Sisustuspäivä Helsingissä

Hopsan. Tässä tuli pidettyä pienimuotoinen blogiloma, sillä kaipasin pientä hengähdystaukoa itseni kanssa.

Elämässä on ihanaa jakaa asioita toisten kanssa ja senpä takia lähdin avoimin mielin minulle tuntemattomien ihmisten kanssa järjestetylle sisustuskauppakierrokselle pääkaupunkiseudulle. Meitä kaikkia yhdisti sammumaton kiinnostunus kotiin ja sisustamiseen ja silmät kiiluen ihastelimme kaunista designia.

Sama se on täällä blogissa ja instagramissa, on mukavaa jakaa teille kauniita kuvia ja olla vuorovaikutuksessa teidän kanssanne näihin liittyen.

Juttelimme ja totesimme yhteen ääneen kuinka tärkeää vastuullinen sisustaminen onkaan. Me kaikki olimme sitä mieltä, että on paljon järkevämpää sisustaa kotia rauhassa eikä juosta trendien perässä. Monet klassikot ovat syystä klassikoita ja näillä koti todennäköisesti säilyy ajattomana ja kiinnostavana, eikä kaikkea tarvitse päivittää kerta toisensa jälkeen uudestaan. Minä innostun edelleen 20 vuotta vanhoista sisustuskirjoista, jotka ovat niinikään toteutettu ajattomilla huonekaluilla ja esineillä, voisivat hyvinkin olla tämän hetken kodista, jos lasketaan pois vaikkapa vanha elektroniikka.

Olen ennenkin todennut, että olen mielummin ilman jotain tavaraa taikka huonekalua, mikäli minulla ei ole siihen siinä hetkessä varaa. Säästän ja olen ilman, kuin että hankkisin pakon edessä vain jotakin, joka mahdollisesti hetken kuluttua hajoaa tai mieli muuttuu.

Saimme paljon ideoita sävyjen käytöstä ja valaistuksesta. Kodista saa tunnelmallisen kun kiinnittää huomiota juurikin valaistukseen, epäsuoraan valoon ja pöytä -lattiavalaisimiin. Valolla saa kohdennettua kauniit arkkitehtuuriset yksityiskohdat ja luotua parhaimmillaan avaruudentuntua, tunnelmaa ja kodikkuutta. Suuret yleisvalot ovat usein melko kolkkoja.

Punavuori on seutuna suosikkini ja tältä alueelta löytyy ystävieni lisäksi monta inspiroivaa sisustusputiikkia. APT12 on showroom, jonka takana on Zarro ja Creanno. Upea asunto, jossa voi nähdä paikan päällä kauniita tuotteita, sävyjä, saada ideoita remonttiin ja niin edelleen. Asunto on suunniteltu niin, että siellä asuisi pariskunta ja voisin hyvin kuvitella viettäväni vaikkapa eläkepäiväni tämän kaltaisessa kodissa. Estetiikka on minulle yksi elämän nautinnoista.

Kiinteitä hyllyjä ja säilytysratkaisuja näkee koko ajan enemmän ja enemmän, ne ovatkin ihan älyttömän onnistuneita ratkaisuja missä vaan kodissa. Tässä APT12 kodissa oli toteutettu tosi kivasti avohyllyt olohuoneeseen ja pitkä pätkä penkkiä, jonka alla laatikostoja. Penkin taakse oli kätketty nerokkaasti vanhan asunnon suhteellisen epäviehättävät patterit.

Oma sisustustyylini on hitusen minimalistisempi mutta ihastuin kovin juuri tämän kodin yleiseen tunnelmaan ja miten hyvin sisustus ja kiinteät kalusteet oli toteutettu tähän vanhaan rakennukseen. Arkkitehtuuri ja rakennuksen aikakausi onkin huikean tärkeää ottaa huomioon.

Minä kiirehdin työtehtäviin toisaalle, enkä ehtinyt kiertämään ihan kaikkia suunniteltuja putiikkeja mutta voisin silti jakaa teille paikat jossa kävin ja joihin muu porukka ennätti vielä jälkeeni:

Casuarina, Zarro, APT12, Creanno ja Bonden Living.

Kiitos tytöt päivästä! Menkää, nähkää ja tehkää juuri sitä mistä pidätte.

Rakkain terkuin,

Henna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *