Piparipannacotta salted caramel -kastikkeella
Joulun paras jälkiruoka on ehdottomasti tämä täyteläinen piparipannacotta! Löysin reseptin Maku-lehdestä ja päätin heti sen nähtyäni, että tätä teen jouluna. Suolainen kinuski makean pannacotan päällä maistuu käsittämättömän ihanalta, ja puolukat ja piparimurut kruunaavat jälkkärin.
Ainekset (kuudelle)
Pannacotta
2 liivatelehteä
5dl kuohukermaa
0,75dl intiaanisokeria
1 vaniljatanko
2tl piparkakkumaustetta
Salted caramel -kastike
2dl intiaanisokeria
2dl kuohukermaa
vajaa 1tl suolaa
Päälle
puolukoita
murustettua piparia
Valmistus
Pannacotta
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada kuohukerma ja intiaanisokeri pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet sekä vaniljatangot ja piparkakkumauste. Kuumenna vielä hetki sekoitellen ja nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatangot.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuuman kerman joukkoon. Annostele kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäään neljä tuntia.
Salted caramel -kastike
Kaada kattilaan kerma ja intiaanisokeri ja kuumenna kihuvaksi. Sekoittele noin kymmenen minuuttia liedellä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Annostele kastiketta jähmettyneiden pannacottien päälle. Viimeistele annokset puolukoilla ja piparimuruilla.
Sofia