Syksyiset kantarelliruukut

blogimg_1843.jpg

blogimg_1847.jpg

Jämäkantarellit pääsivät hyvään käyttöön tässä nopeassa kanttarelliruukussa. Crème fraiche, timjami ja kantarellit luovat ihanan hienostuneen maun ja rapea maalaispatonki kruunaa tämän annoksen!

Ainekset (kahdelle)

2dl kantarelleja

puolikas salottisipuli

rypsiöljyä

200g kevyttä crème fraichea

0,5tl kuivattua timjamia

suolaa ja mustapippuria

noin 12 ohutta siivua maalaispatongista

mozzarellaraastetta

Valmistus

Paahda puhdistetut kantarellit kuiviksi kuumalla pannulla. Silppua salottisipuli. Kaada loraus oliiviöljyä joukkoon, kun kantarelleista ei enää lähde nestettä ja laita silputtu salottisipuli kuullottumaan. 

Kaada crème fraiche pannulle ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna lämmetä hetken miedolla lämmöllä. Annostele täyte voideltuihin pikkuvuokiin. 

Siivuta maalaispatongista noin 12 ohutta siivua, voitele ne margariinilla ja asettele ne ruukkuihin päälle. Ripottele mozzarellaraastetta leipäsiivujen päälle ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Nauti salaatin kera.

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.