Minttuinen raakakakku

Sain eilen päähänpiston tehdä raakakakkua ja löysin onneksi tämän nopean ja hepon reseptin, johon kaikki ainekset sattuivat löytymään kaapista! Upea resepti minttu-suklaa-yhdistelmää rakastaville.

blogimg_5461.jpg

Resepti löytyi tästä blogista mytaste-sivulta. Muuntelin sitä hieman vastaamaan kaappini sisältöä.

Ainekset

Pohja

– 1dl cashewpähkinöitä

– 1dl saksanpähkinöitä

– 8 kuivattua viikunaa (tai taatelia)

– 4rkl raakakaakaojauhetta

– 2rkl hunajaa

Täyte

– 90g tummaa minttusuklaata (Marabou 70%)

– 2dl kevytkookosmaitoa (puoli tlk)

– 2rkl kookosljyä

– 3rkl raakakaakaojauhetta

– 1tl vanilja-aromia

– 8 taatelia

Valmistus

Pohja

Blendaa pähkinät hienoksi jauheeksi. Lisää viikunat/taatelit, raakakaakaojauhe ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. Painele tasaisen kakkuvuoan pohjalle ja jäähdytä jääkaapissa sillä aikaa kun teet täytteen.

Täyte

Sulata hellan vesihauteen päällä suklaalevy, kookosöljy ja -maito tasaiseksi nesteeksi. Kaada neste astiaan, joka sopii sauvasekottimelle ja lisää raakakaakaojauhe, taatelit ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi sauvasekottimella. Kaada pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi viilenemään. Nauti!

berriesforbreakfast

 

Koti Ruoka ja juoma