

Kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti käydä tuolla, kun seuraavan kerran tulen Turkuun. Tämän aikakauden arkkitehtuuri on omaakin sydäntä lähellä. Aivan ihana tuo kuva atriumpihasta ja upeat Barcelona-tuolit - siinäpä kaksi elementtiä, jotka toivekodistani haluaisin jonain päivänä löytyvän. Seuraan kiinnostuneena teidän projektianne, tsemppiä sinne vauva-arjen ja remontin keskelle.

Riittag (Ei varmistettu)

Ihana museo! Nuo Barcelona-tuolit taitaa miellyttää, minua myös. Tiedätkö muuten, että noista Design-klassikoista tehdään(muistaakseni italialainen firma) ihan hyvälaatuisia jäljennöksiä jos ei halua tuhansia yhestä tuolista maksaa. Aito on tietysti aina aito, mutta varsinkin lapsiperheessä ei ehkä näin tyyriisiin huonekaluihin aina halua panostaa...

Viltsu (Ei varmistettu)

Wäinön piti mielestäni muuttaa tuohon asunnoksi veikkaamaasi osaan, mutta hän kuoli ennen valmistumista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos loistavasta vinkistä! Tonne ehdottomasti ensi kuun Turun matkalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ylhäällä ei tosiaan enää asu ketään, mutta ei siitä kovin montaa vuotta ole kun entisen museomestarin koti sijaitsi siellä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Siellä ylhäällä ois kyllä makee koti! 

Elisabeth (Ei varmistettu)

Kiitos näistä kuvista, itselleni helsinkiläisenä tämä paikka oli vieras vaikka meillä on mökki Paraisilla ja siksi olen käynyt Turussa vaikka kuinka monta kertaa! Kiitos siis! :)

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Kommentoi