Terveelliset aamiaismuffinit
Syön aamiaiseksi lähes aina maustamatonta jogurttia mustikoilla ja itsetekemälläni granolalla. Viikonloppuaamuisin tykkään kuitenkin tehdä jotain vähän erilaista, joka vaatii valmistelua. Nämä terveelliset aamiasmuffinit ovat ihan täydellinen lisä herkulliseen ja hitaaseen viikonloppubrunssiin. Täytteeksi näihin voi laittaa melkein mitä vaan maan ja taivaan väliltä, mutta itse tein kolmea erilaista: mustikka-pekaani, puolukka-cashew ja omena-manteli.
Ainekset (12kpl, vuoallinen)
Taikina
1 banaani
1 kananmuna
2rkl (suomalaista) hunajaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl muskottipähkinää
1tl vanilja-aromia/-jauhetta
2dl kreikkalaista jogurttia
3dl kaurahiutaleita
1dl maitoa
rypsiöljyä voiteluun
Täytteeksi esim.
kotimaisia mustikoita ja pekaanipähkinöitä
kotimaisia puolukoita ja cashewpähkinöitä
omenakuutioita ja kuorettomia manteleita
Valmistus
Murskaa banaani ja sekoita kananmuna joukkoon. Lisää kaikki loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Annostele kevyesti voideltujen muffinivuokien pohjalle taikinaa, niin, että pohja peittyy kunnolla. Annostele marjoja ja rouhittuja pähkinöitä taikinan päälle. Peitä täytteet vielä kerroksella taikinaa ja painele täytteitä vielä pinnalle.
Paista 30 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Sofia