Ruissalo Jooga

Niin se on, että vaikka olisi kuinka kiirettä, hektistä ja kaoottista, niin liikuntaa ei tulisi koskaan unohtaa. Olin viime viikonloppuna ensimmäisten joukossa testaamassa Ruissalo Joogaa ja sain tästä niin hyvän mielen ja tehokkaan treenin itselleni raskaan viikon päätteeksi. Päivät sisälsivät vinyasajoogaa, ilmajoogaa, supjoogaa, yinjoogaa sekä äänimaljoja ja lopuksi saunomista. Miljöö oli kauniissa Pikku Pukin saaressa, huvila oli mitä viehättävin ja remontin jälkeen siitä tulee vielä upeampi kokonaisuus.

Viikonloppuna muistutettiin monet kerrat kuuntelemaan omaa kehoa ja noudatankin tätä jokainen päivä joskus hyvin ja joskus vähän huonommin. Yksinkertaisuudessaan, jos sinua esimerkiksi väsyttää keho kertoo sinulle että nyt sinun kuuluu nukkua ja levätä. That’s it. Stressi nostaa kortisolitasoa elimistössä, joka sinäänsä auttaa meitä suoriutumaan paremmin mutta jatkuva stessitaso kuormittaa ja palautuminen on vaikeaa, jos välillä ei pysähdy. Liikunta on minulle parhain palauttava tekijä ja lääke stressiin.

Joskus on oltava itsekäs ja on täysin ok laittaa lapsille vaikka elokuva pyörimään ja itsekin ”katsoa” leffaa silmät kiinni. Tätä ei voi liiakseen toitottaa mutta, kun sinä voit hyvin pystyt antamaan itsestäsi paljon enemmän muille ja toimimaan tehokkaammin. Mietin usein kehoa kuin kasvina, kun ravitsemme sitä hyvillä ihmissuhteilla, terveellisillä elämäntavoilla ja pitämällä itsemme turvassa saamme elinvoimamme kasvuun. Muuten väsyisimme ja kuivuisimme. Elimisto voi hyvin päiväunien jälkeen ja ulkoilu saa voimaan energisemmin. Tiesittekö muuten, että sydämen sykettä voi laskea itse keskittymällä hengittämään nenän kautta sisään noin viisi sekuntia, ulos noin 8 sekuntia keuhkot tyhjiksi. Tätä kun tekee viitisen minuuttia huomaa olon rauhoittuneen ja tasoittuneen.

Tänä päivänä suoritetaan ja kiirehditään – ollaan tehokkaita ja tehdään tulosta, joten pysähtyminen on enemmän kuin pakollista päivittäin. Tänään minä laitan kodin kuntoon, pesen koneellisen pyykkiä, laitan tiskikoneen päälle ja illan tullen kietoudun toisen kainaloon, joka on kuin toinen kotini, enkä tee mitään muuta. Me pienet urheat naiset, miehet ja kaikki siltä väliltä tarvitsemme lepoa, huoltoa, toisiamme – rakkautta, kiitollisuutta, luontoa ja unta enemmän kuin mitään muuta. Kaikki muu on oikestaan yhdentekevää suuremmassa kuvassa. Muistakaahan se.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *