Vegaanin punajuuri-browniet

k2img_2239.jpg

k2img_2245.jpg

k2img_2250.jpg

Jääkaapissa lojuneille punajuurille piti keksiä jotain käyttöä ja teki mieli jotain makeaa. Kuin tilauksesta Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyi jälleen ihanankuuloinen resepti punajuuri-browniehin! Nämä ovat hyvän omatunnon ruokaa, sillä tietysti vegaaniuden lisäksi ne ovat suhteellisen terveellisiä käytetyn kasviöljyn ja punajuuren ansiosta. 

 

Ainekset (12 brownieta)

2 keskikokoista punajuurta (~2dl raasteena)

100g tummaa suklaata

2,5dl fariinisokeria

1dl rypsiöljyä

2dl soijamaitoa

3,5dl vehnäjauhoja

1dl grahamjauhoja

0,5dl perunajauhoja

0,75dl kaakaojauhetta

1,5tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

tomusokeria koristeluun

Valmistus

Keitä punajuuret ja kuori ne kypsinä. Rouhi suklaa monitoimikoneella. Ota se astiaan odottamaan ja raasta punajuuri monitoimikoneella.

Sekoita kulhossa fariinisokeri, rypsiöljy ja soijamaito. Yhdistä joukkoon punajuuriraaste ja suklaarouhe. Sekoita.

Tee kuiva-aineseos toisessa kulhossa. Kaada ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon sekoittaen. Kaada tasainen taikina leivinpaperilla vuorattuun nelikulmaiseen uuniastiaan. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia 175 asteessa, tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Koristele jäähtyneet browniet tomusokerilla. Nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma