Päivän ohjelma

Coco Sweet Dreams

Tänään piti tehdä suursiivous. No tein kaikkea muuta...

Kävin läpi kaikki reseptikirjat ja etsin herkkuja jouluaatoksi...

Luin kesken jääneitä lehtiä, niitä oli kertynyt jo aika pino...

Aloin tekemään uutta kranssia vähän jo nuukahtaneista kuusenoksista maljakossa. Kieputin ensin kultaisella rautalangalla oksista ympyrän, sitten työnsin pieniä oksia rautalangan sisään. Halusin kranssista vähän tyttömäisen, joten lisäsin mustaa nauhaa ja tein rusetin....

Martin renkaat on kadoksissa:

Meidän tytön lempipuuhia on kiivetä takkaan istumaan. Aina kun silmä välttää. Joten kynttilät loistaa aina vain tytön päiväuniaikaan. Takkatulesta puhumattakaan...

Tälläistä meidän päivään, nyt menen auttamaan poikaa siivoomaan omaa huonettaan. Se on hurjassa kunnossa.

Laitan tähän loppuun vielä Marttaliiton Siivoussuunnitelman, jospa se antaisi vähän intoa:

Siivoussuunnitelma

Marttaliitto jakaa siivouksen päivittäin, viikoittain ja harvemmin suoritettaviksi tehtäviksi. Päivittäin huolehditaan mm. vuoteiden sijaamisesta. Vuodetta ei kuitenkaan kannata laittaa kuntoon heti ylösnoustua. Samalla kun aamuisin tuuletetaan makuuhuonetta, haihtuu myös vuoteesta yön aikainen kosteus. Peitto on hyvä jättää tuuletuksen ajaksi auki. Päivittäin huolehditaan myös tavaroiden paikoilleen laittamisesta. Vaatteita ja esineitä ei pidä jättää lojumaan ympäriinsä. Vie mennessäsi, tuo tullessasi nopeuttaa tätä operaatiota.

Keittiö on myös hyvä pitää jatkuvasti siistinä. Mikään ei ole masentavampaa kuin monen päivän tiskivuori ja ruoanlaittoon käytetyt elintarvikkeet sulassa sekasotkussa keskenään. Erinomainen neuvo on pitää koti sellaisessa kunnossa, ettei yllätysvieraan tullessa paniikkitaso nouse liian korkealle, että likaiset alushousut ja rikkinäiset sukkahousut olohuoneen sohvalla ja lattialla eivät estä jälleennäkemisen riemua.

Viikoittaisiin asioihin kuuluvat pölyjen ja sormenjälkien pyyhkiminen pinnoilta, kukkien hoitaminen, imurointi ja tarvittaessa lattioiden pyyhkiminen kostealla sekä saniteettitilojen pesu. Viikoittain suositeltaviin tehtäviin kuuluvat myös vuodevaatteiden tuulettaminen ulkona ja tyynyliinojen vaihto. Pussilakanoiden vaihtoväli on 3-4 viikkoa.  Harvemmin hoidettavia asioita ovat ikkunoiden, mattojen, tyynyjen ja päiväpeittojen pesu, kirjahyllyn, kaappien ja laatikoiden järjestäminen sekä valaisimien puhdistaminen. Perusteellisemman siivouksen yhteydessä kannatta myös imuroida ja tuulettaa patja.

(lähde)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voitteko koskaan polttaa tuota ihana takkaa ihan oikeasti? Oikea takkatuli on niin ihana, vaikka puiden mukana tuleekin roskia ihan väkisin sisälle.

Entä tuleeko remontissa olevaan uuteen kotiinne tulisija? Ja jos tulee, niin minkälainen? Varmasti todella tyylikäs ja kaunis, jos yhtään uskallan arvata...

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, ei me voida polttaa. Takka ei toimi, se ei kunnolla vedä, vaikka takkaimurikin löytyy. Ehkä sen vois jotenkin fiksata tms. Olisi kyllä niin tunnelmallinen varsinkin nyt talvella.

Uudessa kodissa on myös takka, se on valkoinen avotakka, johon me ostettiin käytännön syistä takkasydän. Sellainen kiertoilmasysteemi (spartherm) joka tuottaa tehokkaasti lämpöä kotiin. Me kun kaadettiin kesällä 18 puuta, niin takkapuita löytyy kiitettävästi.

Lin (Ei varmistettu)

"Siivoa komerot jos aijot viettää joulusi siellä!" Meitsin lemppari Martta-vinkki joulusiivouksiin ;)

I May Say (Ei varmistettu)

Minulla on huomenna siivouspäivä. Piti olla toissapäivänä, mutta silloin laiskotti, joten päädyin tuulettamaan kaikki petivaatteet, viltit, tyynyt jne. Joulua varten on siis vaihdettu jo lakanat, yksi vähemmän tehtävää huomiselle :-)

Marttojen ohje petivaatteiden vaihdosta on omaan makuuni liian harva; meillä tuuletetaan petivaatteet & vaihdetaan lakanat 2 viikon välein. Muuten, ennen lasta meillä pyyhittiin kaappien ovet & väliovet ehkä 1 krt/kk, nyt on pyyhittävä viikoittain (ja silti ovat aina täynnä sormen- ja nenänjälkiä).

Mukavaa joulunodotusta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo kranssi on kyllä vähän surullisen näköinen, muuten ihania kuvia.

Coco
Coco Sweet Dreams

Lin, hahaa, niin totta. Ihan paras!:)

I May Say, sama jutska meillä! 

Vierailija, Oh nou. No kukin diggailee vähän erilaisista jutuista. Mä tykkään kranssini karusta ilmeestä. Mun mielestä niin  kiva. :) kiitti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuusenoksista ja mustasta nauhasta tulee kyllä minullakin mieleen jotain muuta kuin joulukranssi... :(

quest (Ei varmistettu)

Kai sentään tiesit että musta nauha kranssissa kertoo surutalosta...?

AnneK (Ei varmistettu)

Heippa! Vanhan blogisi kuvat on taas kadonneet, minä en ainakaan näe niitä. Voisitko taasen korjata asian? Vanhaan blogiin(kin) on niin ihana palata juuri kauniiden kuviesi takia. Kiitokset jo etukäteen!!

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, no mä vaan silti diggailen. :)

quest, en mä ajatellut mitään suruja, tein vaan omantyylisen havukranssin. :) toki havukranssit ovat aika usein viemisiä haudalle, mutta sopivat ne kotiinkin tai ulko-oveen. Nou hard feelings! ;)

AnneK, voi hitsi. Katsotaan voinko tehdä asialle jotain. Kiitti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Höh mua harmittaa täällä ihmisten ilkeys. Cocolla on minusta ihana blogi ja kurjaa, että täällä tökerösti kommentoidaan mustan olevan suruväri. Eiköhän sen jokainen tiedä. Ajat kuitenkin muuttuvat ja kukin saa minusta laittaa kotiinsa ihan mitä väriä haluaa. Samoin kuin Calla oli aikoinaan hautajaiskukka, koristaa se meillä joulupöytää tänäkin vuonna. Ja tämä on mielestäni minun ja perheeni asia, vaikka sen blogissa jakaisinkin. Asioista voi sanoa niin kovin monella tapaa, vaikka päivittelemällä sitä, miten ennen ei olisi tullut kuuloonkaan laittaa mustaa muuhun kuin surukransiin, mutta että onpa kiva kun ihmiskunta pääsee ajoissa ja tavoissa eteenpäin. Käykäähän lukemassa Hannan blogista (Chicling) uudesta ajatusmallista, joka olisi ainakin minusta niin paljon järkevämpi ja parempi kuin nykyinen ilkeily. Kaikella ystävyydellä, ja ei jooko lukijat aloiteta tästä riitaa, tämä oli vain minun ajatukseni. Terkuin kaarina

Kommentoi