Miten tehdä kauniita korvapuusteja
Reissun jälkeen halusin viettää lasten kanssa laatuaikaa ja tänään toivottiin pullantuoksua kotiin. Edelleen olen sitä mieltä, että isoäitini leipoi parhaimmat pullat, mutta eivät nämäkään huonoja ollut. Kaiken a ja o on kunnon vaivaus, kohotus, vaivaus ja taas kohotus. Kärsivällisyys ja näppituntuma ovat oleellisin osa pullan leipomista – siitä syystä varmaankin yleisesti ottaen kaikkien isoäidit ovat parhaimpia pullaleipureita! Pullataikina kannattaa alustaa mahdollisimman vähillä jauhoilla, vaivaamalla siihen saadaan hyvä sitko.
Lapset on kiva ottaa ruoanlaittoon mukaan ja tänään pullat valmistuivat tyttäreni kanssa yhteisvoimin. Kaikkein parasta ja palkitsevinta oli, kun tyttäreni totesi meidän päivän olleen niiiin kiva! Tyttäreni rakastaa olla kameran edessä olemista ja poseeramista, enkä voinut olla laittamatta näitä leipomiskuvia iloisesta mini minästä.
Visuaalisena ihmisenä piti ihan etsiä ohje, miten tehdä mahdollisimman kauniita puusteja. Solmupullat näyttivät hauskoilta, joten niitä lähdettiin sitten kieputtelemaan. Ohjeen näiden tekemiseen löysin täältä.
Hyvän (vaikkapa pullan) tuoksuista alkavaa sunnuntaita ystävät hyvät!