Nyhtistäyte tortillaletuille

k2img_4146.jpg

k2img_4147.jpg

Ostin vasta vähän aikaa sitten ekaa kertaa kotiin nyhtökauraa. Olen kyllä syönyt sitä ravintoloissa yms., mutten koskaan aiemmin ole nähnyt sitä ruokakaupassa, joten sitä oli sitten pakko ostaa, kun kerran löysin! Tämä tomaattinen nyhtistäyte on täydellinen kaveri itsetehdyille tortilloille kasvisten kanssa. 

 

Ainekset (neljälle)

Tortillaletut

1dl vehnäjauhoja

1dl grahamjauhoja

0,25tl leivinjauhetta

0,25tl suolaa

2rkl oliiviöljyä

vajaa desi vettä

Nyhtistäyte

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1tlk tomaattimurskaa

0,5tl paprikajauhetta

0,5tl jauhettua mustapippuria

2tl kasvisliemijauhetta

0,5tl chiliseosta

2tl raakaruokosokeria

1tlk GoGreen BeanMix- papusekoitusta

250g nyhtökauraa

Valmistus

Tortillaletut

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vesi ja sekoita. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. 

Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi letuiksi. Nosta lettu kaulimen avulla kuumalle kuivalle paistinpannulle. Paista tortillaa molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Laita lettu lautaselle ja sivele sitä molemmilta puolilta vedellä, jotta se pehmenee. Nosta päälle toinen lautanen. 

Nyhtistäyte

Pilko ja kuullota sipulit pannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää kaikki mausteet sekä valutettu papuseos. Anna hautua 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon nyhtökaura ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan. 

Tarjoile täyte tortillaletuilla ja kasvisten, kuten salaatin ja avokadon kera. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma