Jamien bataatti-pinaatti frittata

Ostin pari päivää sitten ensimmäisen Jamie Oliverin keittokirjani alennusmyynneistä. Löysin sieltä mukavalta kuulostavan pinaattireseptin (isosta pinaattipussista oli vielä pohjat jäljellä), ja kun kerran kaapeista löytyi kaikki muutkin tarvittavat ainekset, päätin kokeilla tätä reseptiä. Se kannatti!

img_7100pinaatti.jpg

Tämä resepti oli erittäin helppo toteuttaa ja sen maut lautasella olivat aivan mahtavia: makea ja suolainen oli yhdistetty kivalla tavalla.

img_7092ruoka.jpg

Bataatti-pinaatti fittatan resepti:

Ainekset (kahdelle)

– 1 keskikokoinen bataatti

– 2dl pinaattia (tuoretta tai pakastetta)

– 5 kananmunaa

– 50g fetajuustoa

– 1tl muskottipähkinää

– oliiviöljyä

– suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna uuni 200 C asteeseen. Pese bataatti puhtaaksi, sivele se pienellä määrällä öljyä ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja pippuria. Paista bataattia uunissa noin 50 minuutin ajan tai kunnes se on kypsynyt pehmeäksi ja nosta sitten se sivuun odottamaan. Laita pieni tilkka öljyä paistinpannulle ja lisää joukkoon hieman revityty pinaatinlehdet, muskottipähkinää sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria. Lämmitä hetki välillä sekoitellen kunnes neste on haihtunut pinaateista. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Murenna munien joukkoon fetajuusto. Kaada munaseos pinaattien joukkoon pannulle ja sekoita. Revi kypsää bataattia sekaan (poistin kuoret, mutta Jamie suosittelee laittamaan ne mukaan): Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja pidä 200 C asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes seos on hyytynyt. 

img_7090vuoka2.jpg

Resepti on siis sovellettu Jamie Oliverin Kätevä kokki Jamie -kirjasta. 

Onnellisia hetkiä hyvän ruuan parissa, Berriesforbreakfast

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma