Puhetta

Coco Sweet Dreams

Tykkään todella paljon puhua ihmisten kanssa syvällisiä, koska jotenkin näin opin tuntemaan ihmiset parhaiten. En välitä puhua työasioista, saavutuksista, tai titteleistä, vaan haluan aina sukeltaa ihon alle, jotta ymmärtäisin ja oppisin tuntemaan paremmin. Itseasiassa tällä tavalla olen tutustunut yhteen sydänystävääni, olimme lenkillä ja tokaisin hänelle kesken matkaa jotain todella henkilökohtaista, joka yllättäen kosketti myös häntä. Tästä päivästä saakka olemme olleet kuin paita ja peppu, enkä tiedä mitä tekisin ilman häntä.

En voi sietää salamyhkäisyyttä ja sellaista, että jostain pitäisi jotain automaattisesti olettaa. Niin ollen onkin suoraselkäistä puhua ja nostaa vähänkin mieltä vaivannut aihe esille. Puhua suu puhtaaksi. Olen huomannut, että usein ne oman pienen pään sisällä tehdyt johtopäätökset tai luulot osoittautuvat vääräksi... mutta kuten todettu, jos niistä ei puhuta, ei voi koskaan tietää. Asiat ja ihmissuhteet saattavat lähteä sen takia aivan väärälle raiteelle. Ajattelen, että ilkeillä ihmisillä on hyvä syy ilkeään käyttäytymiseen, ehkä he ovat liikaa puhuneet juurikin joutavia, eivätkä ole käyneet niitä oikeasti tärkeitä asioita lävitse. Lienevät turhautuneita vallitseviin olosuhteisiin.

Homman nimi on myös se, että on hyvä olla rehellinen kaikesta. Ystäväni kirjoittikin jo tästä aiheesta, miten nykyään ihmisillä on tapana vaan jauhaa lämpimikseen. Ehdotetaan, että tehdään sitä tätä tai tota, mutta oikeasti mitään ei tule koskaan tapahtumaan. Tai puhutaan ja luvataan vaikka mitä mutta ne puheet eivät muutu koskaan teoiksi. Vähemmän bullshittiä, koska Ain't nobody got time for that!

Niin, että haluatko, että sinut muistetaan siitä, että olit rehellinen ja puhuit suoraan, vai siitä, että luimistelit pakoon vähin äänin.

Inhimillisyys ja vilpittömyys on kaunista.

Kommentit

IMS (Ei varmistettu)

Minä luulen, että näitä pinnallisia keskustelunaiheita jauhetaan siksi, ettei olla valmiita siirtymään seuraavalle tasolle suhteessa. Oman sisimmän paljastaminen on aina riksialtista.
Eli riippuu vähän suhteesta missä vaiheessa ollaan, syvennytäänkö enemmän vai jäädäänkö bull shit-tasolle. Minusta kaiken maailman suhteita tarvitaan: syvällisiä ja pinnallisia. Niillä kaikilla on tarkoituksensa, ainakin mun elämässä. Ne pinnalliset on helppoja ja kepeitä. Syvälliset taas on raakoja ja raskaita, ainakin joskus, toki myös helppoja ja kepeitäkin.
Minä myös uskon, ettei kaikilla ystävillä ole taitoa ja/tai kapasiteettia ottaa niitä raskaita juttuja vastaan, niiden kanssa on parempi pitää asiat kepeinä ja helppoina.
Näitä turhan jauhajia on kaikilla, mutten jaksa välittää niistä. "Käydään pian kahvilla, jooko?" Tarkoittaa, ainakin minulle, että nähdään taas pian, mutta joku muu saa järjestää kaiken (ns third party sosializing).

Coco
Coco Sweet Dreams

Puhut niin asiaa! <3

Aino M
ainoo

Tosi hyvin puettu sanoiksi ja niin täyttä totta! jes <3

Coco
Coco Sweet Dreams

Jes! :)

MT (Ei varmistettu)

Kirjoitit että nykyään ihmiset puhuvat lämpimikseen turhia. Milloin on ollut se aika jolloin ihmiset eivät puhuneet lämpimikseen ja kaikki sanottu todella tapahtui?

Kommentoi