Mehevä suklaavuoka

k2img_3235.jpg

k2img_3226.jpg

k2img_3230.jpg

Leivoin pitkästä aikaa taas jotain ihanan makeaa Tanya Bakes -leivontakirjasta. Tämä leipävuokaan tehty suklaavuoka jäi sisältä ihanan meheväksi, sillä se oli pakko ottaa uunista, ettei reunat olisi palaneet. Täydellinen resepti, kun kaipaa jotain ihanan suklaista!

Ainekset

200g leivontamargariinia

2dl sokeria

4 munaa

1,5tl leivinjauhetta

2,5dl vehnäjauhoja

1,5dl kaakaojauhetta

100g valkosuklaata

100g maitosuklaata

100g tummaa suklaata

koristeluun 50g valkosuklaata

Valmistus

Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Rouhi suklaat terävällä, tasateräisellä veitsellä. Sekoita suklaarouheet taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan. Paista 40-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. 

Nosta kypsä suklaavuoka jäähtymään sivuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja koristele sulaneella valkosuklaalla jäähtynyt, vuoasta poistettu suklaavuoka. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma