Pikainen visiitti Pariisissa

Pariisissa tänään kello 08 aamulla: ketään ei missään, nukkumassa lienevät. Pieni suloinen ystäväni Julia saattoi minut yöpuvussa ja kahvikuppi kädessä Uber-autolleni. Tätä ennen hyvästelin maailman ihanimman asunnon jossa olin tämän viikonlopun viettänyt.

Jos minulla on erilaisia kavereita niin ystävälläni Julialla niitä vasta onkin. Minusta on niin suuri rikkaus, että hänellä on valtava kirjo upeita ystäviä eri maista ja saatiin hieno tilaisuus yöpyä hänen ystävänsä asunnolla. Tilaa oli vaikka kuinka ja katutasossa sijaitseva asunto oli niin tunnelmallinen.

Kodin sisäpiha oli yksi viehättävimmistä ikinä näkemistäni. Tiedättekö, kun jollain paikalla on hyvä feng sui heti ensi hetkestä alkaen – tämä oli juuri sellainen!

Saavuin Pariisiin myöhään perjantai-illalla ja nopean illallisen jälkeen kömmin suoraan sänkyyn. Lauantaiaamun aloitimme juhlallisesti shampanjalla, jonka jälkeen kipitimme läheiseen leipomoon ja Seinen varrelle aamiaiselle, ei hullumpaa!

Tulen aina Pariisista takaisin tosi innostuneena muodista ja sisustuksesta, reissut tekevät hyvää visuaalisia asioita kaipaavalle sielulleni. Pidän myös tuon kaupungin välittömästä ilmapiiristä, rentoudesta, ruoasta ja tunnelmasta. Kaikkialla on niin kauniita rakennuksia. Kuin Turku mutta paljon suuremmassa mittakaavassa.

Kulttuuri Matkat

Iltapäivän ruoka-annos

Iltapäivällä kipitin vanhempieni luokse poimimaan tomaatteja. Olen hulluna mozzarellan ja tomaattien yhdistelmään, vielä kun löytäisin jostain burrataa niin elämäni olisi valmis. Tiedättekö mistä Turusta saisi burrataa? Olen jo aikeissa tehdä sitä itse jos muu ei auta, youtube tarjoaa tähänkin video-opastuksen.

Halusin tehdä samettisen kastikkeen buffalomorrarella palleron kaveriksi ja kasasin lautasille kaikenlaista vihreää ja raikasta. Miten hyvältä avomaankurkut juuri tällä hetkellä maistuvatkaan.

Tomaattikastikkeen voi tehdä varmasti monella eri tavalla. Minä pilkoin ja kasasin tomaatit uunipellille, paistoin niitä vähän saman ohjeen mukaan mitä uunifetapastaa tehdessä. Lisäsin pehmeää vuohenjuustoa ja surautin koko komeuden sauvasekottimella samettiseksi kastikkeeksi. Tämä setti toimii varmasti myös pastojen ja pizzojen kastikkeena. Helppoa ja huoletonta – se on minun tapani tehdä ruokaa keittiössä.

Valuta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä – laita perään tomaatit (niitä kannattaa olla reilusti). Heitä sekaan valkosipulia. Lorauta reilusti oliiviöljyä, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Paista uunin keskiosassa 250-asteessa 20 minuuttia. Huom! paistoaika riippuu uunista. 

Lisää sekaan pehmeää vuohenjuustoa, surauta ja maista onko maku kohdillaan.

Koti Ruoka ja juoma