Kvinoa-kidneypapu minestronekeitto

blogimg_0686.jpg

En ole aiemmin käyttänyt kvinoaa keitoissa, mutta tähän minestronekeittoon se toi ihanasti paksuutta ja lempeyttä – ja tottakai mahtavia ravintoarvojakin!

Ainekset (neljälle)

1dl kvinoaa (kuivana)

1 peruna

1 sipuli

1 porkkana

1/3 kesäkurpitsaa

3 valkosipulinkynttä

1-2rkl rypsiöljyä

2rkl tomaattipyreetä

8dl vettä

1tlk tomaattimurskaa (Mutti)

2dl keitettyjä kidneypapuja

1rkl kuivattua oreganoa

1rkl kuivattua basilikaa

puolikkaan sitruunan mehu

1tl raakaruokosokeria

1tl suolaa

Valmistus

Valmistele kasvikset: kuori ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleja öljyssä muutama minuutti kattilan pohjalla. Lisää pian porkkana ja peruna, kuivatut yrtit, tomaattipyree ja -murska sekä vesi. Veden määrän tarve voi vaihdella, joten 8dl ei välttämättä riitä. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä ja lisää se sekä keitetyt pavut ja kesäkurpitsat keittoon muiden ainesten joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää. 

Lisää sitruunamehu, raakaruokosokeri ja suola. Sekoita hyvin ja keitto on valmis nautittavaksi!

blogimg_0690.jpg

berriesforbreakfast

 

koti ruoka-ja-juoma