Savulohikeitto

Eilisten uuniperunoiden valmistuksesta jäi jääkaappiin vielä puolikas savulohifile, joten päätin tänään tehdä siitä nopean keiton. Nam, miten maukasta siitä tulikaan – täydellinen pakkaspäivän ruoka!

img_7056kalakeitto.jpg

Savulohikeiton resepti:

Ainekset (kolmelle hengelle):

– 1l vettä

– kalaliemikuutio (suosittelen Knorrin Fond ”Du Chef”iä)

– 5 keskikokoista perunaa

– pala lämminsavulohta

– 2dl kevytruokakermaa

– 1/2tl muskottipähkinää

– 1/2tl inkivääriä

– 1tl sitruunapippuria

– ruohosipulia (tai tilliä)

Valmistus:

Kuori ja pilko perunat ja laita ne kattilaan kiehumaan. Laita veden joukkoon kalaliemikuutio ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Pilko sillä välin kalafile palasiksi. Lisää lohenpalat perunoiden joukkoon ja kaada sinne myös kevytruokakerma. Lisää lopuksi mausteet. Pilko joukkoon tuoretta ruohosipulia tai tilliä. Miten helppoa ja nopeaa!

Lämpimiä makuja, Berriesforfreakfast

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.