Tunnelmia ja tarjoiluja puutarhajuhlista

Coco Sweet Dreams

Ruuaksi tarjoilimme salaattia. Sain isosiskoltani idean, että jokainen saa kasata oman salaattinsa, joten laitoimme salaattiainekset erikseen. Tosi iisi idis ja helpottaa yllättävän paljon. Keitin jo edellisenä iltana kaiken maailman linssit ja pavut valmiiksi, juhlapäivänä ne vain laitettiin esille. Kokkiystäväni Josekin kehui ruokapuolta ja se lämmitti kyllä sydäntäni.  Ensi vuonna haluan ehkä kuitenkin kokeilla tätä reseptiä, ihana! :) 

Juomapuoli ruoan kanssa haluttiin pitää mahdollisimman yksinkertaisena, ei missään nimessä liikaa vaihtoehtoja, vaan tarkkaan harkittuja ja testattuja juomia. Me valittiin todella kevyttä ja kesäjuhlaan sopivaa Llai Llai Pinot Noir punaviiniä, joka sopi parhaiten juuri salaattien kanssa. Punaviinejä ei yleensä viilennetä, mutta tällaiset kevyet viinit maistuvat yksinkertaisesti paremmilta hieman jäähdytettyinä - tämä ajatus sopi myös hyvin helteiseen kesäpäivään. Valkkariksi halusin jotakin luomua ja ihastuin suuresti tähän kokeilemaamme Gazzera Pinot Grigio Moscato valkoviiniin. Valkkaria saa luonnollisesti olla hyvinkin viilennettyä, voit laittaa vaikka lasit hetkeksi pakastimeen. Viinien lisäksi pystytettiin erikseen iltaa varten gini-piste, johon laitoimme eri ginejä ja Tonic-vettä sitruuna-ja limeviipaleiden lisäksi. Kyrön Napue Giniä me muuten onnistuttiin löytämään vielä laivalta.

Yksi illan kohokohdista oli ehdottomasti hodarikärry. Miten lämmin nakkisämpylä kaikilla täytteillä voikaan maistua niin hyvältä viilenevässä illassa. Nopean googlettelun jälkeen löysin retrohenkisen kärryn juhliville.fi -nimisestä paikasta ja vuokraus hoitui heidän kauttaan tosi näppärästi, voin suositella todella lämpimästi erityisesti tässä turun seudulla asuville! Hodarimyyjä sai aikamoiset naurut salamannopeasta asiakaspalvelusta. :)
Elokuun illat ovat jo todella viileät, me haluttiin kuitenkin viettää ilta ulkosalla. Saatiin ystävien kautta Italfalon italialaiset Falo-lämmittimet lainaksi. Nyt me puntaroidaan vakavasti, jos me ostettaisiin ainakin yksi ihan pysyvästi terassille. Lämmitin on niin kaunis, varsinkin kun siinä palaa tunnelmallinen liekki keskellä. Laitan juhlien sisustuspuolesta vielä erikseen kuvia myöhemmin - juhlakuvia löytyy ihan tuhottomasti!

 

Heti kun alkoi vähänkin hämärtämään kävin laittamassa pihan täyteen ulkotulia ja betonilyhtyjä, vielä yölläkin oli ihanan tunnelmallista.

Puutarhabailuihin suosittelen varaamaan riittävästi lämmikettä: viltit ja tossut menivät kuin kuumille kiville. Kannattaa myös laittaa riittävästi ruokaa ja juomaa, myös sitä alkoholitonta tarjolle. Kannu täytettynä vedellä, jäillä ja hedelmäpaloilla on sekä kaunis, että viisas valinta. Ja lopuksi: mahdollisimman rento mieli: kaikenlainen näpertely on ihan turhaa! Yksinkertaiset jutut toimivat aina parhaiten.

/Garden party!

 

 

 

Kommentit

HelenaK

Ihanan näköiset juhlat teillä! Kaikki näyttää tosi mietityltä mutta samalla kuitenkin rennolta. 

Coco
Coco Sweet Dreams

Heh, kiitos. :D Tuntui, että juhlat tulivat tosi yllättäen vastaan ja vähän hoppukin tuli pikkujuttujen kanssa, vaikka olen näitä jo varmaan keväästä saakka suunnitellut... tai ainakin joskus silloin laitoin ensimmäisille kutsun. 

Olive10 (Ei varmistettu)

Voi että, tosi tunnelmallista! Onko teline, johon viltit on aseteltu, puuteline? Mistä ostettu?

Coco
Coco Sweet Dreams

Moikka, juu... se on puuteline, tai olen käyttänyt sitä myös lehtitelineenä ja niin edelleen. Olen ostanut sen Vepsäläiseltä... olikohan tuo Mixrack merkkiä...

Taina L.

Ihania vinkkejä, kiitos niistä. Ja varmasti ikimuistoiset juhlat kaikille, hodarikärry on ihan huippu!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos Taina! Kyllä ja hodarikärry oli niin siisti, se ois kiva myös lastenkutsuilla. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

"Punaviinejä ei yleensä viilennetä" - öö, viilennetäänpäs?

http://www.blancdeblancs.fi/2015/08/huoneenlampoisena.html

Lisäksi mitä kevyempi punaviini, sitä enemmän se kestää viilennystä. Myös esimerkiksi kuumana kesäpäivänä viileämpi juoma - punaviinikin - toimii paremmin kuin vaikka talvipakkasella.

Coco
Coco Sweet Dreams

Niin yritin tämän juurikin sanoa, mutta ehkä en osannut sitä tarpeeksi selvästi muotoilla tekstiin. :) Eli juuri kevyt punaviini on parasta vähän jäähdytettynä ja sellainen sopii nimenomaan puutarhajuhliin keveytensä puolesta... viilennettynä. 

Sikke (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, kiitos taas monista hyvistä ideoista!

Kommentoi