Operaatiossa

Coco Sweet Dreams

Tänään on ollut pötköttelypäivä. Esikoiselleni laitettiin kolmatta kertaa tuubit korviin ja mä olin tietty taas ihan hermostunut koko aamupäivän. Se eka kerta oli kaikkein kamalin, se kun näki että oma poika nukutetaan ja hänet piti jättää sinne leikkaussaliin isolle pöydälle. Pieni mies. Ekalla kerralla multa pääsi itku ja mun mies taisi taluttaa mut pois sieltä kun en enää nähnytkään mitään. Oikeestihan toi operaatio on ihan helppo nakki, eikä siinä mitään. Aina mua vaan jännittää ihan kauheesti.

Kaikki meni taas ihan nappiin. Poika käveli kylmän rauhallisesti nalle kainalossa itse leikkaushuoneeseen ja nostin hänet pöydälle. Poju nukahti nopeasti ja me mentiin mieheni kanssa kahvihuoneeseen odottamaan. Odotettiin noin 10 minuuttia, ehkä allekkin ja sitten anestesialääkäri kantoikin pojan jo heräämöön. Siellä hän nukkui melkein kaksi tuntia keinotekoista untaan. Herättyään pomppasi ylös ja lähti leikkimään traktorilla. Hän sai vielä jonkun urhollisuusdiplomin ja tarran hoitajalta jonka jälkeen päästiin nopeesti kotiin katsomaan lastenelokuvaa.

Semmonen päivä meillä. Toivottavasti vimppa tuubituspäivä enää koskaan.

Kommentit

www.uusikaunispaiva.blogspot.com (Ei varmistettu)

Voi miten urhea pieni poika sulla on ollut! Kyllä minuakin olisi äitinä hermostuttanut ja varmasti itkettänytkin. Mutta lapset ne osaa olla kyllä niin reippaita : )

Stockholm by me

No voi pientä - ja sua/teitä myös, ei kivaa. Toivottavasti tämä tosiaan jää viimeiseksi kerraksi! En tiedä sitten että miksi mutta mä en ole ikinä kuullut täällä Ruotsissa yhdestäkään lapsesta jolle laitetaan tuubit korviin, vaan ja ainoastaan Suomessa?.. Aurinkoista viikonjatketta! /veera

Coco
Coco Sweet Dreams

uusikaunispaiva, poika on aina ollut tosi reipas noilla lääkärireissuilla. Äippä se vaan aina panikoi kaikkien eestä. :)

Veera, onkohan se jotenkin yleisempää sitten Suomessa. Puhkastaanko Ruotsissa korvat vaan jos tulehduksia tulee? Meillä oli muistaakseni oli neljä korvatulehdusta tosi tiuhaan ja sitten lääkäri päätti että kandee laittaa tuubit. Tylsintä on että täytyy kauheesti varoa, jos mennään uimaan jne. Kiitos samoin! :)

Hilla (Ei varmistettu)

Muistan kans kun pikku mies nukutettiin ensimmäisen kerran Tyks:ssä ja kyseessä oli "kasvaimen" poisto... lääkäri vaan totesi et äiti voi mennä kahvilaan siksi aikaa, menee n.30min max. No meni aikaa yli 30 min sit 45min ja sit tunti...olin hiukan hermona... mutta soitto tuli ja pääsin pikkumiehen viereen heräämöön. Kaikki hyvin ja pikku mies oli paljon urheampi kuin äippä!!! Meillä on kans tuubitus edessä jos enään yksikään korvatulehdus nyt seuraavina viikkoina tulee..
Voimia sinnepäin!!
-Hilla-

Elkku (Ei varmistettu)

Voi ei! Mä en tiennyt että niitä voidaan joutua laittamaan useammankin kerran, hui! Miten reipas poika teillä! Meidän pienimmälle, vasta juuri yhden vuoden täyttäneelle laitetaan putket ensi viikolla ja olen jo valmiiksi tirauttanut muutaman kyyneleen. Ja tosiaan, moni ulkomainen kaverini ihmettelee sitä myös että miksi Suomessa putkitellaan iin kovin innokkaasti lasten korvia - korvatulehduksiakaan ei tunnu joissain paikoissa olevan lainkaan lapsilla.

Heidihoooo (Ei varmistettu)

Oi voi...meillä on edessä tänään sama juttu. Toista kertaa laitetaan. Jännittää ihan kamalasti. Ensimmäinen kerta oli inhottava vaikka kaikki hyvin menikin. Inhoan sitä kun se nukutusnaamari pitää painaa kiinni lapsen kasvoihin ja lapsi sitten rimpuilee kaikkensa päästäkseen pois. Ahdistavaa ja sydäntäsärkevää. Itse itkin viimeksi ja tätä kirjottaessa tulee kyyneleet silmiin...niin että varmaan itku tulee tänäänkin nukutustilanteessa. Mutta onneksi sitä tietää, että se on vain lapsen parhaaksi. :)

LPP (Ei varmistettu)

Äh, tylsää :(

Onneksi noi on kuitenkin pieniä operaatioita, joista on kovasti hyötyä. Meillä on neljännet nyt ja kasvamassa pois, itseasiassa toinen jo irti. Tuloksena nyt sitten kolme tulehdusta neljään viikkoon.. jei..

Kaunista viikkoa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi suomalainen operaatio. Meidän asuinmaassa ei tulisi kuuloonkaan.
Kattis

Vierailija (Ei varmistettu)

No mitenkäs ne liimakorvat sitten hoidetaan ulkomailla, jos ei putkiteta? Kuulo siitä kärsii ja siten pienimmillä myös puheen kehitys. Ei niitä putkia sinne korviin Suomessa huvin vuoksi laiteta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Minuukin kiinnostaa Kattis miten teidän asuinmaassa korvatulehduskierteiden ja liimakorvien kanssa tehdään?

Onkohan meillä suomalaisilla jotenkin enemmän flunssia yms. ja siten myös korvatulehduksia enemmän? Kyllä mä uskoisin että ulkomaillakin tuubit korviin laitettais jos tilanne sitä vaatii? Vai onko jokin muu vaihtoehto?

jassu (Ei varmistettu)

Mikä sun pojan nimi on? olis hauska tietää ku oot puhunu pojusta ja pojasta:)

Mrs Jay (Ei varmistettu)

...pakko oli kertoa, että tuli pienet kyyneleet tirautettua, kun näin tuon sairaalasänkykuvan. Todellakin tuubitus itsessään on pikkujuttu, mutta on se meille äideille (ja isillekin) aina yhtä herkistävää nähdä oma pienokainen haavoittuvana, niin pienenä... Pidän tavastasi kuvata, jatka samaan malliin. nim. Pikkumiehen äiti

Coco
Coco Sweet Dreams

Mrs Jay, kiitos! <3 <3

Kommentoi