Nopea kasvis-kvinoa

k2img_4265_0.jpg

En ole piiitkään aikaan tehyt ruokaa kvinoasta, entisestä vakkariaineksestani. Kvinoa sattuu kuitenkin olemaan myös muiden kasvis- ja vegaaniruoanlaittajien suosikki, ja löysinkin Niomi Smartilta uuden reseptin, jonka pääaines on kvinoa. 

Tämä ruoka oli jo tälläisenään hyvä, ja ennen kaikkea terveellinen, mutta jäin kaipaamaan vielä jotain yhtä ainesta, joka nostaisi reseptin vielä uudelle tasolle. Ensi kerralla, kun teen tätä, aion kokeilla laittaa joukkoon ehkä papuja, pähkinöitä tai halloumia. 

Ainekset (kolmelle)

1,5dl kvinoaa

1 punasipuli

0,5tl kurkumaa

0,5tl kanelia

1tl juustokuminaa

puolikas kesäkurpitsa

1 keltainen paprika

10 kirsikkatomaattia

7 herkkusientä

1prk tomaattimurskaa

0,5tl cajun-mausteseosta/chiliä

1tl suolaa

mustapippuria

1tl sokeria

Valmistus

Kypsennä kvinoa: huuhtele kuumalla vedellä, kiehuta 3dl suolatussa vedessä noin 15 minuuttia kannen alla, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.

Silppua sipuli ja pilko kesäkurpitsa ja paprika. Siivuta sienet ja puolita kirsikkatomaatit.

Kuullota pannulla silputtu sipuli. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista hetki. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja paprikat ja kypsennä noin 10 minuuttia. Laita mukaan seuraavaksi kirsikkatomaatit ja herkkusienet, paista hetki. 

Kaada sekaan tomaattimurska, suola, pippuri, sokeri ja cajun-mauste sekä kypsä kvinoa ja sekoita. Anna maustua hetki. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma