Wojnar's Green Heart -arvonta

Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Wojnar's

Halusin näin kesän kunniaksi järjestää pitkästä aikaa teille arvonnan, olen taas niin hurahtanut ruoanlaittoon ja uusiin resepteihin. Aikaisemmassa postauksessa kokeilinkin jo Flatbreadiä ja sen kaverina nähtiin itävaltalaisen perheyritys Wojnar'sin Green Heart speltti-kurpitsansiemenlevitettä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen uutuus, luomuakin vielä. Ihanat ainesosat: kurpitsansiemeniä, spelttiä, soijapapuja, maustekurkkua ja sinapinsiemeniä. Green Hear-levitteet sisältävät myös kasviestrogeenia, jotka auttavat syövän ja sydäntautien ehkäisyssä. ♥

Haluaisin kuulla, ostatko luomuruokaa ja mitä erityisesti? Arvon voittajan sunnuntaina ja palkintona on lahjakortti S-Markettiin ja 80 euron arvoinen Luomuherkkukori Maatilatorilta.

Kommentit

Ostan luomuna muutamia tutuksi tulleita juttuja. Erityisesti hedelmä- ja vihannesosastolla suosin luomua. Viineissä luotan mielummin pieniin tiloihin, heidän on käsittääkseni kallis ostaa luomusertifigaatti, joten monella tilalla ei sitä ole. 

TanjaT (Ei varmistettu)

Luomuna ostan aina kananmunat. Mikäli kaupasta ei munia luomuna löydy, niin jäävät kauppaan. Kurkku tulee ostettua myös luomuna ja kotimaisena, samoin tomaatit. Mikäli ei ole luomua, niin sitten kotimainenkin käy. Onneksi kotimaisia kurkkuja/tomaatteja saa läpi talven.

Daeph (Ei varmistettu)

Maito, kanamunat, salaatit, porkkanat, sitruunat, toisinaan myös omenat, kurkut, parsa- ja kukkakaalet. Jauhot tarjonnan mukaan, kuivatut hedelmät ja pähkinät usein erillisesta luomukaupasta. Kahvi, tee, hunaja, öljyt. Ruoka- ja vispikerma. Sipuli ja peruna. Joskus leipä. Siis yllättävän paljon kun lähtee näin listaamaan. Ehdottomia ei kuitenkaan olla, maitoa voi hakea myös lähikaupasta ja ihan tavalliset vihanneksetkin kelpaa jos luomun kilohinta on aivan tähtitieteellinen. Ennemmin ostan myös lähellä tuotetun ei-luomun kuin välimereltä rahdatun luomulaatuisen.

Riina/Luksusta arjessa (Ei varmistettu) http://luksustaarjessa.blogspot.fi/

Tänään viimeeksi ostin luomu kananmunia, joten tulee kyllä usein valittua luomua ostoskoriin. :)

maikku67
Vihreitä unelmia

Säännöllisesti maitoa, kauraryynejä, munia ja osa hedelmistä ja vihanneksista saatavuuden, laadun ja hinnan mukaan. Muutaman kerran olemme tilanneet kimppatilauksena luomutilalta ison määrän naudan ja lampaan lihaa.

Veera1 (Ei varmistettu)

Ostamme tosi paljon luomua. Nelihenkisessä perheessä kauppalasku on kuitenkin muutenkin niin suuri, että ihan kaikkea ei taloudellisista syistä voi luomuna valita. Tietyistä jutuista ostan kuitenkin aina luomua jos vaan sitä suinkin on saatavilla. Näihin lukeutuvat mm. salaatit, hunaja, kananmunat, maito, naudan jauheliha, porkkanat ja lohi.

Maisemissa

Ostaisin todella paljon luomua, jos se vain olisi vähän halvempaa. Nyt lähinnä kookosöljy hyllyssä täysin luomua. Siksi kai opiskelenkin: koulutus -> parempi työ -> parempi palkka -> paremmat mahdollisuudet ostaa luomua, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittavaksi :) 

Cara/Sea That Sparkles (Ei varmistettu) http://seathatsparkles.blogspot.fi/

Vakkarina luomuomenat (menee kuorineen smoothieen) ja luomukananmunat. Muita vihanneksia vaihtelevasti luomuna, kuivamuonakaapissakin on vaikka mitä luomua...teetä, kvinoaa, jne. Yllättävän paljon itseasiassa tulee ostettua!

Juffe (Ei varmistettu)

Opiskelijana tulee usein ostettua vain halvinta, vaikka mieluusti enemmän luomua suosisin... Mut luomumysli on yks suosikki!:)

Minnukka (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa ollaan.
Luomua ostan jonkin verran, lähinnä maitoa, munia ja vihanneksia...

LK (Ei varmistettu)

Vakiona tulee ostettua kananmunat luomuna. Kasviksia ja hedelmiä vähän vaihdellen. Kuten joku tuolla aiemmin jo mainitsikin, on myös minun mielestäni järkevämpää ostaa kotimaista (lähellä tuotettua) ei-luomua kuin ulkomailta tuhansien kilometrien päästä rahdattua luomua.

Linduska (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa. Ostan luomua aina silloin, kun opiskelijan kukkaron nyörit antavat periksi. Leipää, kananmunaa ja vihanneksiä tulee ostettua luomuna. :)

pinjap (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa.Ostaisin luomua enemmänki mikäli rahatilanne sallisi.
Mutta leipää ja mehuja tulee ostettua silloin tällöin luomuna.Myös luomusuklaata olen maistanut.

Kaunis blogi :)

Petrasofia (Ei varmistettu)

Kananmunat ja sitruunat kuuluvat omiin vakkari luomuostoksiini. Satunnaisesti sitten muitakin tuotteita.

Tuikku12 (Ei varmistettu)

Mahdollisuuksien mukaan luomua lähes kaikki mahdollinen. Lihat ja kananmunat tulevat suoraan tiloilta. Etenkin kuorineen syötävät hedelmät ostamme aina luomuna ja kasvikset tarjonnan mukaan. Kuten jo joku muu mainitsi, että valitsen kyllä lähellä tuotetun kotimaisen vaihtoehdon, jos tarjolla välimerellä tuotettua luomua vaan.

VIIRU (Ei varmistettu)

Joskus tulee ostettua muttei kovin paljoa, halvinta mahdollista : ) mutta suosittelen luomu ketsuppia kaikille parempaa kuin normaali
, arvonnassa mukana luomuttomattomuudesta huolimatta, onkohan toi edes sana? heh : )

kikumak (Ei varmistettu)

Yritän ostaa ainakin kaikki vihannekset sekä hedelmät luomuna. Haluaisin ostaa myös lihat luomuna, mutta luomulihojen hinta on aiiivan liian korkea opiskelijan budjetille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosin luomuna kaikki eläinkunnan tuoteet, mikäli se vain saatavuuden rajoissa on mahdollista. Lihan korvaan silloin tällöin luomupavuilla sekä tofulla. Kasviksien sekä hedelmien osalta luomua mikäli vain on saatavilla tai sitten lähituotettua. Harmittaa ihan pirsskatisti että kala on lähes poikkeuksetta kasvatettua silakkaa/muikkua lukuunottamatta, niin no seitä saa tosin aina pakasteena. Tosi kiva kilpailu, kiitos siintä sinulle :) -Jatta

elisamm (Ei varmistettu)

Ostan aina, jos ei ole kauhean paljon kalliimpaa kuin "normaali". Opiskelijana ei aina voi valita :) Syksyllä poimin paljon marjoja pakkaseen! - Elisa

Jolie Laide

Eettisyyden takia ostan aina maidon ja kananmunat luomuna, mutta muuten en ole niin kovin ehdoton luomutuotteiden kanssa. Haluaisin käyttää enemmänkin luomutuotteita ruoanlaitossa, sillä olen ovo-laktovegetaristi ja kasvisten torjunta-ainejäämät huolestuttavat. Pyrin hevi-osastolta ostamaan mahdollisuuksien (lue: opiskelijabudjetin) mukaan tuotteita luomuna, kuten kurkut ja tomaatit, salaatit, mutta ainakin sellaiset, jotka muuten keräisivät normaalissa tuotannossa paljon torjunta-ainejäämiä. Tällaisia ovat esim. mansikat, paprikat, salaatit, viinirypäleet, appelsiinit ja banaanit. Haluaisin käyttää enemmän luomua, ja varsinkin hunajan ja kahvini nauttisin mieluusti sekä luomu- että reilun kaupan versioina. 

pinja_p
Kun elämä hymyilee

Periaatteessa ostan kaiken mahdollisen luomuna: kasvikset, lihaa, kananmunat...:)

Emilia M

Ostan tosi paljon luomua, en nyt ihan kaikkea, mutta se on vähän sellaista, että kun kerran tottuu luomuun, ei enää osaa palata ei-luomuun... Ja esim. Prismassa ja Citymarketissa luomu on usein ihan kohtuuhintaistakin! Mm. oliiviöljy, kaurahiutaleet ja jauhot, parsakaali, omena, sitruuna (hedelmät on joskus jopa halvempia luomuna!), valkosipuli ja inkivääri ehdottomasti, kananmunat, tee, kahvi, jogurtti, kikherneet ja muut pavut, liha silloin harvoin kun sitä ostan, nyt löytyi luomumaksamakkaraa! ... - Emilia

HeidiHoo (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Ostan luomutuotteita aina silloin, kun niiden hinnat ei ole moninkertaisia tavallisiin nähden. Enemmän tekisi mieli ostaa, jos vain varat antaisivat myöten :) Ehkä eniten vihannesosastolla luomuilen :)

viipei (Ei varmistettu)

Minä suosin luomua mahdollisimman paljon. Tai luomua ja lähiä. Olen mukana eräänlaisessa luomupiirissä. josta saa vihanneksia, juureksia ja muita ajankohtaisia tuotteita alueen lähitiloilta luomuna. Se on hassua, miten joissain elintarvikkeissa sen kokee ikäänkuin maistavansa. ...että tämä on parempaa, koska se on luomua :) Höpsötystä ehkä, mutta haluan kannustaa lähiseudun luomutilallisia pitämään aatteistaan kiinni.

-viipeiii

Hedelmasalaatti (Ei varmistettu)

Ostan luomuna leipää, kananmunia, öljyt, mausteet, hunajan, jauhot jne. Täällä meillä päin on mielestäni aikasta huono luomutarjonta mitä tulee esim. hedelmiin ja vihanneksiin ja lihaan (ja jos sattuu jotain olemaan, niin kovin on kallista..), ja esim. sitruunat mielelläni hommaisin aina luomuna kun niistä voisi kuortakin raastaa ruokiin, mutta ei täällä semmoisia ole.. Lisää luomua Nurmijärvelle ! :P

Hanna-M (Ei varmistettu)

Ostan hävettävän vähän luomua. Varsinkin kun maun maistaa! Kananmunissa erityisesti.

Kanelibasilika

Kananmunat ostan aina luomuna, maidon, kasviksia ja leipää saatavuuden mukaan - luomua saa onneksi myös omasta pihasta (perunat, omenat, raparperit..).

Janette (Ei varmistettu)

Valitettavasti lähikaupassamme on todella huono valikoima luomuruokaa, mutta ostan sitä aina kun asioin jossain muualla. Suosin luomua ja lisäaineettomia vaihtoehtoja kaikissa elintervikkeissa, myös koiran syötävät ostan mielellään ilman lisäaineita! Luomu ja puhdas ruoka on pop, ainakin meidän keittiössä :)

Kurre (Ei varmistettu)

Köyhänä opiskelijana ei ole oikein varaa luomuruokaan, mutta jos olisi niin ostaisin luomuna maidon, kananmunat ja kanan! Ainakin :)

Mar_n (Ei varmistettu)

Ostan kananmunat aina luomuna, sekä omenatuoremehun jota ostan itselleni viikonloppuaamuiksi. Luomu omenatuoremehun maku on niin paljon parempi etten enää halua juoda muunlaista. Lisäksi ostan vaihtelevasti luomuna myös muita tuotteita, esim kasviksia ja hedelmiä, riippuen kaupan valikoimasta.

katja.t

Ostan luomuna kananmunia ja joskun viinejä. Hedelmiä ja vihanneksia silloin kun eivät ole hurjan kalliita.

murmeli1 (Ei varmistettu)

En tule ostaneeksi luomuruokaa, syynä ehkä eniten hinta? Yksin asuva tietysti syökin vähemmän, mutta silti tuntuu että ruokakauppaan menee muutenkin paljon rahaa, ruoka on niin kallista. Laadukkaasta ruuasta kannattaa tietysti maksaakin.

Repsu (Ei varmistettu)

Ostan luomuna lähestulkoon kaiken ruuan. Opiskelijana budjetti on kuitenkin usein tiukalla ja silloin tulee hieman joustettua, lähinnä viljojen ja maitotuotteiden kohdalla. Luomuun siirryttyäni olen huomannut kiinnittäväni enemmän huomiota myöskin "tavallisten" elintarvikkeiden ainesosaluetteloihin. Erityistä huomiota kiinnitän hedelmien ja vihanneksien puhtauteen, sillä en halua altistaa kehoani suurille määrille torjunta-aineita.

Repsu (Ei varmistettu)

Ostan luomuna lähestulkoon kaiken ruuan. Opiskelijana budjetti on kuitenkin usein tiukalla ja silloin tulee hieman joustettua, lähinnä viljojen ja maitotuotteiden kohdalla. Luomuun siirryttyäni olen huomannut kiinnittäväni enemmän huomiota myöskin "tavallisten" elintarvikkeiden ainesosaluetteloihin. Erityistä huomiota kiinnitän hedelmien ja vihanneksien puhtauteen, sillä en halua altistaa kehoani suurille määrille torjunta-aineita.

Pilvenhattara (Ei varmistettu)

Ostan luomua kohtuullisesti. Lisäksi pihalla on iso. Kasvimaa ja metsistä haetaan valtavat määrät marjoja pakkaseen syksyisin.

Madde79 (Ei varmistettu)

Kiitos kivasta arvonnasta! :) Ostan luomuna jauhoja, hunajaa, suklaata, maitoa, meetvurstia, oliiviöljyä, leipää, kasviksia jne. Välillä on pakko jättää ostamatta korkeiden hintojen vuoksi.

JonnaSky (Ei varmistettu) http://kaksitassua.blogspot.fi/

Ostan luomuna jauhoja, kasviksia ja kananmunia. Marjat kerään itse metsästä ja lähiruokaa saa torilta ja paikallisesta putiikista.

Meeja (Ei varmistettu)

Kiva arvonta. Siinä mukana!
Kaupassa katson vain, että mahdollisimman paljon kotimaisia juttua, mutta luomu jutut ovat jääneet hinnan takia. Omalta pihalta ja lähimetsästä saa monenlaista luomua. Niitä käytän. Marjoja ei tarvitse ostaa kaupan pakastekaapista vaan saan aina laitettua syksyllä niin paljon, että riittää koko talveksi.
Luomumaitoa pitäisi alkaa tytölle kokeilemaan. Hänellä laktoositon ruokavalio ja kuulin, että joidenkin vatsa kestää luomumaidon. Kokeilemme lomamatkan jälkeen.

SannaK. (Ei varmistettu)

Hei,
Ostan kanamunat aina luomuna. Lihaa ostaessani pyrin myös valitsemaan luomua.
Aurinkoisia päiviä!

Karoliiina (Ei varmistettu)

Pyrin ostamaan luomua mahdollisimman paljon ja vuodenaikojen mukaan suosin lähiruokaa. Marjoja ja sieniä keräämme kesän-syksyn aikana pakkaseen koko talven varalle <3

En juuri osta luomua, mieluummin suosin kotimaisia ja sesonkituotteita. Pirkan luomusuklaa on kyllä suosikkini :)

emiliaw (Ei varmistettu)

Maukasta kesää! Meillä suositaan luomua erityisesti lihassa ja kasviksetkin tulee usein ostettua luomuna! Näin kesällä suosin villivihanneksia, lähiruokaa ja kotimaisia vihanneksia! Ja mansikat koitan myös ostaa luomuna :)

PeePee (Ei varmistettu)

Lihan ja kananmunat ostan yleensä luomuna. Muuten suosin kotimaista, ja yrtit ja osan kasviksista saankin omalta kasvimaalta.

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Ostan luomuna lähinnä lihaa, kananmunia ja jonkun verran vihanneksia ja kasviksia. Nyt minulla on parvekkeella yrttitarha, josta saan tuoreita yrttejä ihan itse kasvattamanani luomuna, parasta!

-päivi- (Ei varmistettu)

Kananmunia tulee ostettua luomuna ja lapsenlapselle ruoka silloin kun hän on meillä käymässä.

Nennan (Ei varmistettu)

Jonkin verran tulee ostettua. Ihan tuttavien pihalta omenoita ja perunoita, ja sitten lähikaupasta kasviksia. Seuraavaksi, kunhan saamme pakastimen olisi vuorossa sitten isomman satsin osto, kenties ihan lihaakin :)

Puutarha (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaasi ja luomua ostan oman lähikaupan kulloisenkin valikoiman mukaan-erityisesti en luomun perässä juoksentele-kotimaassa tuotettu ruoka on aina ykkönen valinnoissani, Talvikki

Vierailija (Ei varmistettu)

Yritän ostaa mahdollisimman paljon hedelmiä ja vihanneksia luomuna. Suosin myös reilun kaupan tuotteita. Mielestäni luomu on aina plussaa, mutta valitettavasti meidän lähikaupassa on luomua aika huonosti tarjolla tai tuotteet on huonolaatuisia/menneet jo vanhaksi.

Emmiina (Ei varmistettu)

Luomuruoka on rantautunut meidän huusholliin vasta viimeisen vuoden aikana. Liha on luomua, kun tilaan nykyään suoraan tuottajalta. Ensin tilasin vain kokeilumielessä, mutta lihassa on niin eri maku, että sille tielle jäätiin! :) Maito, kanamunat ja jauhot ovat myös aina luomua, vihanneksia ja hedelmiä sitten sen mukaan, miten niitä on saatavissa.

Ellalla (Ei varmistettu)

Suosin luomua lihassa, etenkin kesäisin tulee suosittua suomalaisia kasviksia ja lähiruokaa. Ruoka on niin kallisarvoista, emmekä usein edes ymmärrä sen tärkeyttä!

Pages

Kommentoi