Vegaanin helppo perunasoselaatikko

k2img_3536.jpg

Tässä joku päivä havahduin siihen, että minulla on valtava määrä ihania, herkullisia mutta työläitä ja hitaita viikonloppuruokia, mutta kovin minimaalisesti simppeleitä arkiruokia. Aion nyt vähän petrata näiden arkiruokien suhteen ja rohkeasti etsiä nopeita, mutta sitäkin herkullisempia reseptejä.

Muutama päivä sitten tein tätä härkis-perunasoselaatikkoa, jonka resepti löytyi joulukuun Maku-lehdestä. Tämä ruoka on itse asiassa idealtaan aika samanlainen kuin syksyllä postailemani vege-shepherd’s piet, mutta koska täytteenä on käyttövalmista härkistä, on tämä vähän nopeampi. 

Ainekset (neljälle-kuudelle)

Perunasose

700g perunoita (tai nopeampaan versioon pakasteperunamuusivalmistetta)

2,5dl kaurakermaa (Oatly)

iso kourallinen rucolaa

suolaa

Härkis-porkkanatäyte

pieni purjo

2 porkkanaa

1dl vettä

suolaa, mustapippuria

1tl timjamia

1pkt Härkistä

Valmistus

Valmista perunamuusi, tee se kaurakermaan ja veteen. Suolaa makusi mukaan. Hienonna pesty rucola joukkoon ja sekoita.

Kuori ja hienonna purjo. Kuori porkkanat ja raasta ne. Kuullota purjoja rypsiöljyssä kattilan pohjalla, ja lisää hetken kuluttua porkkanaraaste, mausteet ja vesi. Anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Kaada Härkis joukkoon ja sekoita.

Kaada Härkis-porkkanaseos voideltuun uunivuokaan ja levitä perunasose sen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.