Viikonlopun pasta
Yhteistyössä Go Green
Vapise avokadopasta, Hemppa teki hernepastan. :)
Go Green pyysi minua vähän pitkäaikaisempaan yhteistyöhön ja postaamaan muutamia reseptejä, joissa on käytetty Go Greenin tuotetta. Etsin alkuun netistä inspiraatiota ja päätin soveltaa tätä ohjetta. Testaajana toimi mieheni, joka on suhteellisen kriittinen maistaja, tosin kiltisti syö aina kaiken mitä hänelle tarjotaan. Miehenikin mielestä hernepasta oli priimaa, joten ohjetta kehiin:
Reilu loraus oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 dl parmesanjuustoa tai vastaavaa. Minä käytin Almonde-juustoa.
400g spaghettia (muista lisätä reilusti suolaa keitinveteen, älä keitä liikaa)
1 purkki Go Green herneitä (280g)
noin kourallinen silputtua minttua, jätä muutama kokonainen lehti koristeluun
4 siivua prosciuttoa (voi jättää myös pois). Tämä prosciutto-versio oli miehelleni.
Lisää öljyä pannulle ja pehmennä sipuli ja valkosipuli (noin 6-8 minsaa). Lisää hyvää suolaa ja pippuria myllystä. Siirrä pannu pois liedeltä odottamaan. Laita nyt isoon kulhoon pilkottu minttu, raastettu parmesan ja herneitä, osan herneistä voit hellästi muusata lusikalla, jotta makua tulee. Lisää pannulta sipuliseos kulhoon ja ryhdy pastan keittämiseen. Pastan kiehuessa laita lautaset jo valmiiksi ja ole nopea, kylmää pastaa ei ole kiva syödä. Kun pasta on Al dente lisää se kulhoon ja nostele sukkelaan kaikki sekaisin. Annostele lautasille, raasta vähän juustoa päälle, ripaus hyvää oliiviöljyä ja halutessasi revi muutama siivu prosciuttoa. Toimii! Näin viileällä ilmalla pastan kanssa maistuu hyvin punaviini, minun suosikkini on tämä.
Rentouttavaa ja herkullista viikonloppua!
xoxo
Happy weekend!