Maailman paras sitruunaraakakakku

k2img_4112.jpg

k2img_4121.jpg

k2img_4132.jpg

Kiertelin yhtenä päivänä Ruohonjuuressa, kun silmiini osui sitruunaraakakakun reseptiflyeri, jonka otin mukaani. Tein tätä sitten kotona ja kakku osoittautuikin varmasti parhaaksi ikinä maistamakseni raakakakuksi!

Ainekset

Pohja

5dl cashewpähkinöitä + vettä

1dl kookosöljyä

200g kivettömiä pehmeitä taateleita

Täyte

4dl mantelijauhoa

2dl hunajaa

2 sitruunan mehu

1tl vanilja-aromia

0,5tl himalajansuolaa

0,75dl kookosöljyä

Valmistus

Pohja

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti vedessä (EI yön yli!). Sekoita tehosekottimessa taatelit, valutetut cashewpähkinät ja kookosöljy, kunnes massa on tasaista. Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjalle. Laita pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi. 

Täyte

Laita tehosekottimeen kaikki täytteen ainekset ja hurauta tasaiseksi seokseksi. Levitä pohjan päälle ja laita pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele halutessasi sitruunankuorilla. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma