Muutoksia

Coco Sweet Dreams

 

Minun äitini on kotoisin kainuusta. Kainuulaiset ovat mielestäni sellaisia vähän höppäniä ja ovat mieluusti joute, mutta kun töihin ryhdytään, niin sitten kyllä nokka tuhisee ja hommat hoituu. Minussa taitaa olla aika paljon sitä kainuulaista verta, nimittäin innostun äärimmäisen helposti ja kun päätän tehdä jotain niin sen myöskin teen, periksi ei anneta. Eilen sain idean uudistaa pihamme yhtä kukkapenkkiä ja töihin piti tietysti ryhtyä heti! Taisin lapioida multaa ja juuria vielä kahdeksan aikaa illalla, samalla kun lapset vilkuttivat yöpuvuissaan olohuoneen ikkunasta. 

Olen aika innoissani tästä(kin) projektista, pääsette seuraamaan pian muutosta ihan aitiopaikalta. Nostin muuten vanhasta kukkapenkistä tulppaanit ja sijoitin ne nyt terassille Bacsac -säkkiin, edullinen tapa tuoda uusia kukkia terassille.

Justiinsa nyt ilta on jo myöhä, naputtelen tätä tekstiä ja istun selkä vääränä takkahuoneessa. Katselen ulos terassille, siellä komeilee suurin piirtein (no ei nyt ihan) itseni kokoinen muratti, jonka ostin parisen viikkoa sitten. Minulla on kunnianhimoinen tavoite, että se kiemurtelisi kesällä juhlavaloköynöstä pitkin ja toisi itsessään sellaista viiniköynöstunnelmaa.

Huh, niin pal kaikkee nyt menossa, että taidan mennä vielä rauhoittumaan ja pimputtelemaan pianoa. Ainiin, minun on pitänyt jo moneen otteeseen tehdä teille musiikivideo soitostani, homma menee nyt to do -listalle.

Kivaa iltaa! 

/take it easy

Kommentit

ACat Heini (Ei varmistettu)

Kivoja Kuvia.
Puutarhassa puuhaillessa, aika menettää merkityksensä. ;)

Ihana Bacsac Säkki.
Tykkään. Mistäs niitä voi ostaa?

UUTTA Kaupoissa....Kassimallinen, paju ISTUTUS laatikko. Kiva =) Löytyy minun Pinterestistä.
Olen melkein saanut oman Ulkoalueeni valmiiksi, muutama juttu puuttuu.

Nautinnollisia Suunnittelu&Käden jälkien nautintoja!

Coco
Coco Sweet Dreams

Pihahommat totta tosiaan vie ajantajun kokonaan, ihanan terapeuttista hommaa. <3

Iloisia puutarhatöitä sinulle. <3

maya s (Ei varmistettu)

Me muutettiin muutama viikko sitten ja nyt meillä on piha. Tosin paaaaljon pienempi kuin teillä ja suurimmaksi osaksi terassia, muutamia hedelmäpuita ja kukkapenkkejä lukuunottamatta. Ajattelin ennen muuttoa että haluan pihan pysyvän helppona, muutama istutuslaatikko riittää, mutta nyt alkaa iskeä kuume... Ja monella tavalla - eilen flunssaisena tuijottelin pihaa tuntikaupalla ikkunasta ja mietin jo terassin purkua uusien ideoiden tieltä... Ja nyt tämä sinun postauksesi - hommiin vaan vaikka yötä myöten - sormet syyhyää ihan hulluna ja tekisi mieli aloittaa heti... Tarkoitus oli kuitenkin katsella tämä kesä ja sitten miettiä uusia ideoita, eikä parempi puoliskokaan ole kuullut vielä ideoistani, joten varmaan hyvä että flunssa jatkuu ja pitää minut sisällä... Mutta jatka puutarhajuttuja, ne kiinnostelevat isosti. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiva kuulla! Mäkin suosittelen odottamaan suunnitelmien kanssa, kandee ehdottomasti aloittaa ihan pikku jutuista, siistimisestä jne. Suunnitelmien kannattaa antaa hautua. ;) 

I May Say (Ei varmistettu)

Mulla on kaikki vielä tekemättä; osittain siksi kun en uskalla hankkia vielä mitään, kun pelkään etteivät kasvit vielä kestä mitään. Osittain sen johdosta ettei mulla ole mitään kunnon visiota. Tai visio on; runsas englantilaishenkinen puutarha) Puutarha kuulostaa niin hassulta, kun mulla on ehkä 15mx 20m pikkupostimerkki ;). Anyhoo, haluan sellaisen kukkapenkin jossa on vähän kaikkea ja että ne kukkivat vähän eri aikoihin, MUTTA mulla ei ole hajuakaan miten sellainen toteutetaan.
Se on kiva että sait tehdä omia hommia rauhassa! Mulla ei ole sitä luksusta, joten kaikki projektit pitää aina keskeyttää lounaaseen/illalliseen/välipalaan/iltatoimiin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä olen kuullut jostain neuvon, joka pätee varmasti hyvin englantilaiseen puutarhatyyliin, että puutarhan on hyvä avautua kävijälle ns. huone kerrallaan ja sitä kannattaa tarkastella siltä kantilta... tästä ideasta on ehkä hyvä lähteä, toki pieni piha saattaa aiheuttaa pieniä haasteita toteutuksen kannalta - toisaalta sen hoitaminen on ihanan helppoa.

Mun suosikkeja on Viiruhelpi (leviää tosi paljon), kurjenmiekat, saniaiset (eli kotkansiivet), kuunliljat (erityisesti Komesinikuunlilja) - kaikki nää yhes koos. Kukkivista kurjenmiekat, hortensiat ja pionit ovat ihania, valkoisilla kukilla. <3

Pienelle pihalle vois myös toteuttaa liuskekivistä kokonaisuuden ja istuttaa saumoihin jotain kivaa...

TK (Ei varmistettu)

Näläkämaa :) Siis Kainuu. Sieltähän minäkin alunperin. Ja minäkin teen sitten melkein ihan raivolla jotain kun päätän tehdä. Vaikka just ilta kymmeneltä pyyhin jalkalistojen päällisiä pölyistä peffa hiessä :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Kainuulaiset on niin siistei! ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Heh, mun mummi oli Kainuusta (Kuhmosta) ja mulla on taas sellanen kokemus sikäläisistä, että sekuntiakaan ei istuta jouten vaan jatkuvasti on tehtävä jotain hyödyllistä. Meidän suvun mökilläkin (mummin ja ukin rakennuttama) ei ole kunnollisia istumapaikkoja sillä eihän sitä milloinkaan ole aikaa vaan istuskella... :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Saattaapi olla. :)

Juuri sen periksiantamattomuuden tunnistan ja hommat todellaki aina hoidettiin. Välillä kyllä siellä äidin seudulla oltiin joute ja istuttiin pirtissä... tai ainakin miehet istuivat ja naiset teki hommia. Tai sitten ne miehet meni tekemään hommia navettaan, mutta istuivatkin siellä lasi kädessä. ;) Arkena kuunneltiin radiota ja elettiin aika yksinkertaista elämää ja sehän on aika ihanaa. Mun täytyy ehkä vähän haastatella enempi äitii. ;)

Muistan lapsuudesta sellaisia lentäviä lauseita; Joutaahan sitä juu ... emmie tiiä ... siinähä niitä o ... :))

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, no saattaa olla että mun touhukas mummi oli joku ääritapaus siellä vähän rennommin ottavien kainuulaisten keskuudessa! :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Tai sitte meidän suku on vähän poikkeustapaus. ;)

Kommentoi