Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Yhteistyössä Alpro
Minä olen nyt kuulkaas keittänyt aikamoisen sopan!
Kaiken a ja o on tuoreet yrtit ja pehmoiset tomaatit – niiden aika on nyt. Olin onnekas ja sain äitini kaverilta pussillisen itse kasvatettuja tomaatteja ja näistä kehittelin täydellisen tomaattikeiton. En osannut aavistaa miten hyvää tästä tulikaan, onnistuin kertaheitolla. Onneksi kirjoitin ohjeen samalla ylös, sillä tähän keittoon kuului yhteistyö belgialaisen Alpron kanssa. Alpro haastoi minut kokeilemaan kasviperäisiä tuotteita ruoanlaitossa ja minähän tartuin haasteeseen. Käytin keitossani kasvipohjaista Alpron ruoanlaittovalmistetta, joka on täyteläinen ja terveellinen vaihtoehto eläiperäiselle kermalle.
Tomaattikeitto on aina kuulunut minun ja isäni ehdottomiin lempiruokiin – tästä halusin kehittää oman muunnelman. Syön muuten paljon tomaatteja ihan paljaaltaan, olen lukenut niiden terveysvaikutuksista paljon.
Tarvitset:
1kg hyviä tomaatteja, minulla oli myös kirsikkatomaatteja
6 valkosipulin kynttä (vähempikin riittää, muttei minulle)
kourallinen yrttejä: basilikaa, oreganoa, korianteria ja persiljaa
1tlk Mutti Tomaattipyré
1rkl vaaleaa ruokosokeria
puolikkaan appelsiinin mehu
reilu 1 dl kuivaa valkoviiniä
1 purkki Alpron ruoanlaittovalmistetta
1 Fond du Chef kasvisliemi
Valmiin keiton päälle Alpron maustamatonta jugurttia ja ripaus hyvää oliiviöljyä.
Kattilan pohjalle loraus öljyä. Purista valkosipulit ja kuullota valkosipulit pehmeiksi. Lisää osa yrteistä ja Mutti tomaattipyréetä sekaan. Sekoita ja anna samalla maustua. Lisää sokeria, viiniä ja purista puolikas appelsiini. Pilko suurpiirteisesti tomaatit ja lisää ne sekaan. Anna hetki muhia näin. Lisää lopuksi Alpro ruoanlaittovalmistetta ja kasvisliemi ja anna taas muhia hiljalleen noin 10 minuuttia. Kun seos vaikuttaa pehmeältä ja kaada varovasti koko keitto blenderiin. Keitosta saa tulla kuohkea ja blenderi saa käydä pitkään.
Keitto on nopea valmistaa ja aivan taivaallisen makuista. Päälle voi nostaa vielä ruokalusikallisen Alpron jugurttihapatettua soijatuotetta, antaa vähän uutta sävyä keittoon.
Olen niin innoissani ihan omasta reseptistäni, että teidän on testattava tätä. Laittakaa kommenttia pidittekö?