Kasvissyöjän pehmeä shepherd’s pie

k2img_2035.jpg

k2img_2042.jpg

Syksyllä keittiössä maistuvat parhaiten ihanat uuniruoat. Tämä kasvisversio perinteisestä shepperd’s pie:sta vei kielen mennessään! Löysin reseptin Elina Innasen Viiden tähden vegaani -kirjasta. Oma versioni ei ole vegaani, vaan oikaisin hieman käyttämällä normaalia ruokakermaa, sillä meillä ei ollut kaurakermaa, jota alkuperäisessä reseptissä oli käytetty. 

Ainekset (neljälle)

Perunasose

800g perunoita

50g margariinia

1,5dl kevytruoka- tai kaurakermaa

0,5tl suolaa

Linssikastike

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 isoa porkkanaa

2dl vihreitä linssejä

1 laakerinlehti

(muutama tuore timjaminvarsi)

1,5tl kuivattua timjamia

kasvisliemikuutio

3dl vettä

2dl punaviiniä

Valmistus

Laita linssit likoamaan noin tuntia ennen ruoanvalmistuksen aloittamista. Ei ole pakollinen vaihe, mutta linssit kypsyvät näin hieman nopeammin.

Perunasose

Kuori ja pilko perunat ja kypsennä ne suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon margariini, ruokakerma ja suola. Soseuta tasaiseksi perunasurvimella.

Linssikastike

Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja porkkanat. Kuullota sipuleita ensin hetki kattilassa tilkassa rypsiöljyä ja lisää pian porkkanat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Huuhtele (liotetut) linssit ja kaada ne kattilaan. Lisää joukkoon laakerinlehti, timjaminvarret, kuivattu timjami, kasvisliemikuutio, vesi ja punaviini. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Voit tarvittaessa lisätä vettä keittämisen aikana. Linssikastike saa olla melko kuivaa valmiina. 

Kaada linssikastikse uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunasose. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma