Minttuinen raakakakku
Sain eilen päähänpiston tehdä raakakakkua ja löysin onneksi tämän nopean ja hepon reseptin, johon kaikki ainekset sattuivat löytymään kaapista! Upea resepti minttu-suklaa-yhdistelmää rakastaville.
Resepti löytyi tästä blogista mytaste-sivulta. Muuntelin sitä hieman vastaamaan kaappini sisältöä.
Ainekset
Pohja
– 1dl cashewpähkinöitä
– 1dl saksanpähkinöitä
– 8 kuivattua viikunaa (tai taatelia)
– 4rkl raakakaakaojauhetta
– 2rkl hunajaa
Täyte
– 90g tummaa minttusuklaata (Marabou 70%)
– 2dl kevytkookosmaitoa (puoli tlk)
– 2rkl kookosljyä
– 3rkl raakakaakaojauhetta
– 1tl vanilja-aromia
– 8 taatelia
Valmistus
Pohja
Blendaa pähkinät hienoksi jauheeksi. Lisää viikunat/taatelit, raakakaakaojauhe ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. Painele tasaisen kakkuvuoan pohjalle ja jäähdytä jääkaapissa sillä aikaa kun teet täytteen.
Täyte
Sulata hellan vesihauteen päällä suklaalevy, kookosöljy ja -maito tasaiseksi nesteeksi. Kaada neste astiaan, joka sopii sauvasekottimelle ja lisää raakakaakaojauhe, taatelit ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi sauvasekottimella. Kaada pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi viilenemään. Nauti!
berriesforbreakfast