Salaatti lasissa

Coco Sweet Dreams

Otin muutaman koekuvan salaatista lasissa. Minulla on sellainen suuri visio yhdestä kivasta kattauksesta ja alkuruokana tarjoillaan salaattia lasista. Viikonloppuna ajattelin toteuttaa tämän kauniin kattauksen vähän suuremmalle porukalle. Toivotaan vielä lämpimiä iltoja. Illallinen ulkona kynttilän valossa on aivan ihanaa, sisältäen kylmää valkoviiniä. <3

Eipä tässä muuta, olen ollut vähän rähjäisenä täällä kotosalla. Huomasin juuri että minulla on lastenruokaa hiuksissa ja silmäpussit aikamoiset! 8) Vauva on viettänyt vähän unettomia öitä ja ruoaksi hän söisi mieluiten vain tissimaitoa.  Kiinteän ruoan syöminen vie tuhottomasti aikaa. Löytyykö sieltä yhtään kohtalotoveria?

Jatketaan harjoituksia,

Ciao!

Kommentit

annemi

Kiva idea laittaa salaatti lasiin :) itselläni on samoja laseja mutta kirkkaita, voisin kokeilla samaa.

Odotan innolla jo kuvia tulevasta kattauksesta!

Lumivalkoinen (Ei varmistettu)

Ihan loistoidea, salaatti lasissa :)

Anna M. (Ei varmistettu)

Kohtalontoveria ei täältä löydy, mutta haastetta pukkaisi täällä: http://talopihkala.blogspot.fi/2012/09/haastetta-pukkaa.html

Ihanan näköisiä kuvia taas! :)

Kaisa-Sofia (Ei varmistettu)

Tiedän niin tunteen kun vauva hörppisi vain tissimaitoa ja soseet ei mene alas vaikka mitä tekisit! Tyttöni söi aluksi soseita aloitellessani hetken innokkaasti, mutta sen jälkeen teki melkein totaalisen lakon. Ruokailuhetket venyivät ja kaikki mahdollinen viihdytys ym. toiminta kokeiltiin ilman sen suurempia tuloksia. Hyvinä päivinä saattoi mennä viisi lusikallista ja huonoina ehkä yksi aterialla. Stressi oli äidillä kova, mutta väkisinkään en halunnut lasta syöttää. Päätin sitten mielessäni, että syö sen mitä syö ja olen välittämättä määristä mitä muut samanikäiset lapset syövät. Painokäyrä hinasi laskusuuntaisesti (ei kuitenkaan hälyttävästi), mutta tyttö oli iloinen ja pirteä ja hyvinvoivan oloinen. Nyt vasta kun hän täytti kahdeksan kuukautta, ruoka maistuu hieman paremmin, ei kuitenkaan aina. En ole asiasta enää stressanut ja todennut vain, että tyttö on ehkä pieniruokainen, kun muutenkin on todella siro ja pieni kooltaan.

Tsemppiä sinulle, se on rankkaa kun lapsi ei syö, mutta vielä hirveämpää olisi jos maitokaan ei kelpaisi. Meillä kelpasi myös tissi aina ja pelkäsin jo vieroitustakin, mutta se sujui oikein hyvin 9 kuukautisena! Äidille se oli melkein vaikempaa...:)

VIIRU (Ei varmistettu)

Heip, kiva idea salaatti lasissa alkupalana, tuota voisi kokeilla myös kun haluaa
arkena kattaa pöydän kauniisti vaikka ruokana olisikin jauheliha kastiketta ; )
Mutta en taitais selvitä noin pienellä annoksella kolme lasillista täytyis ehkä
maiskutella et täyttys vähänkään, olen vähän kova syömään!!!! : )
Olet kuvien perusteella pieni, mutta oletko noin pieni ruokainenkin : )
Hassua : ) Pikkuisellakin on hyvät ruuat tuoretta maitoa ja äidin lämpö!!!
Sattuisitko muuten tietämään voiko mistään päin suomea tilata missonin
kangasta??? Ihanaa illallista!!! :)

Ann (Ei varmistettu)

Kohtalontovereita löytyy. :) työssäni lastenhoitajana (poika juuri 11kk) olen huomannut että sormiruokailu on maailman kätevintä.Voit vaikka höyrystää porkkanaa, parsakaalta, mitä vihanneksia ikinä ja siihen kylkeen sitten vaikka kalaa tai muuta. Proteiinia vauvva saa myös maidosta joten joskus pelkät vihannekset riittävät. Sitten vaan leikkaamaan pieniä paloja ja antaa lapsen syödä itse. Toimii kuin unelma! Eikä vaatteet mene todellakaan likaisiksi kun ruokalappu on päällä. Vain positiivisia kokemuksia, ja ruoka on ainakin lisäaineetonta ja tuoretta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei, meillä on ihan sama! Alkuun, kun annoin maisteluannoksia 4kk iästä lähtien, ne menivät vielä kohtalaisesti, mutta joskus kuuden kuukauden lähestyessä neiti teki täydellisen stopin.

Nyt ovat alkaneet mennä taas makeat soseet ja kaupan puurot, mutta omatekemäni kasvis- tai lihasoseet ja normi kaurapuurot eivät uppoa edelleenkään. Tissi kyllä kelpaa, ja plussakäyrillä painon suhteen toistaiseksi mennään (edelleen).

On kyllä ärsyttävää, kun lapsi ei syö, varsinkin kun on itse rakkaudella niitä soseita sinne pakkaseen vääntänyt :/

Sormiruokailua tuo meidän puolivuotiaamme ei vielä oikein hokaa..

3kertaa3

Sormiruokailuhan oikeastaan aloitetaan vasta lähellä puolen vuoden ikää, kun vauva osaa istua tukevasti ja viedä omatoimisesti ruokaa suuhun.

Syömättömyys on rasittavaa ja raastavaakin, mutta siitä ei oikeasti kannata stressata, jos vauva on terve ja pirteä. Vuoden ikäiseksi maidon kuuluukin olla pääasiallista ruokaa, muut pöperöt ovat vain hyvänä iisänä. Kyllä se syöminen tehostuu, kun malttaa antaa vauvan aterioida omaan tahtiinsa. Tsemppiä Coco öihin, tissillä roikkuminen on rasittavaa, muttei mitenkään epänormaalia:)

kalamuija norjasta (Ei varmistettu)

Minka ikainen vauvasi on?
Meilla 9kk sormiruokailija taalla. Syø hyvin.
Mutta enee kaupan hedelma ja marjasoseet ei kelpaa. Suu on tiukasti kiinni.
Mutta onneksi ottaa tissia teidan pieni:) Se on tarkeinta.

Silja* (Ei varmistettu)

Huh, kohtalotoveripa hyvinkin. Meidän tytölle tulee vasta se puoli vuotta täyteen, mutta varsinkin yöllä maidon veteleminen on niin mahdotonta, että kiinteitä olisi jo syytä mennä. Täällä on yksi väsynyt äitiraunio :D Mutta kiinteiden syöminen vaan ei suju, ja lisäksi melkein kaikki kokeiltu ruoka aiheuttaa vatsavaivoja. Sekös vie sitten loputkin yöunet! Nyt vedetään vain maissia ja maitoa, ja äiti kerää rohkeutta yrittää taas jotakin uutta... Peruna muistaakseni sopi vatsalle, mutta se taas ei alkuinnostuksen jälkeen kelvannut. Ehkä kokeillaan sitä taas.

Koko ajan ajattelen, että jaksan niin kauan kunnes tyttö on vähintään kahdeksankuinen, ja jos silloin on vielä yhtä mahdotonta, lopetan syöttämisen öisin. Jos vaan pystymme unikouluun :) Toivotaan ihmettä.

Suvi_ (Ei varmistettu)
Etefel (Ei varmistettu)

Täälläkin yksi kohtalotoveri. Muistelen, että vauvamme ovat suht saman ikäisiäkin (8kk). Nyt on onneksi taas parempi vaihe syömisen kanssa, mutta päivällä tissittely taas on aika mahdotonta, kun jo muu maailma kiinnostaa niin kovasti. Jossain vaiheessa maitoa alkoi pakkautua tisseihin ja pelkäsin jo rintatulehdusta. Vaikka tämä vauva on jo kolmanteni on silti aina yhtä vaikea löytää balanssi tisseilyn ja kiinteän ruuan kanssa. Plus olisiha kiva kohta päästä nukkumaan täysiä yöunia. No niitä kai saa vielä vähän odottaa!

http://cocoisladesign.blogspot.fi/

Ann (Ei varmistettu)

Minuskis, muistelisin että Cocon vauva on jo tuon puolen vuoden iän ylittänyt niin ajattelin vinkata sormiruokailusta. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Annemi, toivottavasti saisin kivan kattauksen loihdittua, olisin halunnut tehdä sen ulos mutta kai se täytyy hyväksyä että syksy on tullut. 

Lumivalkoinen, kiitos kaunis!

3kertaa3

Ann, tuo kommenttini olikin tarkoitetu minua edeltäneelle vierailijalle. Halusin siis sanoa, ettei ole mitenkään ihmeellistä, jos puolivuotias ei vielä hoksaa sormiruokailun ideaa, kun juuri sen ikäisenä sitä hauskaa herkuttelutapaa vasta aloitellaan.

Kommentoi