Piparipannacotta salted caramel -kastikkeella

k2img_3357.jpg

k2img_3361.jpg

k2img_3366.jpg

Joulun paras jälkiruoka on ehdottomasti tämä täyteläinen piparipannacotta! Löysin reseptin Maku-lehdestä ja päätin heti sen nähtyäni, että tätä teen jouluna. Suolainen kinuski makean pannacotan päällä maistuu käsittämättömän ihanalta, ja puolukat ja piparimurut kruunaavat jälkkärin. 

 

Ainekset (kuudelle)

Pannacotta

2 liivatelehteä

5dl kuohukermaa

0,75dl intiaanisokeria

1 vaniljatanko

2tl piparkakkumaustetta

Salted caramel -kastike

2dl intiaanisokeria

2dl kuohukermaa

vajaa 1tl suolaa

Päälle

puolukoita

murustettua piparia

Valmistus

Pannacotta

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada kuohukerma ja intiaanisokeri pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet sekä vaniljatangot ja piparkakkumauste. Kuumenna vielä hetki sekoitellen ja nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatangot. 

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuuman kerman joukkoon. Annostele kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäään neljä tuntia.

Salted caramel -kastike

Kaada kattilaan kerma ja intiaanisokeri ja kuumenna kihuvaksi. Sekoittele noin kymmenen minuuttia liedellä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. 

Annostele kastiketta jähmettyneiden pannacottien päälle. Viimeistele annokset puolukoilla ja piparimuruilla. 

 

Sofia

 

 

Koti Ruoka ja juoma