Paahteinen kinuski jäisillä karpaloilla
Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Baileys
Rakastan sitä, että saan kutsua kavereita kylään sponttaanisti ihan hetken varoitusajalla. Varsinkin näin talven alla heitä näkee harvemmin mitä kesällä. Kaikki käpertyy nyt omiin koloihinsa.
Minä pyysin muutaman kaverini luokseni ja maisteltiin iki-ihanaa Baileysta ja tähysteltiin superkuuta, länsi-Suomessa se näkyi hienosti. Täysikuu aiheuttaa muuten minulle unettomuutta ja muutenkin hassun olon, olen tullut isoäitiini kenties.
Tämän klassisen juoman voi tarjoilla myös vähän modernimmalla otteella koristelemalla lasit erilaisilla hedelmillä ja marjoilla. Keksin myös hyödyntää ananaksen veistoksellisia lehtiä lasin reunalla.
Liputan aina helppojen tarjottavien puolesta ja tällä kertaa kaadoin laseihin mökiltä poimimiani karpaloita ja itsetehtyä kinuskikastiketta. Kinuskikastikkeen tekeminen on niin helppoa, että tuskin tulen enää koskaan ostamaan valmista kinuskikastiketta kaupasta. Muista lisätä kastikkeeseen ihan pieni ripaus suolaa, se pyöristää makua sopivasti ja itse Baileys antaa omanlaisen makuyhdistelmän.
Paahteinen kinuskikastike jäisille karpaloille:
2 dl sokeria
1 dl Baileys
1 dl kermaa
Pieni ripaus suolaa
Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 1 dl Baileysta ja 1 dl kermaa. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia. Kaada hieman jäähtynyt kinuski jäisille karpaloille ja nauti hyvässä seurassa.
Lisää ideoita Baileysherkuista löydät heidän Facebook-sivuilta.