Rapujuhlat
Lauantaina oli kekkerit.
Pyysin vain muutaman ystäväiseni kylään ja nykyään melkoisen kiireellisenä tyyppinä ostin kaiken valmiina ravuista alkaen. Kattaus pysyi yksinkertaisena, sillä illallispöytä täyttyy niin nopeasti kaikenlaisesta. Ainokaiset koristeet olivat matkoilta tuodut simpukat ja systeemit.
Tarjolla oli salaattia, levitteitä ja lähileipomon uunituoretta saaristolaisleipää. Isosiskoni toi äitini tekemää huippuhyvää sienisalaattia. Äidit kyllä tietävät tälläisten perinteisten salaattien ynnä muiden takuuhyvät reseptit. Joten tässä hänen versio:
Sienisalaattia suolasienistä
Kangassieniä ja haperoita, suolattuna. Tsekkaa ohje sienien valmistamiseen täältä, jotta menee ihan oppikirjan mukaan.
1 iso sipuli raastettuna. Äitiltäni löytyy tietysti spesiaali laite tätä varten, mutta raastin käy ihan yhtä hyvin. Purista sipulimurskasta liika neste pois
2 dl kermaa vatkattuna
1 purkki kermaviiliä
Mausteeksi mustaapippuria ja valkopippuria.
Yhdistä ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vaikka koko päivän. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile esimerkiksi äyriäisten kera, niinkuin minä tein.