Perjantaispaghetti

Coco Sweet Dreams

 

Tämä resepti on ihana juuri näin perjantaisin, kun ulkona on jo ihan syksy, työviikko on ollut pitkä kuin nälkävuosi ja viikonlopuksi on kaavailtu hitosti hommia. Resepti on omiaan, kun ei ehkä ole energiaa kokata mitään ihmeellistä, vaan tekee mieli vaan riisua työvaatteet ja rojahtaa sohvalle.

Pastan valmistus onnistuu käden käänteessä ja arvokasta aikaa jää kaikkeen muuhunkin, kuten vaikka loikoiluun ja leffailtaan. 

Pähkinäinen spaghetti yhdelle (reilu annos):

Kourallinen spaghettia

1 valkosipulinkynsi

1 dl parmesanjuustoa

1/2 dl pinjansiemeniä

nokare voita

Laita spaghetit kiehuvaan ja suolattuun veteen. Raasta sillä aikaa parmesanjuusto ja valkosipulinkynsi kulhoon. Paahda pinjansiemenet pannulla ja lisää ne juustoraastevalkosipuliseoksen joukkoon. Nosta seoksen päälle voinokare. Tsekkaa spaghetit, ne ovat tällä välin jo suurin piirtein kypsyneet - varo keittämästä spaghettia liikaa. Valuta vedestä ja lisää spaghettien joukkoon aiemmin tekemäsi seos. Sekoita ja tarjoile heti.

Tuplaa, triplaa ja niin edelleen ainesosat jos ja kun syöjiä on enemmän. Valkosipulin määrää voi vähän miettiä.

Juomaksi suosittelen erästä luomuvalkoviiniä. Ystävieni kanssa hyväksi todettu (puoli)kuiva valkoviini on Kendermannsin Organic 2016 - sopii tälle ruoalle tai muuten vaan nautittavaksi.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit

Nannaes (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta. Juuri nämä yksinkertaiset, muutaman aineen ruuat ovat parhaita. Tämäkin vallan hienostunut. :)

Mömmö (Ei varmistettu)

Kyllä. Tässä oli kyllä viety yksinkertaisuus huippuunsa. Resepti on yksi valkosipulinkynsi ja puoli desiä jonkunsiemeniä. Vallan hienostunut. Henna tee reseptikirja! :D

Eveliina27 (Ei varmistettu)

Mitä jos kokeilisit vaihtelun vuoksi olla kiva ihminen? Saattais itellekin tulla parempi olo, kettuilusta tuskin tulee.

Coco
Coco Sweet Dreams

Nimenomaan hienostunut, kokeile ihmeessä! Parhaimmat pastat ja spaghettit mitä esim Italiassa oon syönyt ovat juurikin niitä yksinkertaisimpia yhden tai kahden ainesosan. Toki voit lisätä vaikka kermaa ja pekonia niin tulee ehkä enemmän mieleesi maistuva mömmö ;) 

Djdjd (Ei varmistettu)

Tämä keskustelun taso täällä..!

Coco
Coco Sweet Dreams

I know. Oon viime aikoina saanut muutenkin ihan kummallisia kommentteja, en ole aiemmin joutunut poistamaan yhtäkään, mutta nyt on ollut pakko. :/

A.k (Ei varmistettu)

Kiitos reseptistä, tätä pitää kokeilla. On ihanaa jos vaivattomalla tavalla ja yksinkertaisella reseptillä saa aikaiseksi hyvän ja maistuvan annoksen. Usein tulee tehtyä pastoja, joidenka kastikkeita keitellään kasaan 1,5 tuntia. Välillä ne tuntuvat liian raskailta, joten mahtavaa kokeilla vaihteeksi tällaista nopeaa versiota. Tätä voisi hyvin tarjota myös vieraille :)

Kommentoi