Pari herkullista reseptiä brunssipöytään
Lauantai valkeni sateisena ja sen myötä ihanan kotoisasti. En tiedä mitään niin rentouttavaa kuin sateen ropina yläkerran kattoikkunoihin.
Kutsuin pari ihanaa äitiä brunssille luokseni. Parempi idea mielestäni hengata jonkun luona, kuin lähteä ravintolaan. Kotona on paljon rennompaa, ei tarvita pöytävarauksia ja päivää voi jatkaa vaikka iltaan saakka, niinkuin mekin tehtiin.
Kyllä mutsit tietää hyvän ruoan päälle. Teimme brunssipöytään muun muassa näitä:
Mozzarella-salaatti:
2 palloa mozzarellaa
1 paketti kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Pestoa
Halkaise kirsikkatomaatit kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljyä, ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria. Paahda 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Siivilöi ylimääräinen neste pois ja painele haarukalla summanmutikassa tomaatteja. Lado tomaattiseos mozzarellaviipaleiden ja basilikalehtien kanssa. Päälle vielä vaalea balsamicoa ja pestoa – se on siinä.
Porotikut:
Kylmäsavuporo koskenlaskijaa
Kylmösavuporoleikkeitä
Kirsikkatomaatteja
Rucolaa
Pieniä suolakurkkuja
Kääri rucolaa ja viipale koskenlaskijaa poroleikkeleen väliin. Pistä cocktail-tikkuun leikkelerullan lisäksi kirsikkatomaatti ja suolakurkkua. Maistuu myös seuraavana päivänä, tiedän.
xoxoxoxooxooxo