Hurmaava punajuurivuoka
Parhaimpana punajuurikautena kannattaa hyödyntää ruuanlaitossa tätä superfoodia. Päätin kokeilla Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta löytämääni herkulliselta kuulostavaa punajuuri-perunavuokaa. Jälleen Innasen resepti oli täysi kymppi, tämä oli aivan upean makuista!
Ainekset (neljälle)
500g punajuurta, n. 3 isoa
450g perunaa, n. 4 keskikokoista
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
2tl balsamiviinietikkaa
1tl maustepippuria
1tl savupaprikajauhetta
3,5dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
2dl vettä
2tl kuivattua rosmariinia
mustapippuria
4dl kevytruokakermaa TAI kaurakermaa jos olet vegaani
Valmistus
Keitä punajuuria noin 25 minuuttia ja anna niiden jäähtyä. Kuori perunat ja punajuuret ja viipaloi ne monitoimikoneella ohuiksi siivuiksi.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon maustepippuri ja savupaprikajauhe sekä kuiva soijarouhe ja kasvisliemikuutio.
Kaada pannulle vähän kerralla vettä, kunnes soijarouhe on turvonnut ja vesi haihtunut pannulta. Lisää joukkoon rosmariini ja maustepippuri ja 2dl ruokakermaa tai kaurakermaa. Paista vielä hetki.
Rasvaa uunivuoka kevyesti. Levitä vuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja niiden päälle ohut kerros soijarouhepaistosta, ja sitten kerros punajuuriviipaleita. Jatka samassa järjestyksessä, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä viimeiseksi punajuuriviipale-kerros.
Kaada päälle 2dl ruoka- tai kaurakermaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilemista. Nauti!
Sofia