Munakoiso-tofuvuoka

k2img_3176.jpg

k2img_3166.jpg

k2img_3169.jpg

Löysin Elina Innasen Viiden tähden vegaani -keittokirjasta jälleen ihanan reseptin. Tällä hetkellä tykkään kokeilla paljon erilaisia tofureseptejä. Kun jääkaapissa oli juuri sopivasti tofu odottelemassa ja varamunakoisoa ei tarvittukaan wellingtoniin, päätin tehdä tätä herkullista uunivuokaa. Alkuperäistä reseptiä on muunneltu. 

 

Ainekset (neljälle+)

1 munakoiso

1pkt tofua

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

600g (1,5prk) tomaattimurskaa

2rkl tomaattipyreetä

1tl suolaa

1tl luomuruokosokeria

ripaus pippuria

0,5tl timjamia

kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistus

Viipaloi munakoisot noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Paista munakoisoviipaleita pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä, kunnes ne ovat saaneet väriä. 

Viipaloi sipuli puolirenkaiksi ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki pannussa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes neste on hiukan haihtunut. Lisää lopuksi revitty basilika. 

Annostele uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta. Asettele sen päälle kerros munakoisoviipaleita, ja murenna tofua seuraavaksi kerrokseksi. Lisää seuraavaksi tomaattikastike, jonka jälkeen munakoisoja ja niiden päälle taas loput murennetusta tofusta. Tee munakoisoista vielä viimeinen kerros ja peitä niitä hieman lopulla tomaattikastikkeella. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna paistoksen vetäytyä hetki. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma