Parhaat palat

Coco Sweet Dreams

En ole ihan varma onko tänään lauantai, lomalla kun on aina perjantai tai lauantai. Ehdottoman hyvä idea lomailla vailla mitään suunnitelmaa, hengailua ja puutarhatöitä. Kukkien istuttaminen ja puutarhatyöt ylipäätänsä on totta tosiaan terapeuttista hommaa, suosittelen myös kaupunkilaisia kastamaan kädet välillä multaan.

Minä tässä nyt suunnittelen isoa hyötypuutarhaa, alue on noin 3 metriä kertaa kymmenen? Kaikki kullanarvoiset vinkit omaan kasvimaahan otan ilolla vastaan.

Ihanaa iltaa, toivottavasti jääkiekko rullaa!

Kommentit

Vierailija *mrs cooper* (Ei varmistettu)

10 x 3 kuulostaa kamalan suurelta :) ehkä 3 x 6 riittäisi alkuun, etkä saa hermoromahdusta :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mrs  cooper, no se on itseasiassa jo olemassa tossa koossa, toisessa päässä kasvaa herukoita, ne saa jäädä, mut muuten pitäisi istuttaa uusiksi kaikenlaista. Ajattelin sellaisia istutuslaatikoita ja siistin polut niiden väliin... Eli loppupeleissä ei kauheen suuri alue hoidettavana.

Suvi sur le vif

Katselen itse tohkeissani (ja puutarhan puutteessa) Yle Areenasta löytyvää Puutarhakeskiviikko-sarjaa. Toki tulee ihan teeveestä mutta en itse ikinä ehdi television viereen ja katselen sit myöhemmin. Se on ihan mahdottoman inspiroiva sarja ja täynnä sellaista pientä nippelitietoa.

loistoluoto (Ei varmistettu) http://loistoluoto.com

Heippa,kiitos kauniista blogista! Mulle tuli myös ensimmäisenä mieleen laatikkopuutarha. Se on tosi helppohoitoinen, eikä tarvitse kurkotella tai kykkiä hankalissa asennoissa kylvö/kitkemis/sadonkorjuupuuhissa. Mutta ennenkaikkea se sopisi varmaan teille tosi hyvin visuaalisen ilmeensä vuoksi! Mahdollisuuksia on valtavasti, erilaisia astioita myydään valmiina, tai sitten itse voi keksiä/rakentaa ihan oman näköisiä. Yksi hyvä kirja aiheesta on tänä keväänä ilmestynyt Saila Roution Puutarha laatikoissa, suosittelen :) Ihania puutarhahetkiä teille! :)
L

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Mistä tuommoisia keltaisia istutussäkkejä saa? :-) olen suunnitellut sellaisen hankkimista parvekkeella ja tuo olisi täydellisen värinen..

Ps. Ihana blogi. Seuraan sinua täällä ja instagramissa :-)
Ihanaa kesää teille!

viherpeukalo (Ei varmistettu)

Heippa!

Ihan paras ja loistavilla kuvilla varustettu opus kasvimaaintoiselle on Minna Siltalan kirja Keittötarhan 3 vuodenaikaa. Suosittelen lämpimästi!!!
Ja suosittelen myös kasvatuslaatikoiden käyttöä, pääsee vähemmillä rikkaruohoilla ja lapset pysyvät poissa penkeistä tallomasta kasveja! ;) Rohkeasti vaan kokeilemaan kasvatusta, eri salaattilajikkeet rucolasta alkaen ovat hyvin onnistuvia, samoin porkkanat, herneet, sipulit ja silmänilona kesäkukkasekoitukset.

Isla (Ei varmistettu)

Meinasitko itse tehdä laatikot vai ostaa valmiit? Katselin Kekkilän valmiita, mutta olivat aika matalia (ja hintavia). Ajatuksenani on tehdä myös laatikkopuutarha.

Kotisi näyttää tosi kauniille!

retromoderni (Ei varmistettu) http://retromoderni.blogspot.fi/

Me poropeukalot istutimme viime kesänä altaisiin mansikoita, rucolaa ja ruohosipulia. Salaatin söivät toukat :D Nyt laitoimme lisää altaita ja kasvamaan toivottavasti alkavat perunat, porkkanat ja sipulit. Tulisi vain sitä lämmintä mutta tuntuu kovin talviselta nuo kelit ;)

Laitoimme altaat kivipuutarhaan eikä erikseen tehty selkeää kasvimaata.

Haaveilin myös kasvihuoneesta mutta se saa nyt jäädä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Suvi, hyvä kun vinkkasit tuon areenan, olen aina väärään aikaa telkun äärellä. Puutarhaohjelmat on niin ihania! Tervetuloa sit kesällä tänne! :)

loistoluoto, kiitos vinkeistä. Laatikkopuutarha vois sopia tosiaan meille ja just sellaiset vähän korkeammat. 

Vierailija, kiitos ja ihanaa kun seurailet! <3 mä postaan pian noista säkeistä tarkemmin, mut ovat siis Bacsacit. Ja kiitos samoin! <3

Viherpeukalo, kiitos vinkeistä. Noita juuri olin ajatellut istuttavani, erityisesti paljon salaattia. <3 

Isla, en vielä tiedä, jos saisin tuon mieheni rakentamaan laatikot, vaikuttaa ainakin hyvin yksinkertaiselta. Itse en uskalla lähteä rakentamaan, onnistun kuitenkin vasaroimaan peukaloni laatikkoon tms. ;)

retromoderni, mä haaveilen myös kasvihuoneesta, mutta ehkä sitten joskus. Teidän kivipuutarha kuulostaa todella kauniilta. <3

 

 

 

Kommentoi