Pehmeä bataattilaatikko

k2img_3333.jpg

k2img_3336.jpg

k2img_3329.jpg

Bataattilaatikko on ollut jo muutamana vuonna lempparini joululaatikoista. Tänä vuonna päätin tehdä sen itse alusta asti. ja se maistui niin paljon paremmalta kuin kaupan versiot! Resepti on Maku-lehdestä. 

 

Ainekset

3 keskikokoista bataattia, n. 1,2kg

2dl ruokakermaa

0,5dl korppujauhoja

0,5dl siirappia

1 muna

1tl suolaa

0,5tl inkivääriä

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

pinnalle 1rkl korppujauhoja ja 1rkl voita

Valmistus

Kuori, lohko ja keitä bataatit kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja survo bataatit tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon ruokakerma, korppujauhot, siirappi, muna ja mausteet. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, koristele pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja ja pieniä voinokareita. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma