Porkkanakeitto paahdetulla parsakaalilla

k2img_4346.jpg

k2img_4356.jpg

k2img_4359.jpg

Teen aika usein tavallista kasvissosekeittoa, mutten ole koskaan kirjottanut reseptiä blogin puolelle. Keiton päällä maistuu ihanalta esimerkiksi paahdetut kurpitsansiemenet, ja nyt sain idean paahtaa keiton kaveriksi parsakaalia, joka myös sopi oikein hyvin.

Syvät lautaset ovat uusi ostos Marimekolta, ja olen jo nyt ihan rakastunut niihin!! 

Ainekset (neljälle)

Porkkanakeitto

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 isoa porkkanaa

kasvisliemikuutio

n. 7dl vettä (katso itse haluamasi paksuus)

2dl kasvikermaa, esim. kaurakermaa

suolaa ja pippuria maun mukaa

2tl kuivattuja yrttejä, esim. basilikaa

Paahdetut parsakaalit

pieni parsakaali

1rkl oliiviöljyä

2tl balsamiviinietikkaa

suolaa

Valmistus

Porkkanakeitto

Silppua sipulit, kuori porkkana ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan kattilan pohjalla rypsiöljyssä. Lisää sitten joukkoon pilkotut porkkanat ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. 

Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Soseuta sauvasekottimella tasaiseksi keitoksi. Kaada kasvikerma ja kuivatut yrtit joukkoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

Paahdetut parsakaalit

Pese parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Sekoita kulhossa parsakaalinkukintoihin öljy, balsamiviinietikka ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Annostele keitto lautasille ja jaa paahdetut parsakaalin kukinnot annoksiin. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma