Sunnuntain sisustusta ja ajatuksia

Coco Sweet Dreams

Jostain kumman syystä heräsin sunnuntaina kello seitsemän. Aurinko jo paistoi kauniisti, mutta keittiöstä kantautui hippasen epämielittävä tuoksu viime yön juhlista. Niinpä pomppasin ylös ja tartuin harjan varteen. Keräsin pullot pussiin, siistin ja puunasin pöydät ja tuolit, heti helpotti! Siinä yksin hetken zombina pyöriessä ja täydellistä hiljaisuutta ihmetellessä nappasin vähän kuvia. Stemmasin testin vuoksi vielä lainatuoleja keittiön pöydän ympärille, tykkäsin ja niin tykkäsi mieskin. Harkitaan nyt vakavasti tuoleja terassille, sopisi talomme aikakauden arkkitehtuuriin täydelliseti, bongasin Pantoneita ainakin Vepsäläiseltä.

Olohuoneessa vaihtui taas järjestys ja nyt kokosin kaikki kivat taulut yhdelle tyhjälle seinälle, hyvä idis muuten. Niin kuin olen ennenkin maininnut, niin tykkään vähän keskeneräisestä fiiliksestä kotona ja sitä nuo seinään nojaavat taulut tuovat. Toistaiseksi ovat myös pysyneet jopa pystyssä, vaikka kotoa löytyykin kaksi touhutoopea.

Minun pitänee hommata jokin laajakuvalinssi, jotta talon muoto avautuisi teille ehkä paremmin. Ruokapöytäkuvasta oikealla on takkahuone ja takkahuoneesta mennäänkin sitten toiseen osaan taloa, jossa on makuuhuoneet, kylppäri, kodinhoitohuone ja pikkukomero. Talo on suurinpiirtein L:n muotoinen.

Hei, aloinpahan funtsimaan oman kodin esittelyä vähän syvällisemmin. Tiedän, että koti on monelle niin pyhä ja intiimi paikka, ettei sitä ikinä esittelisi julkisesti tai lähtisi kuvauttamaan vaikkapa sisustuslehteen. Tässä kohtaa toki tullaan siihen, että kaikki me ihmiset ollaan erilaisia. Minä kuitenkin tuumin sen niin, että tämä on vain ja ainoastaan materiaalia. Jaan intohimoni sisustamiseen teidän kanssanne, mutta elämä sen sisällä, ihmisistä puhumattakaan on taas tietoisesti jätetty vähän ulkopuolelle.

Olisitteko te valmiita esittelemään kotianne julkisesti?

 

Kommentit

Lauranhaave (Ei varmistettu) http://lauranhaavekaappi.blogspot.fi

Hei,

Olen itse pohtinut samaa, kun aihe on ajankohtainen omalta osaltani. Uusi koti ja paljon kaikkea sisustusjuttua on viime aikoina ollu mielessä. Samalla pohdin, että haluanko näyttää tuntemattomille kotiani. Tosin blogini lukijoita on vain muutama, mutta internetissä kuka tahansa voi blogiini päätyä. Yleensä lopetan pohtimisen heti, kun muuten alkaisi ahdistaa. Sisustusblogeja on kiva lukea eikä niitä olisi, jos koteja ei niissä käkyisi. Sinulla on kaunis koti ja siitä on kiva nähdä kuvia.

T. Laura

Coco
Coco Sweet Dreams

Kannattaa tehdä just niin kuin itsestä hyvältä tuntuu! :)

Sissi/Bcls (Ei varmistettu) http://bohemianchiclifestyle.blogspot.fi

Minäkin tykkään Pantoneista, meillä oli sellaiset muutaman kuukauden ajan kun asuimme Hollannissa:) Pienet lapset istuivat niissä hyvin myös vaikka aluksi epäilin että olisivat hankalat lasten kanssa.

Mun mielestä kotia on ok esitellä. Varsinkin kun sinulle se on myös rakas harrastus: sisustaminen ja kalusteet jne. Blogi on aina ollut mukavaa katseltavaa ja luettavaa. Olen kaivannut vain sitä uiskentelevaa kultakalaa joka joskus vuosia sitten koristi muuten mustavalkoista blogia:D

Olen nyt ihan innoissani omalta osaltani sisustamisen suhteen ja odotan että pääsen pian esittelemään blogissa uutta kotiamme ja sen rakentumista kodiksi pala palalta:) Sitä onkin odotettu peräti kaksi vuotta!

Coco
Coco Sweet Dreams

Joskus mä en yhtään tykännyt Pantoneista, ne näyttivät jotenkin hassuilta, mutta nyt olen ihan in love. Vaikka lainatuolini eivät alkuperäiset Pantonet olekaan, niin antoivat hyvää osviittaa millaista niillä on istua ja miten ne sopisivat meille.

Odotan tosi innolla sinun sisustuskuvia! :) Ihanaa.

Liina / VillaIlona (Ei varmistettu) http://villailona.blogspot.fi

Kyllä tosi moni ihmetteli miksi avaan kotini täysin tuntemattomille ihmisille blogin kautta katseltavaksi. Koen hiukan samoin kun sinäkin kirjoitit, materiaahan tämä vain on. Jonkin verran blogissani näkyy myös perhettäni ja ystäviä, mutta siitäkin vain pintaa. Eihän me kukaan kaupungillakaan pussi päässä kuljeta.
Näkisin tosi mielelläni kotisi laajemminkin. Sisustustyylisi on tosi kaunis ja mielenkiintoinen ja uskoisin saavani kuvistasi paljon inspiraatiota. Se onkin syy miksi blogimaailma on minutkin vienyt mennessään; saada ja toivottavasti myös jakaa kauniita asioita ja inspiroivia kuvia.

Coco
Coco Sweet Dreams

Juuri näin. <3

Iisa/IISA'S (Ei varmistettu) http://iisanelamaa.blogspot.fi

Teillä on sitten kaunis talo! Kiva oli nähdä sitä vähän laajemmin :) Jostain syystä luulin, että teillä on ruokapöytä kiinni ikkunassa... Sinulla on minua inspiroiva tyyli, ja innolla blogiasi luen.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hih, hassua miten kuvakin saattaa vääristää. Kummastelin, kun Char & Adalmina yllättyivät meidän kodista livenä, lähinnä huonejärjestelyiden suhteen. Samoja nurkkia kun itse katselee 24/7...

Ihanaa kun syksy tulee ja kotijutut inspaa itseänikin ihan hulluna. <3

inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi

Mielenkiintoinen ajatus... olen aina tykännyt katsella mielenkiintoisia koteja ja sisustuksia blogeissa ja lehdissä ja järjestänyt paljon vastaavia kuvauksiakin. Olen tuota itsekin ajatellut, en jotenkin koe oman kodin näyttämistä mitenkään liiian henkilökohtaisena asiana. Meillä ainakin on kotona muutenkin jatkuvasti lasten ja aikuisten ystäviä ja kaikenlaisia kekkereitä. Enemmänkin koen haasteeksi tarpeeksi kiinnostavat kuvakulmat ja taustat yms. Sehän on itselleenkin luova ja kiinnostaa proesessi. Mutta saman aiheen olen ajatellut totettaa tänä syksynä. Teillä on kauniin valoisa ja selkeä koti, jota mielellään varmasti kuvaa - ja ainakin katselee ; )

Essi999 (Ei varmistettu)

Niin tässä kai on nyt sellainen ongelma, etteivät nuo mitään aitoja Pantone tuoleja ole vaan kopioita. Eli tekijänoikeuden rajoilla liikutaan. Tämä kerrotaan myös yrityksen sivuilla avoimesti.

santsikuppi (Ei varmistettu) http://santsi-kuppi.blogspot.fi

Hyviltä näyttivät nuo Pantonet teillä! Minun mielestäni on ok esitellä kotiaan blogissa tai vaikkapa sisustuslehdessä sopivissa määrin. Itselleni ei ole välttämätöntä edes tietää talon tai asunnon pohjapiirrustuksia, miten tarkkaan mikä missäkin on tai nähdä suuria kokonaisuuksia. On kiva jättää osa mielikuvituksen varaan ja kunnioittaa sitä mitä toinen haluaa kodistaan näyttää. Tykkään katsella eri kuvakulmia ja näkymiä, joita sinunkin blogistasi löytyy. Niistä pienistä paloista sitä inspiraatiota ja hyvää fiilistä juurikin saa. Itselleni tulee ainakin sisustukuvistasi hyvä mieli ja pidän tyylistäsi.

Coco
Coco Sweet Dreams

Suuri kiitos kauniista sanoista! <3

liinak (Ei varmistettu)

Minä voisin hyvin esitellä kotiani julkisesti, jos siitä löytyisi tarpeeksi esiteltävää. Sinun kotisi on kaunis ja rakkaudella laitettu. Olisi vähän hullua jättää se esittelemättä! :) Kun siihen kerran on mahdollisuus.
Design kopiot eivät ole laittomia, jos ne myydään kopioina tai ns. re-production. Zara olisi konkurssissa, jos se olisi laitonta (vaatteiden osalta. ) Jos myy kopiota aitona, se on sitten rikos.

Minusta ei ole mitään ongelmaa omistaa huonekalu, joka on reproduction, jos se on hyvin tehty. Koko kotiani en niillä täyttäisi, mutta esim. yhden "Barcelona" tyylisen tuolin voisin hankkia. Kukin tyylillään ja varoillaan!

PS. Coco, minulla on tuo sama lepakkotuoli, mutta olen ottanut nuo kohdistustarrat ja merkkitarran pois. Miksi sinulla ne vielä on? Oletko ajatellut palauttaa tuolin? Tämä on ihan random kysymys, mutta aina mä ne huomaan :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Moikkis, hei mun mies niistä aina huomauttaa, että eikö olisi jo aika ottaaa tarrat pois... olevinaan en ole ehtinyt, mutta hyvä kun sanoit, ehkä mä tänään ne viimein raaputan pois. Mä olen vähän tälläinen huithapeli joissain asioissa ja opin helposti elämään "repsottavien" asioiden kanssa. Mut jos nyt kuiteski ottaisin ne tarrat edes pois. :D

Voipulla (Ei varmistettu)

Minä voisin hyvin esitellä koko kotimme joko blogissa (jos sellainen olisi) tai lehden sivuilla. Tosin tällä hetkellä meillä ei mielestäni ole sen näköistä, että esittelystä kukaan hirveästi kostuisi, mutta sehän on vain mukavaa, koska nyt on vielä sisusteltavaa. :) En kuitenkaan haluaisi, että kasvojamme tai nimiämme voisi yhdistää kotiimme. Tietysti tutut, jotka ovat käyneet meillä, osaisivat yhdistää, mutta satunnaiset kadunmiehet eivät. Kasvoillaan esiintyvä bloggaajahan on tämän rajanvedon jo tehnyt ja päättänyt, ettei tunnistaminen haittaa. Toki monessa blogissa fiksusti on jätetty julkisivut ja kadunnimet pois. Itse vain olen sellainen kummajainen, joka ei ole edes Facebookissa, kun jostain syystä en halua "itseäni" nettiin. Hah, outoa tänä aikana ja osin tarpeetontakin, tiedän. :)

Siitä olen kyllä iloinen, että sää olet päättänyt kotianne julkisesti esitellä, se on nimittäin älyttömän kaunis! Joskus, kun on tehnyt mieli selailla inspiskuvia, oon koittanut löytää enemmänkin (mieluiten suomalaisia) blogeja, joissa ois samaa henkeä kuin täällä Coco sweet dreamsissa, mutta en ole löytänyt. Miellän oman lempparisisustustyylinikin niin, että se on yhdistelmä Cocoa ja Muoti mielessä -Anne Malian tyyliä. Kiitos siis teille molemmille, että bloggaatte kodeistanne, muuten en osaisi edes kuvailla lempityyliäni. :D

Oon muutes ihan varma, että sua ja teidän nykyistäkin kotianne on koitettu kalastella jonkin sisustuslehden kuviin. :) Toivottavasti tällainen toteutuu joskus, olisi kiva lukea sellainen juttu!

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi kuinka ihanasti sanottu, kunpa Anne lukee tämän. <3

Sisustuslehden kuvauksiin on vähän kyselty, mutta viime kertoja muistellen se siivousruljanssi ei yhtään houkuta, stressaan vähemmästäkin niin nyt ei paljoa napostele. Joku uusi konsepti kotiesittelyyn, haastatteluun ois kiva kokemus.

Kiitos ihanasta ja mieltä piristävästä kommentista Voipulla. <3

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.fi/

Kyllä Anne lukee tämän :)

Kiitos voipulla, olipas mukava kuulla että pidät Cocon ja minun tyyleistä! Niin minäkin pidän, Cocolla on ihan mahtava koti ja upea tyyli, puhumattakaan miten ihana tyttö hän on &lt;3

Ja Coco, ymmärrän niin tuon stressin kuvauksia varten...sen takia on moni kiva juttu jäänyt lupaamatta mullakin.

Teillä on kyllä kauniin harmoninen sisustus, upea koti. Kiva kun blogissa saa tulla visiitille näin virtuaalisesti :)

Järkkään tässä pyöreiden (30!) vuosien iloksi ulkoilmaleffaillan ystävilleni ja bongasin nuo mustavalkoraidalliset"jäätelöpikarikipot" terassijuhlienne kuvista. Mistä mahdoit löytää noin kivat?

 

Coco
Coco Sweet Dreams

Ne on Avelia - nimisestä sisustuskaupasta täältä Turusta. :)

Ihanaa leffailtaa, kuulostaa aivan ihanalta!!!

Valerie (Ei varmistettu)

Toi juliste/taulu missä naisten kasvot on aivan upea .Mistä se on ostettu?

Coco
Coco Sweet Dreams

Toinen missä nainen nauraa kädet suun edessä on tilattu Society6.com -nettikaupasta ja mustavalkoinen juliste, jossa Linda Evangelistan piirros on tilattu Millesgårdenin nettikaupasta millesgardenshop.com

ValeriE (Ei varmistettu)

Kiitos!!!

Sannijuu (Ei varmistettu)

Niin, ehkä on syytä kysyä itseltään miksi haluaa esitellä kotiaan sosiaalisessa mediassa. Ja jos siihen onnistuu löytämään perustellut vastaukset niin miksipä ei. Itsekin sisutusta harrastavana kyllä selaan sisustuslehtiä ja -blogeja, mutta en ikinä itse tohtisi omaa kotiani esitellä julkisesti. Ajatus tuntuu epämiellyttävältä ja pelottavaltakin enkä kaipaa kehuja tunteakseni kotiani kauniiksi ja viihtyisäksi.

Varsin kummallinen silti on tämä nykypäivän ilmiö, missä yksityisyyden raja on kovin häilyvä. Joskus tuntuu, että elämä ei tunnu todelta ellei valikoituja kuvia siitä jaeta koko kansakunnan ihmeteltäväksi, kuin oma elämä ei riittäisi sellaisenaan, ilman tallentamista ja toisille siitä kertomista.

Mielestäni koti ei ole materiaa, vaan se on ainakin minulle pyhä ja yksityinen kotikolo, jota en jaa kenen hyvänsä kanssa.

Coco
Coco Sweet Dreams

Meillä on aikalailla erilaiset ajatukset ja hyvä niin. Ymmärrän sinua kyllä. :)

Itse en näe kotiesittelyitä kovin kummoisena, se on lähinnä harrastus siinä missä muutkin ja yleisö on valikoitunut samanhenkisestä joukosta. Kaipaan mielipiteitä, ideoita ja vertaistukea. En minäkään kaipaa kehuja tunteakseni kotiani kauniiksi ja viihtyisäksi, ajatteleekohan joku oikeasti niin, toivottavasti ei.

Koti ja kodinsisustus on minulle eri asioita, koti on koti, mutta siellä missä mun rakkaat on, siellä on se rakkain ja pyhin kotini. Koti taitaa olla minulle enempi siis subjektiivinen kuin objektiivinen. Osasinkohan yhtään selittää ajatustani...? :))

 

loistoluoto (Ei varmistettu) http://loistoluoto.com/

Heippa,
joo samoja juttuja joutuvat varmaan kaikki bloggaajat nykyään pohtimaan, rajanvetoa yksityisyyden ja yleisen välillä...tämä on mielenkiintoinen aihe, tyylejä on niin erilaisia. Joku jättää blogin ulkopuolelle perheensä, toinen kaverinsa, kolmas työnsä, neljäs kotinsa...ja se on ihan ymmärrettävää. Eri ihmisille eri asiat tuntuvat intiimeiltä. Minäkin voisin ihan hyvin esitellä kotiani "julkisesti", jos siinä olisi jotain esiteltävää, ja jos aihe ylipäätään kiinnostaisi minua :)

Minusta "liian suurpiirteisen" blogin lukeminen on tylsää, siis sellaisen joka liikkuu liian yleisellä tasolla paljastamatta mitään kirjoittajasta. Persoonan pitää näkyä!

Hassua muuten, tajusin tässä, että minä en edes ole kovin kiinnostunut sisustamisesta, ja silti tykkään blogistasi tosi paljon! En siis seuraa tätä sisutusjuttujen vuoksi, vaan...tunnelman! :) Hyvä meininki!
L

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä mieluusti näkisin lisäkuvia teidän upeasta kodista! Ja mä oon omassa blogissa kyllä esitellyt ihan avoimesti omaa kotiani :) Ei se musta mikään salaisuus ole, että siitä itsekin tykkään. Edellisestä vuokra-asunnosta ei tullut postattua, koska se oli niin kamala eikä siellä ollut musta mikään kaunista, mutta nyt tästä uudesta meinasin taas tehdä kun tykkään kodistani taas!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Murmelina (Ei varmistettu)

Jännä juttu! Blogia pitävät pitävät kyllä ihan julmetun kovaa meteliä, jos joku on heidän "kovalla työllään" ottamia kuvia lainannut, mutta samalla esittelevät kopiotuotteita blogissaan hihkuen. Periaatteessa ihan sama asia: joku on ne alkuperäiset tuolitkin suunnitellut, eikä varmasti välittäisi kopykateista.

Muistan coconkin sellaisesta aikaisemmin parkuneen...

Heinis* (Ei varmistettu)

Olisin valmis, ehdottomasti :-). Eihän siellä mitään "salaista" ole. Ja salaisiksi - tai henkilökohtaisiksi - tuntemansa esineet ja asiathan voi esittelyn ajaksi nostaa syrjään. Jos on iloinen ja ylpeä kodistaan + tekemistään sisustuslöydöistä ja -ratkaisusta, ei minusta ole mitään ihmeellistä, jos haluaa esitellä niitä muillekin &lt;3. ^^ Ihanaa elokuuta, coco!

JanikaA (Ei varmistettu)

Hei,

Haluaisin kysellä, olisiko sinulla suosituksia mistä ostaa tuoksukynttilöitä? Näen niitä usein blogissasi (muutamaakin eri merkkiä?) ja sinulla varmaan olisi kokemusta oikeasti hyvistä kynttilöistä, joiden tuoksu myös tuoksuu.. Usein en haista tuoksukynttilän tuoksua ollenkaan, vaikka se palaisikin. Kiitos!

Kommentoi