Ranskalaista kotiruokaa
Ruoanlaittoon ihailtavasti erikoistunut kaverini teki minulle eräänä tiistai-iltana ranskalaisen illallisen joka on helppo valmistaa.
Hän on kokkina samanlainen kuin minä, ei seuraa ohjetta vaan tekee kaiken omasta päästä. En tosin osaa valmistaa mitään kovinkaan erikoista mutta hän pyöräytti käden käänteessä alkukeiton herneistä. Pääruoaksi simpukoita valkoviinissä ja jälkkäriksi suklaista Creme Bruleetä. Nyt kun tiedän, ovat ainesosat näiden valmistamiseen perin yksinkertaiset eivätkä vaadi mitään suuria työvaiheita.
Opin että simpukoita voi syödä niin että käyttää tyhjää kuorta pihtinä ja napsii simpukan kuorestaan suuhun, eli et tarvitse erikseen haarukkaa.
Alkuruoka Crème Ninon eli hernesosekeitto
Pääruoka öljyssä paistettuja ranskalaisia sitruunamajoneesin kera ja paljon simpukoita.
Jälkkäri suklainen Crème Brulee
Erittäin toimiva setti, minä tiedän ja lämmöllä suosittelen!