Rapujuhlat

IMG_4575.JPG

IMG_4577.JPG

IMG_4578.JPG

469910E4-7ADB-416B-946D-5BA1C3B41624.jpg

AB895E71-7A2B-4BAE-B55A-AC2417C9D4F3.jpg

Lauantaina oli kekkerit.

Pyysin vain muutaman ystäväiseni kylään ja nykyään melkoisen kiireellisenä tyyppinä ostin kaiken valmiina ravuista alkaen. Kattaus pysyi yksinkertaisena, sillä illallispöytä täyttyy niin nopeasti kaikenlaisesta. Ainokaiset koristeet olivat matkoilta tuodut simpukat ja systeemit.

Tarjolla oli salaattia, levitteitä ja lähileipomon uunituoretta saaristolaisleipää. Isosiskoni toi äitini tekemää huippuhyvää sienisalaattia. Äidit kyllä tietävät tälläisten perinteisten salaattien ynnä muiden takuuhyvät reseptit. Joten tässä hänen versio:

Sienisalaattia suolasienistä

Kangassieniä ja haperoita, suolattuna. Tsekkaa ohje sienien valmistamiseen täältä, jotta menee ihan oppikirjan mukaan.

1 iso sipuli raastettuna. Äitiltäni löytyy tietysti spesiaali laite tätä varten, mutta raastin käy ihan yhtä hyvin. Purista sipulimurskasta liika neste pois

2 dl kermaa vatkattuna

1 purkki kermaviiliä

Mausteeksi mustaapippuria ja valkopippuria.

Yhdistä ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vaikka koko päivän. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile esimerkiksi äyriäisten kera, niinkuin minä tein. 

 

muoti paivan-tyyli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.