Näytepaloja

Coco Sweet Dreams

Meidän pöydillä on pyörinyt paljon näytepaloja ja esitteitä. Yllätyin vähän itsekin miten pihalla olen näiden valintojen kanssa. Ennen remonttia luulin pintamateriaalien valinnan olevan hyvinkin helppoa, nyt se on vaikeinta mitä tiedän. Ehkä se on se tarjonnan määrä ja budjetti jossa olisi hyvä pysyä.

Huh, mutta onneksi nyt suurinosa on päätetty, jäljellä on vielä se kylpyhuone ja pikkuvessa. Myös takkahuoneen ja eteisen laattalattia on päättämättä. Ideoita otetaan mielellään vastaan, teillä on niin hyvä maku. ;)

Kommentit

Tuulis (Ei varmistettu)

Kaikkein pahinta on se, kun löydät sen aivan täydellisen laatan/parketin/tapetin etc., joka menee auttamattomasti yli budjetista. Sen jälkeen mikään muu ei tunnu enää miltään. Ja on aika hanurista maksaa ittensä kipeäksi (koska kyllä ne halvemmatkin jotain maksavat) jostain, joka vain _menettelee_.

Itse päädyin lopulta kuitenkin ostamaan ne kalliimmat (niin lattialaatat kuin parketinkin), ja venyttämään budjettia niiden osalta. Perusteluina itselleni tuon aiemman mainitun lisäksi myös se, että "lattiaa nyt ei tosta noin vain mennä vaihtamaan sitten, kun olis enemmän sitä rahaa, toisin kuin esmes tapettia". Seinälaattojen kanssa pitikin sitten köyhäillä, valitsin nopeasti halvan, oikeasti ihan kauniin, ja ummistin silmäni kaikilta ihan täydellisiltä, joita pitempi penkominen olisi varmasti tuonut eteen.

Tuulis (Ei varmistettu)

Niin ja tosiaan, lattialaatta oli valkoinen 10x10, siksipä tämä postauskin huomioni kiinnitti ;) Täydellinen puhtaanvalkoinen sävy ja ihana pinta, sellainen vähän aaltomaisen elävä kivimäinen ja sopivan karhea. Sen rinnalla kaikki muut oli inhottavan kermaan taittavia tai harmahtavia - kerran kun sen vision päähänsä saa, niin yritäpä sitä lähteä muuttamaan. Edes vähän paremman väriset taas olivat pinnaltaan joko tylsiä, rumia tai suorastaan vaarallisia (laitapa kiiltävää laatta suihkun alle...). Sekin oli muuten yksi perustelu: "Mieti nyt, joskus sitten kun meillä on lapsia, niin joku halkoo kallonsa kun säästettiin aikanaan ja otettiin halvempaa laattaa sen kalliimman ja turvallisemman sijaan".

Coco
Coco Sweet Dreams

Hihii, juuri näin Tuulis. :) arvaa vaan kuinka monta kertaa olen huokaissut helpotuksesta, että jes, tämä se on ja sitten hintaa katsottuani: 240 e m²!  Meidän kylppäri on vielä suhteellisen iso... Toisaalta pidän yksinkertaisesta tyylistä, joten kelpuutan aika perinteisen valkoisen. Nyt olen tsekkaillut valkoisia 5x5 laattoja. Haluaisin samaa laattaa lattiaan ja seinään, olisi mahdollisimman yhtenäistä ja spa-tunnelmaa...

VIIRU (Ei varmistettu)

Heips, miltähän näyttäis marmoiri kuvioinen laatta eteisessä?
Riippuu varmaan asunnosta. Meillä on karhea laatta wc lattiassa ja
se on niin tumman harmaa et näyttää ihan mustalta ellei siristele
oikein lähellä. Seinät ovatkin sitten valkoista laattaa.
Vaikka wc on pieni se näyttää mukavalta ja tyylikkäältä
ainakin mun makuun. Tuleeko teillä minkälaiset hanat ja suihku vai
tuleeko jopa 2 suihkua ja allas. Nekin ratkaisee minkälaiset
laatat kannattaa hankkia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nämä ovat niitä kuuluisia makuasioita, mutta itse en missään nimessä laittaisi lattiaan valkoista laattaa - saati eteiseen! Edellisessä asunnossa oli valkoinen kylppäri lattioita ja seiniä myöten ja niitä sai olla koko ajan hinkkaamassa. Niissä näkyy lika niin hyvin. Lisäksi tummempi lattia ja vaaleat seinät tuo pieneen tilaan kivasti korkeusvaikutelmaa. Jos päädyt valkoiseen, suosittelen harmahtavaa saumausta, niin saippuajäämät ei ota niin pahasti silmään.. Lasten kanssa saa muutenkin ajan kulumaan, ettei sitä tarvitse tuhlata ison kylpärin laattojen jynssäykseen..

Vieras (Ei varmistettu)

Symppaan ja komppaan sua noiden näytepalojen kans! ;) Näin ok-talon rakentajana on itselläkin sata asiaa päätettävänä... Mielenkiintoista lukea teidän valinnoista! Meille on tulossa juurikin sitä arkaa ja vaaleeta laattaa, eteiseenkin (60x60 kokoisena). Riippuu toki parketista (meillä Saima Lumi), itse halusin laattojen jatkavan lattian vaaleaa tunnelmaa. Voi olla haastava puhtaana pidettävä, mutta itselle miellyttäviä valintoja on tehtävä! Tsemppiä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Neutraalit laatat kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Särmää ja tunnelmaa voi tuoda muillakin elementeillä kuten kalusteet ja valaistusratkaisut. Valaistus on mielestäni tärkeä asia Spa tunnelman luomiseen, himmennettävät eri korkeuksissa olevat valot mahdollistavat erilaisia tunnelmia, syvyyttä ja mielenkiintoisuutta hyvin yksinkertaiseen ja pelkistettyyn ratkaisuun. Fiilikseen vaikuttaa koon lisäksi onko laatan reuna pyöristetty (normaalisti on), vai leikattu, sekä erilaisten kiiltoasteiden käyttö ja yhdistely. Pieni laatta on toki kaunis, mutta silloin ne saumat ovat tosi isossa osassa kokonaisuutta jo pinta-alallisestikin vs. isot laatat tuovat rauhallisen yhtenäisen pinnan, eikä niin kylpyhuonemaista fiilistä. Nämä on tietty makukysymyksiä. :-) Tsemppiä valintoihin, jännä nähdä mihin päädyt!

Vierailija -82 (Ei varmistettu)

Lisäkommenttina, minua inspiroi omassa kph-suunnittelussa Kelly Hoppenin suunnittelemat spa tilat, joissa usein ihana ylellinen ei niin kylppärimäinen tunnelma ja taidokkaita valaistusratkasuja. En tiedä onko liian 'blingiä' sun makuun, mutta kannattaa tsekata. ;-)

Tuulis (Ei varmistettu)

Mulla oli kanssa ensimmäisenä mielessä 5x5 -laatta, mutta sitten kun rakentaja sivulauseessa mainitsi, että pelkästään pesutilojen lattian laatoitukseen saa laskea kolme lisätyöpäivää, jos laatta on 10x10 sijaan 5x5, niin siinä vaiheessa päätin unohtaa pikkulaatan. Olisi tullut 1500€ lisähintaa lattialle - materiaalikustannusten lisäksi. Enpä osannut tuollaista tulla ajatelleeksi.

Olen kyllä tuskaisen tietoinen valkoisen lattian arkuudesta, entisen kämpän vaalean siniharmaa kylppärinlattia on sekin jo kohtalaisen helposti likaantuva. Musta tai tummanharmaa lattia on ihan eri juttu. Itse olen vaan niin auttamaton esteetikko, että tässä kohdin en kuitenkaan halunnut antaa käytännöllisyydelle periksi - tumma lattia valkoisilla seinillä tuntuu olevan nykyään 95 prosentissa uusia kylppäreitä, joten se tuntuu jotenkin nähdyltä, vaikka toki kaunis onkin. Vähän helpotusta olisi saanut harmaammalla saumalla, mutta se on jotenkin niin ankean näköinen valkoisen laatan (ja oikeastaan minkä tahansa muun kuin harmaan laatan) kanssa. Niin hullu en sentään kuitenkaan ollut, että olisin ihan puhtaanvalkoisen lattiasauman ottanut, olisiko sävy ollut joku kalkki tms. Edes mini-myönnytys käytännöllisyydelle ;) Tosin tuskin se meitä siivoamiselta pelastaa.

Olen aika varma, että tulen katumaan näitä ratkaisujani ensimmäisen kolmen päivän jälkeen ;) Ja valkoinen parketti, mitä siitäkin tulee? Tupareihin täytynee laittaa punaviinikielto :D

Kelly Hoppenia kannattaa kyllä tosiaan vilkaista, hän osaa kyllä tehdä tyylikästä jälkeä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaunis tuo taaempana oleva pienempi laattamalli!

Mrs. Jay (Ei varmistettu)

Voi Coco...Tieto lisää tuskaa...:D ja tällä tarkoitan juuri noita hintoja. Itsekin perso kauniille (ja kalliille), joten onni on hyvän matikkapään omaava mies, joka hillitsee villeimpiä haaveitani, mutta kuitenkin ymmärtää, että laatu maksaa.. Pointtina tuohon tummaan lattialaatta-asiaan...siinä näkyy KAIKKI saippuajäämät.....joten seuraavaan kotiin voisin harkita, jotain muuta... Siinäpä se suunnittelun ihanuus ja kamaluus...kuten edellä mainittiin, välillä on vain ummistettava silmät ja "lukittava vastaus"..:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun käyttää epoksi saumoja niin voi käytää helposti valkoistakin väriä. Pysyy värissään eikä tarvitse hinkata mielenmäärin että puhdistuu koska ne eivät ime likaa samanlailla kuin perinteiset saumalaastit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Mistähän tuo kuvan lamppuköynnös on hankittu? Itse olen etsinyt jo tovin mutta mistään en ole löytänyt.

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, köynös aka juhlavalot on Clas Ohlsonilta. Ostettu reilu vuosi sitten, mut pitäis löytyy vieläkin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitoksia paljon vastauksesta! :)

Kommentoi