Pojan synttärikakku

Coco Sweet Dreams

Oli synttärit, oli kakku ja paaaaljon lapsia.

Pojalla oli suuret visiot kakusta, katsottiin hänen kanssaan googlesta paljon erilaisia Autot -kakkuja ja hän toivoi että äiti tekisi tämän. Itseasiassa mullakin oli siinä vaiheessa jokin suunnaton energia ja ajattelin että kyllä mä nyt tuollaisen teen, kyllä mä osaan.

Aikaa ei sitten kuitenkaan löytynyt niin paljoa enkä varmana olisi osannut joten tyydyin vähän helpompaan. Kakku oli oikeastaan tosi helppo tehdä, löysin stockalta valkoista sokerimassaa joka kaulittiin kakun päälle. Alle levitin vähän kermavaahtoa, jotta sokerimassa levittyi sileästi. Autotien tein mustasta marsipaanista. Kirjaimet ovat suklaata ja nekin löytyivät stockalta - mitä sieltä ei löytyisi? :)

Vuokrasin tilan synttäreille, se oli ihan paras ratkaisu kun pojan kavereita oli tupa täynnä. Oma koti olisi ollut pommin jäljiltä. Sen opin että seuraaville synttäreille täytyy järjestää enemmän ohjelmaa, muuten lapset villiintyvät liikaa. Nyt ohjelmassa oli vain ongintaa - se oli ihan huippua! ;)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi vaude mikä kakku!! Meillä vietetään pääsiäisenä pojan synttäreitä, ja tuo komistus kruunaisi juhlapöydän... Eli voisitko laittaa vähän ohjeita... pliis :) Mitä täytteitä laitoit? Voiko tuon massan levittämisessä epäonnistua jotenkin...? Kiitos jo etukäteen jos viitsit vähän opastaa :) Ja onnea vielä esikoisellenne!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän pian neljä vuotias vois myös tykätä tuollaisesta :) Hieno kakku. Itse olisin myös kiinnostunut tietämään tosta sokerimassasta, että onko haastavaa :) ?

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, laitoin täytteeksi vain kermavaahtorahkaseosta, mummin tekemää mansikkahilloa, banaania ja sellaista. Kakun päällinen kannattaa päällystää tuolla kermavaahtorahkaseoksella niin se sokerimassa levittyy paremmin. Se itse massa pitää kaulia tomusokerin kanssa...sitä saa aika paljon levittää pöydälle, muuten se tarttuu kiinni pöytään. Eli käytä paljon tomusokeria alla. Ei siitä sen kummempaa, on ihan helppo ja nopea! Pohjat voi tehdä vaikka pakkaseen valmiiksi, niin kasaat vain kakun sitten juhlapäivänä, täytät ja koristelet.

Ja sitä massaa tosiaan löytyi stockalta - olikohan se dr.ötger tms. ja yksi paketti riitti tuollaiseen pyöreään kakkuun.

Ja massa sitten tarttuu aika tiukasti kiinni pöytään jos tomusokeria ei ole tarpeeksi alla - puhun kokemuksesta! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella hieno ja kiva kakku! Kokemuksesta voin sanoa, ettei marsipaania kannata säilytttää ennen kaulitsemista kylmässä, sillä siinä vasta kestää...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun kaulii kelmujen välissä, niin ei tartu. Tosin kelmuja pitää laittaa kaksi vierekkäin per puoli. Näin ainakin siis marsipaanin kanssa!

Huikean hieno idea! Saatanpa lainata keksintöäsi oman poikani 4-vuotissynttäreille. Poikamme muuten olivat samassa muskarissa joskus silloin yli 3 vuotta sitten :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jee, kiva kuulla. Se muskari oli ihan huippu, me pidettiin paljon! Hei hei heidii, kiva kun oot täällä! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, koitin etsiä noita suklaakirjaimia Stockalta, mut en löytänyt? Herkun myyjäkin oli ihmeissään, että mitä ihmeen suklaakirjaimia :D Eli oliko ne Herkusta vai sieltä Delin karkkikaupasta vai mistä? Kiitos jälleen... :) terv. Anna

Coco
Coco Sweet Dreams

No voi, ne löytyi siitä mistä löytyy myös mm. marsipaania ja muitakin kakkujen koristeita. Dr.Oetker on valmistaja ja paketissa lukee Tal och bogstaver/Numerot ja kirjaimet. Paketissa on valkoinen sydänkakku ja siinä lukee Maria 24. Ne oli aika ylhäällä hyllyssä. Turun Stockmannin Herkusta siis.

Kommentoi