Syksyiset kantarelliruukut
Jämäkantarellit pääsivät hyvään käyttöön tässä nopeassa kanttarelliruukussa. Crème fraiche, timjami ja kantarellit luovat ihanan hienostuneen maun ja rapea maalaispatonki kruunaa tämän annoksen!
Ainekset (kahdelle)
2dl kantarelleja
puolikas salottisipuli
rypsiöljyä
200g kevyttä crème fraichea
0,5tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria
noin 12 ohutta siivua maalaispatongista
mozzarellaraastetta
Valmistus
Paahda puhdistetut kantarellit kuiviksi kuumalla pannulla. Silppua salottisipuli. Kaada loraus oliiviöljyä joukkoon, kun kantarelleista ei enää lähde nestettä ja laita silputtu salottisipuli kuullottumaan.
Kaada crème fraiche pannulle ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna lämmetä hetken miedolla lämmöllä. Annostele täyte voideltuihin pikkuvuokiin.
Siivuta maalaispatongista noin 12 ohutta siivua, voitele ne margariinilla ja asettele ne ruukkuihin päälle. Ripottele mozzarellaraastetta leipäsiivujen päälle ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Nauti salaatin kera.
Sofia