Tapaksia Tintåsta
Tässä on tälläinen hauska kuvasarja lauantailta kun vierailin Tintåssa, mun yksi lemppari kahvila/ravintola Turussa. Kesällä voisin viihtyä Tintån terassilla ystävien kera monta tuntia valkoviinilasi ja tapaslajitelmat vierelläni. Tintå sijaitsee ihan jokirannassa, siinä aurasillan vieressä. Sieltä saa takuulla tuoreista raaka-aineista paikan päällä valmistettuja herkkuja, siitä pitää huolen tuo kuvieni iloinen kokki ja vuoromestari Joseph.
Ajattelin vinkata Josephin suostumuksella teille noista tapaksista, oma suosikkini on Wasabi-lammas Tapakset. Näitä voisi tehdä vaikka omiin pikkujoulujuhliin tarjolle. Joseph tai tuttavallisemmin Jose näytti alusta pitäen miten tapakset valmistuvat. Leipä, lampaan ulkofile ja pesto oli valmistettu Tintån keittiössä aikaisemmin aamulla. Keittiössä hääräilee useampi kokki ja Tintån lista on juuri uudistunut. Uutuutena muun muassa Kaneli-rosmariini-lampaanvarras ja Vuohenjuusto-viikuna filonyytti. Pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin, koska paikka on melkein aina täysi.
Wasabi-lammas Tapakset:
Leipä leikataan vinosti viipaleiksi, päälle levitetään pestoa ja paahdetaan 5-6 minuuttia 180 asteessa. Lampaan ulkofile marinoidaan 4-5 tuntia marnadissa johon tulee 1 rkl oliiviöljyä, 1rkl sitruunamehua, 1tl sitruunankuorta, ripaus mustapippuria ja 1 rkl soijaa. Filen pinta ruskistetaan pannulla, lisätään Wasabi maustetta ja annetaan jäähtyä.
Vuohenjuusto creme: 1 dl kuohukermaa ja 100 g vuohenjuustoa sekoitetaan vaikka sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi ja levitetään leipäsiivujen päälle.
Liha leikataan ohuiksi siivuiksi ja levitetään leipien päälle. Päälle vielä punabalsamico siirappia, mantelirouhetta ja koristeeksi rosmariinin oksa.
Oli kyllä niin hyvää ja suosittelen suurella sydämellä noita tapaksia Tintåsta tai kokeilemaan itse. Vakuutuin niin puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista. Se että ruokaan todella panostetaan ja sen laatua valvotaan. Tämä kun ei ole mikään itsestään selvyys kaikissa ravintoloissa…
I was meeting the chef of restaurant Tintå, that happy guy in the pictures. He was telling about how you can make delicious Wasabi lamb Tapas and how pure and hight quality the food is in that restaurant. I was very satisfied, it was so lovely and delicious saturday.