Villa

Coco Sweet Dreams

Niinhän se on. Kun jotain oikein toivoo, on hyvinkin mahdollista, että se toive käy toteen. Siispä sanotaan, varo mitä toivot. Kurvasin pihalle ja joukko samasta talosta innostuneita matkaajia Irlannista, Englannista, Ruotsista ja minä Suomesta lähdimme kävelemään kohti rinteessä olevaa Villa-E1027 kohdetta. 

Minusta tuntui, kuin olisin menossa tapaamaan jotain lempiartistia. Mahassa oli sellainen jännitävä tunne, kun venasin ovella pääsyä tähän taloon, yritin kurkistella ikkunoista sisään ja kännykkä sekä kamera oli valmiustilassa. 
Heti ovella ihastuin talon boheemiin tunnelmaan, sellaista yritän luoda omaankin kotiini. Seisoin ovensuussa suuren seinämaalauksen edessä ja mustavalkoinen kuva muistui mieleen, jossa Le Courbusier maalasi kyseistä seinämaalausta ihan nakuna. Pohdin, että jos minulla on joskus talo, niin maalauttaisin tai itse maalaisin muutamaan kohtaan suuren seinämaalauksen.   

Eteisessä ymmärsimme, että taloon kätkeytyi huima määrä erikoisia säilytysjärjestelmiä, jotka avautuivat joka kulmasta. Koko talo tuntui olevan jonkin sortin prototyyppien kokeilupaikka. Oli futuristisia valaisimia, yöpöytiä, peilejä, hyllyjä, hattuhyllyjä. Monet näistä olivat korjauksen alla ja talon remontti kokonaisuudessaan valmistuu vuoteen 2020 mennessä, mutta on jo nyt ihan vierailun arvoinen paikka. 
  Talossa oli käytetty paljon erilaisia laattoja, esimerkiksi olohuoneessa oli mattamustaa ja mattavalkoista laattaa, se antoi tälle rantahuvilalle tietynlaisen kevyen tunnelman.  

Kylpytilat olivat erikoisimpia. Tummia laattoja, yönsinistä seinämaalia, paljon terästä ja pyöreitä muotoja. 

Talo oli täynnä kauniita kulmia ja oleskelupaikkoja. Minun ehkä lempipaikkani talossa oli tuo riippukeinu, joka oli myös sellainen Eileen Graylle. 

Mikäli siis matkaatte Monacoon, on tämä vierailunarvoinen paikka. Kierros kestää pari tuntia, paikka varataan netin kautta täältä. Kierroksella käydään läpi Villa-E1027 ja ylempänä rinteessa sijaitseva Le Courpusierin suunnittelemat rakennukset.

Huomasin muuten, että Stella McCartneyn kesäkamppis 2017 on kuvattu samassa mestassa. "All we have at the end of the day is love."

// France’s Côte d’Azur. Eileen Gray’s iconic villa E-1027

Kommentit

Soffie (Ei varmistettu)

Hei! Mistä tuon talon tarinaa voisi enemmän lukea? Onko jotain kirjaa tms? Vaikuttaa nimittäin tosi mielenkiintoiselta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Tuolla paikan päällä oli ainakin paljon teoksia ja kirjoja myynnissä, muuten en osaa sanoa mistä voisi löytyä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitkästä, pitkästä aikaa mielenkiintoinen postaus. Jäin kuitenkin miettimään näitä lauseita. "Kun jotain oikein toivoo, on hyvinkin mahdollista, että se toive käy toteen. Siispä sanotaan, varo mitä toivot."

Jos minulla on matkatoive, varaan aikaa, rahaa ja buukkaan lennot ja hotellin. Hyvin yksinkertaista. Tuosta lauseesta saa sen kuvan, että joku läheisesi (tai kaupallinen yhteistyökumppani) on yllättänyt sinut iloisesti ja järjestänyt tämän matka.

Tuo sanonta sopii matkasihaaveeseesi myös huonosti. Sitä käytetään tilanteissa, jossa toive toteutuu, mutta samalla oma elämäntilanne voi käydä tavalla tai toisella mutkikkaaksi tai toiveen toteutuminen voi tuoda elämään yllättäviä ongelmia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ajattelin samaa. Yleensä suuret toiveet liittyvät asioihin, joihin ei itse voi paljoakaan vaikuttaa: Lapsen saaminen tai vakavasta sairaudesta toipuminen jne. On myös tilanteita, joihin voi itse vaikuttaa, mutta kilpailu voi olla todella kovaa: tietyn opiskelupaikan tai työpaikan saaminen.

Keskituloiselle terveelle ihmiselle suurin osa muista toiveista ovat vain järjestelykysymyksiä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Aah, totta. Ilmaisin itseäni ehkä vähän huonosti eikä tuo toteamus varsinaisesti liittynyt tähän matkaan/postaukseen. Mutta olen huomannut, että sitä väistämättä tekee sellaisia valintoja jotka vievät sinua siihen suuntaan josta unelmoit. Selvensiköhän yhtään. :)

Tämä kohde oli puhtaasti vain tämän kesän yksi päämäärä jonka päätin toteuttaa.

IMS (Ei varmistettu)

Annetaan, tytöt, bloggaajan olla innoissaan matkasta ja kohteesta! Minusta on hienoa, että pääsit paikalle! Etenkin jos kyseessä oli pitkäaikainen haave.
Näiden kuvien perusteella en näe paikan "suuruutta", mutta hyvä jos sinulle se avautui.
Kivaa kesää!

Coco
Coco Sweet Dreams

Paikka oli haasteellinen kuvata, se oli periaatteessa aika pieni talo ja meitä vierailijoita liki kymmenen. 

IMS (Ei varmistettu)

Tarkoitatko että talo oli pieni? Silloin se ei ole periaatteessa pieni, vaan käytännössä pieni. Eli pieni. Tähän kieltänäyttävä hymiö.

Kiva, että viihdyit ja tajusit tilan hienouden. Se on tärkeintä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hehe, juuri näin. Ei se ollut pienipieni vaan paikoitellen sokkeloinen... äh. En ole nyt mestari kuvailemaan. :D Anyway vaikea kuvata, jotta sen hienous välittyisi sen ansaitsemalla tavalla lukijalle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Opettelisitko vielä kirjoittamaan suunnittelijasuuruuden nimen oikein ja korjaisit sen läpi artikkelin :)

Kommentoi