Vegaanin punajuuri-browniet
Jääkaapissa lojuneille punajuurille piti keksiä jotain käyttöä ja teki mieli jotain makeaa. Kuin tilauksesta Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyi jälleen ihanankuuloinen resepti punajuuri-browniehin! Nämä ovat hyvän omatunnon ruokaa, sillä tietysti vegaaniuden lisäksi ne ovat suhteellisen terveellisiä käytetyn kasviöljyn ja punajuuren ansiosta.
Ainekset (12 brownieta)
2 keskikokoista punajuurta (~2dl raasteena)
100g tummaa suklaata
2,5dl fariinisokeria
1dl rypsiöljyä
2dl soijamaitoa
3,5dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,75dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
tomusokeria koristeluun
Valmistus
Keitä punajuuret ja kuori ne kypsinä. Rouhi suklaa monitoimikoneella. Ota se astiaan odottamaan ja raasta punajuuri monitoimikoneella.
Sekoita kulhossa fariinisokeri, rypsiöljy ja soijamaito. Yhdistä joukkoon punajuuriraaste ja suklaarouhe. Sekoita.
Tee kuiva-aineseos toisessa kulhossa. Kaada ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon sekoittaen. Kaada tasainen taikina leivinpaperilla vuorattuun nelikulmaiseen uuniastiaan. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia 175 asteessa, tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Koristele jäähtyneet browniet tomusokerilla. Nauti!
Sofia