Viikunafocaccia

k21img_3343.jpg

k2img_3351.jpg

k2img_3356.jpg

En ole aiemmin tehnyt itse focacciaa. Ollakseni vakavasti otettava Italia-fani kaikilla elämänaloilla, focaccian puuttuminen reseptilistaltani on iso aukko. Tänä jouluna kuitenkin ajattelin vihdoin täyttää sen aukon tekemällä viikunafocacciaa. Ja miten hyvää siitä tulikaan! Resepti on Elina Innasen Viiden tähden vegaani -keittokirjasta. 

 

Ainekset 

Taikina

7dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

3dl lämmintä vettä

2tl oliiviöljyä

Päälle

3 tuoretta viikunaa

kourallinen pinjansiemeniä

vajaa 0,5dl oliiviöljyä

tuoretta rosmariinia

karkeaa merisuolaa

Valmistus

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Kaada joukkoon vesi ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa sormista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä hetki ja levitä se isoon, korkeareunaiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Viipaloi viikunat ja paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä ja asettele pinnalle viikunaviipaleet, pinjansiemenet ja tuoretta rosmariinia. Ripottele pinnalle vielä merisuolaa. 

Anna focaccian kohota vielä hetki. Paista sitten uunin alatasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Lorauta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä paiston jälkeen. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma