Mehevä suklaavuoka
Leivoin pitkästä aikaa taas jotain ihanan makeaa Tanya Bakes -leivontakirjasta. Tämä leipävuokaan tehty suklaavuoka jäi sisältä ihanan meheväksi, sillä se oli pakko ottaa uunista, ettei reunat olisi palaneet. Täydellinen resepti, kun kaipaa jotain ihanan suklaista!
Ainekset
200g leivontamargariinia
2dl sokeria
4 munaa
1,5tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaakaojauhetta
100g valkosuklaata
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
koristeluun 50g valkosuklaata
Valmistus
Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Rouhi suklaat terävällä, tasateräisellä veitsellä. Sekoita suklaarouheet taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan. Paista 40-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
Nosta kypsä suklaavuoka jäähtymään sivuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja koristele sulaneella valkosuklaalla jäähtynyt, vuoasta poistettu suklaavuoka.
Sofia