Maailman paras sitruunaraakakakku
Kiertelin yhtenä päivänä Ruohonjuuressa, kun silmiini osui sitruunaraakakakun reseptiflyeri, jonka otin mukaani. Tein tätä sitten kotona ja kakku osoittautuikin varmasti parhaaksi ikinä maistamakseni raakakakuksi!
Ainekset
Pohja
5dl cashewpähkinöitä + vettä
1dl kookosöljyä
200g kivettömiä pehmeitä taateleita
Täyte
4dl mantelijauhoa
2dl hunajaa
2 sitruunan mehu
1tl vanilja-aromia
0,5tl himalajansuolaa
0,75dl kookosöljyä
Valmistus
Pohja
Liota cashewpähkinöitä muutama tunti vedessä (EI yön yli!). Sekoita tehosekottimessa taatelit, valutetut cashewpähkinät ja kookosöljy, kunnes massa on tasaista. Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjalle. Laita pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita tehosekottimeen kaikki täytteen ainekset ja hurauta tasaiseksi seokseksi. Levitä pohjan päälle ja laita pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele halutessasi sitruunankuorilla.
Sofia