Paahteinen kinuski jäisillä karpaloilla

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Baileys

IMG_9179.JPG

IMG_9181.JPG

IMG_9176.JPG

IMG_9178.JPG

IMG_9166.JPG

IMG_9185.JPG

IMG_9168.JPG

IMG_9174.JPG
IMG_9175.JPG 

IMG_9184.JPG

Rakastan sitä, että saan kutsua kavereita kylään sponttaanisti ihan hetken varoitusajalla. Varsinkin näin talven alla heitä näkee harvemmin mitä kesällä. Kaikki käpertyy nyt omiin koloihinsa. 

Minä pyysin muutaman kaverini luokseni ja maisteltiin iki-ihanaa Baileysta ja tähysteltiin superkuuta, länsi-Suomessa se näkyi hienosti. Täysikuu aiheuttaa muuten minulle unettomuutta ja muutenkin hassun olon, olen tullut isoäitiini kenties.

Tämän klassisen juoman voi tarjoilla myös vähän modernimmalla otteella koristelemalla lasit erilaisilla hedelmillä ja marjoilla. Keksin myös hyödyntää ananaksen veistoksellisia lehtiä lasin reunalla.

Liputan aina helppojen tarjottavien puolesta ja tällä kertaa kaadoin laseihin mökiltä poimimiani karpaloita ja itsetehtyä kinuskikastiketta. Kinuskikastikkeen tekeminen on niin helppoa, että tuskin tulen enää koskaan ostamaan valmista kinuskikastiketta kaupasta. Muista lisätä kastikkeeseen ihan pieni ripaus suolaa, se pyöristää makua sopivasti ja itse Baileys antaa omanlaisen makuyhdistelmän. 

Paahteinen kinuskikastike jäisille karpaloille:

2 dl sokeria

1 dl Baileys

1 dl kermaa

Pieni ripaus suolaa

Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 1 dl Baileysta ja 1 dl kermaa. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia. Kaada hieman jäähtynyt kinuski jäisille karpaloille ja nauti hyvässä seurassa. 

Lisää ideoita Baileysherkuista löydät heidän Facebook-sivuilta

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *