Viikunafocaccia
En ole aiemmin tehnyt itse focacciaa. Ollakseni vakavasti otettava Italia-fani kaikilla elämänaloilla, focaccian puuttuminen reseptilistaltani on iso aukko. Tänä jouluna kuitenkin ajattelin vihdoin täyttää sen aukon tekemällä viikunafocacciaa. Ja miten hyvää siitä tulikaan! Resepti on Elina Innasen Viiden tähden vegaani -keittokirjasta.
Ainekset
Taikina
7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
3dl lämmintä vettä
2tl oliiviöljyä
Päälle
3 tuoretta viikunaa
kourallinen pinjansiemeniä
vajaa 0,5dl oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
karkeaa merisuolaa
Valmistus
Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Kaada joukkoon vesi ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa sormista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä hetki ja levitä se isoon, korkeareunaiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Viipaloi viikunat ja paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä ja asettele pinnalle viikunaviipaleet, pinjansiemenet ja tuoretta rosmariinia. Ripottele pinnalle vielä merisuolaa.
Anna focaccian kohota vielä hetki. Paista sitten uunin alatasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Lorauta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä paiston jälkeen.
Sofia