Pihalla tapahtunut

Coco Sweet Dreams

Muutoksessa mukana Kekkilä

Olen puuhaillut tämän alueen kanssa jo tovin.

Heh, kun me muutettiin, niiin halusin tästä alueesta sellaisen Sarah Price -tyylisen alueen, mutta lopputulos oli niin sillisalaatti, että aloin kaipaamaan jotain järjestystä. Päätin siirtää vanhat kasvit toisaalle ja lähdin selkeyttämään aluetta. Meidän talon ilmeeseen sopii hyvin saniaistyyliset ja liehuvalehtiset kasvit, joten valitsin vain kahta lajia: Japanin Saraa (Carex morrowii Varegata) ja Saniaisen (Dryopteris), muutamat vanhat kasvit jätin paikalleen - kotkansiipiä ja ruusuja, jotka kasvavat ihan puutarhavajan vieressä. Halusin vanhaan verrattuna todella selkeää, joten laitoin kasveja melkoisen harvakseen. Kekkilältä olen saanut mustaa koristekatetta ja sitä levitettiin alueelle, lopputuloksesta tuli todella siisti! Kate tuoksuu muuten jännästi eucalyptukselle, aivan ihana! Alunperin ajattelin reunustaa alueen vielä mustalla reunanauhalla, mutta keksimme nauhalle muuta käyttöä, palaan siihen myöhemmin. 

Aloitin muutostyön kaivamalla vanhaa maata pois noin 30 sentin syvyydeltä ja levitin sen jälkeen alueelle uutta multaa reilusti. Sommittelin, mallailin ja sovitin uudet kasvit paikoilleen ja kastelin ne. Vesi on tässä kasvien alkutaipaleella elintärkeää, juurtumiseen menee kuitenkin hetki. 

Tämän projektin jälkeen lupaan pitää pienen tauon pihahommista ja meinaan ottaa iisisti. Meidän piha olisi loputon työmaa, eikä sen mielestäni kuulu olla sellainen, vaan ennen kaikkea paikka rennolle olemiselle! <3

/new stuff in my garden

Kommentit

Leea (Ei varmistettu)

Hei
Mistä ostit nuo taimet? Miten helposti nuo leviävät?

Coco
Coco Sweet Dreams

Taimet ostin Kauppilan Puutarhasta, en ole ihan varma leviääkö noi Japanin sarat helposti.... näyttävät siltä, että viihtyvät tuollaisina puskina. Saniainen sitten taas levittää paljon itiöitä ja ne saattavat levitä, mutta tietääkseni aika hillitysti.

ACat Heini (Ei varmistettu)

Kivan näköinen alueesi, jonka parissa olet puuhaillut.
Yksinkertainen on kaunista ja tyylikästä. Tykkään.
Kasvienkin muodot ja lehdet ovat nättejä, kivoja puutarhassa ja pihalla.
Musta tai ruskea on kivan näköinen katteena.

Kannattaa tsekata mt3.fi/suomen kaunein puutarha ohjelmat. Löytyy kivoja ideoita ja juttuja omaankin puutarhaan ja pihaa. Juttu myös minun Blogissa, acataikuinennainen@blogspot.com

Olen useasti miettinyt....
Miksi EI Katteita saa, pienemmissä pusseissa, vaikka 10 L?

Kommentoi