Mun inspiraatiokansio teille

Coco Sweet Dreams

Mä oon joskus vähän hidas, mutta tajusin vastikään kirjautua Pinterest -sivuille ja merkata sinne kuvia jotka inspiroi niin sisustuksen kuin arkkitehtuurin saralla. Ihan älyttömän kivaa hommaa tuo kuvien keräily, oon löytänyt vaikka mitä kaunista. Menkää tsekkaa mun "For the Home" kansio. Mii like vaiks itse sanonkin.

Lisää tulossa.

Heippa!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö tuosta Pinterestistä ollut just juttua, että kuvien lisääjät voivat saada syytteen, jos ei ole kysynyt kuvanottajan lupaa kuvan lisäämiseen palveluun? Pinterestin ehdoissa on niin, että Pinterest voi käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen, mutta kuvan lisääjä on vastuussa kuvan alkuperästä. Muistaakseni joku ruotsalainen bloggaaja on saanut syytteen juuri siitä, että oli lisännyt jonkun toisen ottaman kuvan Pinterestiin, ja Pinterest oli taas myynyt tämän johonkin mainokseen. Tämän kuvan ottaja sitten haastoi oikeuteen tämän kuvan lisääjän, ja Pinterest pesi kätensä kuvan lisääjän hyväksymän ehtojen mukaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti tiesit tästä. Kannattaa tutustua linkkiin.

http://uutisvirta.fi/uutiset/3609697-hyvaksyitko-ehdot-hittisivusto-pint...

Vierailija (Ei varmistettu)

Pinterestiä käsiteltiin just muutamassa blogissa hiukan eri valossa:/

http://lilla-tirlittan.blogspot.com/2012/03/big-bad-pinterest.html

ja

http://mustikkamaki.blogspot.com/2012/03/sunnuntaina.html

Olitko tietoinen tästä? Itselle tuli aivan yllätyksenä! Itse media-/viestintäalalle valmistuvana kauhistuttaa noin törkeät tekijänoikeuden loukkaukset:/

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, kieltämättä aika hämärää tuollainen. Mun täytyy miettiä tätä. Tuo sivustohan vie kuvat kuitenkin alkuperäiseen lähteeseen.

Miia- Oma Koti Valkoinen (Ei varmistettu)

Itsekin juuri kirjoitin aiheesta ja itse en ainakaan suosittele ketään käyttämään tuota palvelua, ennen kuin asiat selviävät. Kuka on vastuussa ja miten ja miksi..... Toivottavasti Pintsu päivittää käyttöehtojaan ja kantaa vastuun jo tapahtuneista rikkomuksista. :(

Suvi sur le vif (Ei varmistettu)

Sivusto vie kuvat siinä tapauksessa niiden alkuperäisiin lähteisiin jos henkilö on ottanut ne alkuperäisestä lähteestä. Iso kasa Pinterestin kuvista on kuitenkin napsittu jostain Tumblr:n blogeista joilla on yhtä vähän oikeuksia kuvaan kuin Pinterestillä.

Ja vaikka kuvat linkkaa alkuperäiseen kohteeseen, sillä ei ole mitään tekemistä kuvan tekijänoikeuksien kanssa. Ainoastaan kysyminen ja luvan saaminen suoraan kuvan oikealta omistajalta tekee lainaamisesta laillista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootkohan kertonut joskus täällä blogissa mitä teet työksesi? Kiinnostaisi. Mahtaako liittyä johonkin sisustukseen tai arkkitehtuuriin? Sulla on on kyllä aivan huikea tyyli sekä pukeutumisessa että sisustuksessa. Nämä kuvat oli aivan upeita!! Just mun makuun!! -Kata

Mayo (Ei varmistettu)

Mulle Pinterest on vielä aikas vieras palvelu, mutta ainakin toi sun kansio oli toosi ihana, ja täynnä kauniita kuvia. Tulee varmasti selailtua uudestaankin! ;-)

http://mayopic.blogspot.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko se sitten luvallista näyttää toisten ottamia kuvai omassa blogissaan? Sitähän tekevät kaikki ja läheskään kaikilla ei ole sitä alkuperäistä lähdettä ja tuskin kukaan on kysynyt lupaa kuvan käyttämiseen?

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen törmännyt myös omiin kuviini toisten blogissa, ei ole kivaa. Eri asia on jos pyytää luvan. Mutta eihän tuota millään voi kontrolloida, valitettavasti. Pinterestiin kirjauduin, mutta jäi jotenkin orpo olo nuiden alkuperäisten tietojen suhteen. En sitten uskaltanut edetä enemmäs.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvan ottajalle syntyy välittömästi tekijänoikeus kuvaan. Kuvan käyttämiseen on aina kysyttävä lupa kuvan ottajalta. Pääsääntöisesti vain tällä tavalla pystyy välttämään mahdollisen korvausvelvollisuutensa. Periaatteessa jos löydät jostakin blogista sinun ottaman kuvan ja siihen ei ole sinulta kysytty lupaa, on sinulla oikeus vaatia korvaus kuvan laittomasta käytöstä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hyviä pointteja kaikilta. Netissä on syytä olla varovainen ja muistettava, että periaatteessa kun kuvan nettiin lataa - se siellä myös pysyy ja voi joutua vääriin käsiin.

Onhan se ihan eri asia onko kuva jollain inspiraatio -sivustolla (pinterest, we heart, tumblr yms) lähdelinkkeineen kuin että sitä omaa kuvaa käytettäisiin johonkin kaupalliseen tarkoitukseen ilman lupaa.

JJ.elamääpunavuoressa (Ei varmistettu)

Jälleen kerran niin tyylikästä ja näistä kuvista huokuu kyllä se sun tyyli! Kiitos, että olet inspiraationa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei pelkkä lähdelinkki auta mitään, sinulla täytyy aina olla kuvaajalta lupa kuvien julkaisuun . Vaikka "inspiraatio-kuvinakin" julkaistuissa täytyy olla kuvaajan lupa ja aina. Jos sulla ei ole kuvaajalta lupaa pinnaamasi kuvat ovat laittomia ja kuvaaja voi halutessaan viedä sut vaikka käräjille ja vaatia tekijänoikeuspalkkiota sinulta.

Tässä tekstiä tekijänoikeudesta ja kuvien julkaisusta netissä;
"Toisen tekemän kuvan käyttämiseen tarvitaan yleensä aina oikeudenhaltijan lupa.
Tahallaan ansiotarkoituksessa tehty törkeä tekijänoikeuslain loukkaus katsotaan tekijänoikeusrikokseksi. Rangaistuksena voi olla sakkoja tai enintään kahden vuoden vankeusrangaistus. Tekijänoikeusrikosta voi seuraamuksiltaan verrata esimerkiksi kavallukseen. Lievemmät tapaukset tulkitaan tekijänoikeusrikkomuksiksi, joista rangaistaan sakoilla.
Kuvan käyttäminen www-sivulla ei koskaan ole yksityistä käyttöä, vaikka kyseessä olisi yksityishenkilön kotisivu."

Anonyymi (Ei varmistettu)

Mua sitten ihmetyttää tuo jatkuva vetoaminen inspiraatiokuviin. Mikä ihmeen autuaaksi tekevä asia on se, jos julkaiset jonkun toisen kuvan inspiraatiokuvana? Edelleenkään sinulla ei ole toisen ottaman kuvan julkaisuun oikeuksia, jos et ole siihen erikseen lupaa kysynyt. Ja varsinkaan Pinterestiin klikattuihin kuviin tuskin harvemmin on lupia kyselty.

Pinterestistä löytyy myös minun omia blogistani pinnattuja kuvia, joita klikkaamalla ei pääse blogiini. Eli se niistä lähdeviittauksista. Eikä minulta ainakaan ole lupia kyselty, kun Pinterestiin on kuviani klikkailtu. No, enää niitä ei voi pinnata. Täytyy vaan toivoa, ettei niitä sinne jo pinnattuja nyt mihinkään jugurttipurkin kylkeen sitten myydä..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvan hyödyntämistä vaikka tällaisen inspiraatio-sivustolta lähdeviittauksineen ei poista tekijänoikeuskorvauksen maksamista, jos sitä lupaa ei ole itse kuvan ottaja antanut! Sinun sivustoa lukee sen verran moni, että ihan oikeasti miettisin oman toiminnan oikeellisuutta ettei tule ikäviä yllätyksiä kuvien hyödyntämisen suhteen. Useasti esim. eri kuvapankkien ylläpitäjät vakuuttavat kuvien olevan vapaasti käytettävissä, mutta todellisuudessa kuvat on vain koottu yhteen paikkaan ilman että niihin olisi kysytty tekijältä lupaa.

Coco
Coco Sweet Dreams

Jeps, taitaa jäädä toi Pinterest multa sittenkin väliin...niin sekavaa tämä on. Ihmettelen vain miksi sitten on olemassa we heart, pinterest, tumblr ja moni muu samankaltainen sivusto. Suurilla yrityksilläkin oma kuulema oma pinterest-sivu ja se on ilmeisesti yksi suurimmista sosiaalisen median työkaluista.

Voyage de Suzette

 

Ihania kuvia joka tapauksessa, eikä ehkä kannata huolestua koska kaikki tosiaan linkittää Pinterest ym kuvia. Vaikka onhan tekijänoikeudet tosi tärkeä asia, etenkin jos niitä käytetään kaupallisiin tarkoituksiin. 
 
Kiva lukea blogiasi myös täällä Lilyssa, meillä taitaa olla aika samanlainen tyyli :)
http://desuzette.blogspot.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

Tekijänoikeidet on oikeasti tosi tärkeä juttu...olkoon kaupallinen tarkoitus tai ei.

-A-

Voi harmi, sillä inspiraatiosivu on todella mahtava idea. Taidan silti toistaiseksi jatkaa inspiskuvien keräämistä vain omalle kovalevylle.

Suvi sur le vif (Ei varmistettu)

"Ihania kuvia joka tapauksessa, eikä ehkä kannata huolestua koska kaikki tosiaan linkittää Pinterest ym kuvia."

Maailman ikävin ajattelutapa on "koska kaikki muutkin" Eihän sitä tarvitse sopulina hypätä kielekkeeltä alas kun ne muutkin sopulit hyppäävät. Netissä jylläävät Tumblrit, Weheartit sun muut mutta monet niistä tosiaan keräävät kuvia laittomasti, kuvien haltijoilta lupaa kysymättä. Ja tämä on tosiasia. Ei mikään mietittävä juttu vaan täysin totta. Miksei asioista oteta selvää?

Tietysti monet eivät sitä pistä pahakseen että omat kuvat leviävät ja pitävät sitä enemmän kehuna että joku nappaa kuvat inspiraatiokseen. Tämä asenne oman materiaalin leviämiseen ehkä kertoo jotain huvikseen tekevistä ja ammattilaisista, olkoon sitten valokuvaajista, graafikoista, kuvataitelijoista, stailaajista tai kenestä tahansa, jotka pahastuvat siitä että monien työtuntien tulokset leviävät ilman lupaa. (Ja pahimmassa tapauksessa ilman lähdettä.)

Mutta, mistä tietää että tykkääkö joku jos lainaat kuvaa jos et kysy? Joku voi ilahtua, joku voi pahastua ja pahimmassa tapauksessa viedä asian oikeuteen asti.

Coco
Coco Sweet Dreams

Totta puhut Suvi!

Valentine

Moi kaikki,

Olen tykästynyt Pinterestiin mutta ennen suurempaa innostusta pitää kysyä neuvoa...
Auttaakapas nyt mummoa mäessä. Mitenkä tuo pinnaamisjuttu tekijänoikeuksien puolesta menee:
Olenko vastuussa kuvan levittämisestä jos pinnaan jo aikaisemmin Pinterestiin ladatun kuvan, klikkaamalla "re-pin"?
Vai onko tekijänoikeuden haltijalle vastuussa vain se henkilö joka kuvan on alkujaan Pinterestiin ladannut? Eli vain hän vaiko myös kaikki ne jotka "re-pinnaavat" kuvan omalle boardilleen?

Oletetaan että valokuvaaja on kuvannut yhden kuvan ja ladannut sen nettiin. Neiti A lataa sen Pinterestiin. Neidit B, C ja Ö re-pinnaavat sen omalle boardilleen. Voiko valokuvan ottaja vaatia korvauksia jokaiselta neidiltä vaiko vain neiti A:lta, joka kuvan on Pinterestiin alkujaan tuonut? 

Kommentoi