Porkkanakeitto paahdetulla parsakaalilla
Teen aika usein tavallista kasvissosekeittoa, mutten ole koskaan kirjottanut reseptiä blogin puolelle. Keiton päällä maistuu ihanalta esimerkiksi paahdetut kurpitsansiemenet, ja nyt sain idean paahtaa keiton kaveriksi parsakaalia, joka myös sopi oikein hyvin.
Syvät lautaset ovat uusi ostos Marimekolta, ja olen jo nyt ihan rakastunut niihin!!
Ainekset (neljälle)
Porkkanakeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 isoa porkkanaa
kasvisliemikuutio
n. 7dl vettä (katso itse haluamasi paksuus)
2dl kasvikermaa, esim. kaurakermaa
suolaa ja pippuria maun mukaa
2tl kuivattuja yrttejä, esim. basilikaa
Paahdetut parsakaalit
pieni parsakaali
1rkl oliiviöljyä
2tl balsamiviinietikkaa
suolaa
Valmistus
Porkkanakeitto
Silppua sipulit, kuori porkkana ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan kattilan pohjalla rypsiöljyssä. Lisää sitten joukkoon pilkotut porkkanat ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.
Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Soseuta sauvasekottimella tasaiseksi keitoksi. Kaada kasvikerma ja kuivatut yrtit joukkoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Paahdetut parsakaalit
Pese parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Sekoita kulhossa parsakaalinkukintoihin öljy, balsamiviinietikka ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Annostele keitto lautasille ja jaa paahdetut parsakaalin kukinnot annoksiin.
Sofia