Parkettia mietin

Coco Sweet Dreams

On mennyt tovi jos toinenkin, pari kolme palaa suklaata, mansikoita ja marenkia kun olen mietiskellyt lattiaa. Ihan vaan. Löysin ainakin pari tosi kaunista vaihtoehtoa parketiksi - juuri sitä tammea mistä haaveilinkin. Toinen on kalanruotokuviota ja toinen ihan basic tammiparketti. Molemmat sopivat lattialämmityksen kanssa. On muuten todella hyvä saada mallipalat kotiin - jos nettikaupasta ostaa!

Pidän molemmista tosi paljon, mutten vaan osaa päättää yhtään. Tuntuu jollain tapaa niin suurelta tämä päätös. Miten monet kerrat tulevaisuudessa tsekkaan sitä oman kodin lattiaa.

Huhhuh hehheh, tälläistä täällä. Sade säässä. :) Terkut!

Kommentit

eve (Ei varmistettu)

kyllä mun mielestä tuo basic on ihan ehdottomasti parempi :) jotenkin ajattomampi ja tyylikkäämpikin. kiitos muuten ihanasta blogista, yksi lemppareista! <3 -terkut sateisesta helsingistä

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielestäni myös basic parempi! Sopii enemmän sun pelkistettyyn tyyliin. Mukavaa lauantai-iltaa!

Villis (Ei varmistettu)

Niin, molempi parempi, mutta eiköhän kodin tyyli ratkaise asian miettimättä? Kalanruoto, jos asut rokokoon keskellä ja basic, jos säilytät entiset kalusteet. Varmaan herkutttelu vei hetkeksi ajatuksesi harhaan :D

vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti basic!!! kalanruoto on suorastaan hirveä. ei se ole tyyliäsi. hyi. teidän taloon sopii hillitympi ja kaunis parketti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Basic, ehdottomasti

Vierailija (Ei varmistettu)

En ottaisi minäkään ruotoa, jaiks :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aikaisemmin en ole kommentoinut tänne, mutta nyt täytyy kirjoittaa, koska itsekin olen saman asian ympärillä. Jos on vaikea päättää, niin kannattaa hetki ottaa etäisyyttä lattia-asiaan ja vastaus todennäköisesti tulee sitten ihan itsestään. Ja jos valinta pitää tehdä todella pikaisesti, niin ottaa sitten sen lattian, joka todella hivelee silmää. Koska koti tulee teitä itseä varten ja se on tärkeintä, että viihtyy. Minä olen aina ihastellut kalanruotoparkettia, siinä on mielestäni sellaista kansainvälistä särmikkyyttä. Kyllä se oikea päätös sieltä tulee! :)

t. Maarit

Vierailija (Ei varmistettu)

Molemmat ovat tosi kauniita. Kalanruoto tuo tosiaan kansainvälisen tuulahduksen, ja vaatii tieynlaisen ympäristön. Se sopii mielestäni tyylisi vallan kivasti! Olen itse aina ihastellut kalanruotoa, mutta onhan se aika rohkea ja erilainen kuin ihan basic, vaikkakin kaunis.

-S (Ei varmistettu)

Tammiparketti on kaunis ja varmasti hyvä valinta.
Itse ajattelin remontin yhteydessä vaihtaa lattiat valkoiseen laminaattiin (nykyinenkin laminaattia).
Meille laminaatti on ehdoton valinta, koska pieni poika ja koira ovat lattioita kuluttamassa. Enkä kestä naarmullista lattiaa. ;)

Noista sinun vaihtoehdoista kyllä suosin enemmän basic vaihtoehtoa, vaikka kalanruoto on myös oikein kiva. Tsemppiä suuriin valintoihin! :)

http://kolmehuonettakeittio.blogspot.fi/

VIIRU (Ei varmistettu)

hei asiasta viidenteen jos et sattunut katsomaaan grand desing jaksoa mtv3
niin katsomosta se löytyy, jaksossa kerrotaan miten vesitorni kunnostetaan
ja sen lisäksi siihen rakennetaan moderni koti. Asukkaat rakentava myös kivi aidan kodin ympärille missä on verkko :) ajattelin et jos sua kiinnoista nähdä.
Parketin valinta on varmasti vaikeaa :) mutta taidat tietää sen parhaiten
mikä sopii koska näet mielessäsi koko kodin sisutuksen ja
me vain pilkahduksia :)

Akka (Ei varmistettu)

Tätä on niin mielenkiintoista lukea, koska jostain meidän materiaalipohdiskelut tuntuvat menevän yksiin (kommentoin silloin siihen wc/kylpyhuonepostaukseen). Lisäksi olen pohtinut myös vaaleaa koivuparkettia.

Meillä tosin on edelleen tarjouskin tekemättä. "Unelmatalosta" paljastui vanha vesivahinko eikä osata päättää, uskaltaisiko mokomaa ostaa, jos pommi on odotettua suurempi...

Mutta lattia-asiaan... Kalanruoto on houkuttanut minuakin todella paljon. Toisaalta pelkään, että se on ohimenevä houkutus ja päätyisin inhoamaan sitä muutaman vuoden kuluttua, joten oma pää on alkanut kääntyä yksisauvaisen parketin puoleen, vaikka vähän tylsempi ratkaisu onkin ;) Tsemppiä pohdintoihin! Se on mukavaa, jos/kun saa ajan kanssa pohtia valintoja.

Akka (Ei varmistettu)

Löysin muuten tällaisen parkettivalmistajan http://www.timberwise.fi/

Ajattelin vinkata, jos ei ole tuttu entuudestaan. Mulle ihan uusi tuttavuus :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Eve, mä taidan myös tykätä enempi tuosta perusmallista, tosin mun mielestä tuo kalanruoto on jollain tapaa aika klassikko, mutta saatan ehkä kyllästyä, varsinkin tuohon kalkkipintaan...

Villis, ehkä... Mä taas olen ihaillut jo tovin tuollaista kalanruotolattiaa modernissa kodissa. Ehkä se kuvio on kuitenkin enemmän sellaiseen 50 luvun kohteeseen parempi, kuin 70 luvun...

Jatta (Ei varmistettu)

Kalanruotoparketti vaatii ympärilleen hieman enemmän korkeutta kuin normi asunnoissa sekä hieman baroki/kartanomaisuutta, joten en itse sitä 70-luvun taloon laittaisi. Johon tosin sopii hyvinkin tuo toinen tammivalinta, mutta väriä.. no itse laittaisin hyvinkin valkovahatun, natur tai hieman tummemmalla sävytetyn, riippuen hieman sisustusmausta.
Nyt astelen natur tammiparketilla :)

Hyvää sekä aurinkoista alkavaa viikkoa sinne :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihailen aina kalanruotoparketteja tanskalaisissa "maalais"taloissa ja upeissa tukholmalaisasunnoissa, meillä päin se tosiaan on harvinainen. Jossain ihan yksittäisessä vanhassa arvoasunnossa etelä-Helsingissä se on osunut silmääni. Viimeksi oikotieltä bongasin vanhassa jugendtalossa olevan upean kaupunkiasunnon, joka oli remontoitu ja sisustettu ihan sinun tyylilläsi, tosi yksinkertaisesti ja modernisti, ja kaiken kruunasi klassinen kalanruotoparketti, joka nosti sen minimalistisen sisustuksen ihan eri tavalla esiin.

Kalanruotoparketti viestii kyllä sellaista klassisuutta, että ei uskoisi siihen heti kyllästyvän. Mutta minunkin mielestäni se vaatii asunnolta enemmän kuin tavallisempi malli, eikä ehkä ole paras valinta 70-luvun taloon (sen enempää nyt uutta kotianne tuntematta..) vaikka niin kaunis onkin! Laitoin tuon bongaamasi mallin talteen itselleni - sitten kun voitan lotossa ja ostan kaupunkiasunnon Engelinaukion laidalta tai pienen maalaishuvilan Tanskan rannikolta :D

Tsemppiä valintojen keskelle!

Anna

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, pakko vielä lisätä edellisen kommenttini jälkeen: älä kuuntele meitä ulkopuolisia - mitä minäkin täällä huutelen mielipiteitäni, kun en ole koko taloa nähnytkään :D :D
Sinä tiedät meitä paremmin ja osaat nähdä mielessäsi koko suunnittelemanne kokonaisuuden parketteineen ja muine osineen. Uudesta kodistanne tulee kaunis ja tyylikäs, se on sataprosenttisen varmaa.

Anna

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on basic tammiparketti ja se on IHANA ja on kyllä kestänyt melko hyvin kulutusta. Tosin nyt on sen verta suuri ja touhukas koira, että nykyään on naarmuja parketissa, ei voi mitään. Mutta edelleen lattia on upea. Teet hyvän valinnan! :)

-Juttis

form follows funktion

Äh, kirjoitin äsken pitkän kommentin ja nyt se häipyi johonkin. Toivottavasti ei tule nyt kahdesti. Piti sanomani, että kuuntele vain itseäsi, uskon että   ainut  väärä valinta on kuunnella   muita. Meillä asennettiin massiivipuinen tamminen kalanruotoparketti ja rakastan sitä. Sopii hyvin kaikenlaiseen sisutukseen, ei vain tyylihuonekalujen keskelle. Se on klassinen valinta, mutta talo kertoo mitä teille on parasta. Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Aiemman postauksesi laatatkin  sattuvat olemaan samantyylisiä kuin omassa kodissamme. Kylppäristä  ei vielä ole omaa postausta, mutta vessanlaatat ovat saman henkisiä.  Jos haluat vilkaista, blogi löytyy osoitteesta www.muotoseuraafunktiota.blogspot.com. Mukavaa remonttia.

Tuija

form follows funktion

Lisäys vielä edelliseen, että tuo Lilyn linkki ei vie oikeaan blogiin vaan bloggerin osoite on oikein.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tykkään enemmän tosta kalanruodosta, jotenkin toi toinen on ihan tylsä ja mummomainen.

Kommentoi