Terveelliset aamiaismuffinit

k2img_4089.jpg

Syön aamiaiseksi lähes aina maustamatonta jogurttia mustikoilla ja itsetekemälläni granolalla. Viikonloppuaamuisin tykkään kuitenkin tehdä jotain vähän erilaista, joka vaatii valmistelua. Nämä terveelliset aamiasmuffinit ovat ihan täydellinen lisä herkulliseen ja hitaaseen viikonloppubrunssiin. Täytteeksi näihin voi laittaa melkein mitä vaan maan ja taivaan väliltä, mutta itse tein kolmea erilaista: mustikka-pekaani, puolukka-cashew ja omena-manteli.

Ainekset (12kpl, vuoallinen)

Taikina

1 banaani

1 kananmuna

2rkl (suomalaista) hunajaa

1tl leivinjauhetta

1tl kanelia

1tl muskottipähkinää

1tl vanilja-aromia/-jauhetta

2dl kreikkalaista jogurttia

3dl kaurahiutaleita

1dl maitoa

rypsiöljyä voiteluun

Täytteeksi esim.

kotimaisia mustikoita ja pekaanipähkinöitä

kotimaisia puolukoita ja cashewpähkinöitä

omenakuutioita ja kuorettomia manteleita

Valmistus

Murskaa banaani ja sekoita kananmuna joukkoon. Lisää kaikki loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. 

Annostele kevyesti voideltujen muffinivuokien pohjalle taikinaa, niin, että pohja peittyy kunnolla. Annostele marjoja ja rouhittuja pähkinöitä taikinan päälle. Peitä täytteet vielä kerroksella taikinaa ja painele täytteitä vielä pinnalle. 

Paista 30 minuuttia 180-asteisessa uunissa. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.